Archiwum Narodowe w Krakowie Oddział w Nowym Sączu

Pomogę lub potrzebuję pomocy w Archiwum ; Archiwa .. gdzie szukać zasoby (inwentarze) Archiwów w Internecie

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Awatar użytkownika
Kantor_Tomasz

Sympatyk

Post autor: Kantor_Tomasz »

Dzień dobry

czy ktoś może mi pomóc potrzebuję zdobyć dwie metryki z tego archiwum
posiadam wszystkie dane szukanych osób chodzi mi o zrobienie zdjęć oryginalnych wpisów.

pozdrawiam
Tomek
Awatar użytkownika
Franczyk_Artur

Sympatyk

Archiwum w Nowym Sączu - proszę o pomoc

Post autor: Franczyk_Artur »

Witam serdecznie,
Postaram się Panu pomóc. Proszę o przesłanie danych szukanych osób.

Pozdrawiam
Artur
Pozdrawiam
Artur Franczyk
Awatar użytkownika
Kantor_Tomasz

Sympatyk

Archiwum w Nowym Sączu - proszę o pomoc

Post autor: Kantor_Tomasz »

Panie Arturze
dane wysłałem jako prywatną wiadomość

pozdrawiam
Tomek
pozdrawiam
Tomek

Szukam nazwisk:
Kantor, Zajączkowski, Tarnawski, Kucharski, Gliński, Nycz, Czerwiński, Bugno,
Grazia_2

Sympatyk

Archiwum Państwowe Nowy Sącz - proszę o pomoc

Post autor: Grazia_2 »

Witam. Czy mogłabym prosić o znalezienie w Archiwum Państwowym Nowego Sącza osób, które mieszkały w Nowym Sączu w roku 1917. 16.08.1917 jest wydane zaświadczenie o stanie zdrowia dla Ludwiki Koszyk. Poszukuję informacji na jej temat , jej rodziców i brata. Ludwika Koszyk to moja babcia. W posiadaniu rodziny jest Świadectwo Moralności wydane przez Magistrat królewskiego wolnego miasta Nowy Sącz z dnia 15.08.1917r. Bardzo proszę o pomoc.

Grażyna.
Grazia_2

Sympatyk

Ponowna prośba- AP w Nowym Sączu

Próbowałam dotrzeć do tego archiwum przez maila ale od miesiąca nie mam odpowiedzi. Postanowiłam wysłać wniosek o udostępnienie informacji do AP w Nowym Sączu ale nie drukuje się czwarta ostatnia strona formularza. Mieszkam w Wałbrzychu i to dla mnie ogromna wyprawa. Proszę więc jeszcze raz o pomoc w odnalezieniu informacji o rodzinie Koszyk zamieszkałej w 1917 roku w Nowym Sączu. Pokryję wszystkie koszta.

Grażyna
Awatar użytkownika
Dorota_Mazurek

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: Dorota_Mazurek »

Proponuję zadzwonić i się dopytać. Ja do archiwów wysyłam listy tradycyjną pocztą, z podpisem. W liście podaję adres email do dalszej korespondencji. Miesiąc oczekiwania, to nie długo, genealogia jest dla cierpliwych...
Pozdrawiam
Dorota
Grazia_2

Sympatyk

Spróbuję jeszcze raz. Myślałam,że odpowiedź powinnam dostać w ciągu miesiąca. Dziękuję.

Pozdrawiam . Grażyna.
loreii

Sympatyk

Re: Archiwum Państwowe Nowy Sącz - proszę o pomoc

Post autor: loreii »

Grazia_2 pisze:Witam. Czy mogłabym prosić o znalezienie w Archiwum Państwowym Nowego Sącza osób, które mieszkały w Nowym Sączu w roku 1917. 16.08.1917 jest wydane zaświadczenie o stanie zdrowia dla Ludwiki Koszyk. Poszukuję informacji na jej temat , jej rodziców i brata. Ludwika Koszyk to moja babcia. W posiadaniu rodziny jest Świadectwo Moralności wydane przez Magistrat królewskiego wolnego miasta Nowy Sącz z dnia 15.08.1917r. Bardzo proszę o pomoc.

Grażyna.
Wystąp o o jej kopertę dowodową w Urzędzie Gminy miejscowości w której zmarła.Takie koperty zawierają często bezcenne informacje.
Monika

Smoter - Limanowa,Skrzydlna,Piekiełko Bilik - Kraków,Rzeszów,Sanok,Lwów,Jarosław Znamirowscy - Przemyśl,Chełm,Głuszyca Jarzemiszewscy - Przemyśl Idler - Sanok Derdzińscy - Kraków, Hladek - Lwów Paździor - Kraków,Warszawa Biesiadeccy - Rzeszów
Grazia_2

Sympatyk

Babcia zmarła w Toruniu więc chyba ta koperta dowodowa będzie w Urzędzie Miejskim. Spróbuję.

Pozdrawiam Grażyna
loreii

Sympatyk

Post autor: loreii »

Grazia_2 pisze:Babcia zmarła w Toruniu więc chyba ta koperta dowodowa będzie w Urzędzie Miejskim. Spróbuję.

Pozdrawiam Grażyna
Tak,UM albo UG.Czasami też przechowuje je USC.
Trzymam kciuki :)
Monika

Smoter - Limanowa,Skrzydlna,Piekiełko Bilik - Kraków,Rzeszów,Sanok,Lwów,Jarosław Znamirowscy - Przemyśl,Chełm,Głuszyca Jarzemiszewscy - Przemyśl Idler - Sanok Derdzińscy - Kraków, Hladek - Lwów Paździor - Kraków,Warszawa Biesiadeccy - Rzeszów
Grazia_2

Sympatyk

USC w Toruniu

Niestety w Toruniu w USC nie istnieją już z tych lat koperty dowodowe. Poszukiwania były nawet w AP. Taką informacje przekazała mi pracownica urzędu. Pozostaje mi tylko szukać w Nowym Sączu.

Grażyna.
solec1

Sympatyk

Archiwum Nowym Sączu - proszę o pomoc

Post autor: solec1 »

Witam,

potrzebuje aktu urodzenia BUKOWSKIEGO JANA, ktory urodził sie 27.05.1911 we Wronowicach.
Wowczas - wedle mojej wiedzy - była to parafia Łososina Dolna.
Jakkolwiek ksiegi parafialne przekazano w latach 80-tych z Łososiny Dolnej do nowoutworzonej wowczas parafii Zbikowice.

Czy ktos z wybierajacych sie do Archiwum w Nowym Saczu mogłby zrobic fotografie tego aktu lub przynajmniej spisac imiona rodzicow dziecka?

Byłbym bardzo wdzieczny za pomoc. Co do ewentualnych kosztow, prosze o prywatna wiadomosc.

Pozdrawiam serdecznie - Mariusz
Awatar użytkownika
valdeq

Sympatyk
Adept
Kontakt:

Archiwum Nowym Sączu - proszę o pomoc

Post autor: valdeq »

Witam

poniżej przedstawiam rodziny, które chciałbym sprawdzić w zespole 49 Gmina Ujanowice, sygn. GmUjan 6 (rejestr mieszkańców wsi Kamionka Mała).
-----------------------------------------------------------------------------------
Jan Orzeł ur. 1878 i Maria z domu Pajor ur. 1888
ich dzieci:
Tomasz ur. 1907, ślub z Joanną Bukowiec
Hanna (Anna) ur. 1909, ślub z Bolesławem Gawryło
Maria ur. 1911, ślub z Francuzem Charrue
Józef ur. 1914,
Piotr ur. 1919, ślub z Otylią
Antoni ur. 1921, ślub z Marią Błach
Władysław ur. 1922
Janina ur. 1925
Jan
Wincenty ur. 1931, ślub z Marią Pajor

----------------------------------------------------------------------------------

Wojciech Bukowiec ur. 1872 i Wiktoria z domu Matras ur. 1883
ich dzieci:
Katarzyna ur. 1902, ślub z Józefem Dudzic
Aniela ur. 1906, ślub z Jakubem Jonikiem
Maria ur. 1913, ślub z Wojciechem Stachem
Benedykt ur. 1915, ślub z Marią
Joanna (Janina) ur. 1916, ślub z Tomaszem Orłem
Wanda, ślub z Józefem Bednarkiem
Helena,
Eugenia, ślub z Jaroszem

bardzo zależy mi na wykonaniu zdjęć, idealnie jeśli ktoś chciałby wykonać dla mnie foty całego rejestru dla Kamionki Małej. Jestem w stanie zapłacić za pomoc, usługa Archiwum jest mega droga. Tak więc proszę o kontakt :D

pozdrawiam
Waldek Pietrzak
Poszukuję Pietrzaków (miejscowości Rybie, Czermno, Tytusin) Białowąsów (Fusów, Łuczyce) Smolarków (Wola Wiązowa, Wielgie, Słajszewo, Ciekocino) Orłów, Bukowców, Matrasów, Pajorów (Kamionka Mała) i Antoszów (Zaborów)
maati1980

Post autor: maati1980 »

Do Nowego Sącza z nad morza bardzo daleko:-) Ma ktoś może na miejscu dostęp do:
miejscowość: Sidzina
obszar: wieś
województwo: Nowy Sącz
tytuł spisu: rejestry mieszkańców
daty: 1931-1936
typ spisu: lst, -
miejsce przechowywania: Archiwum Narodowe w Krakowie Oddział w Nowym Sączu
zespół: 625 Gmina Bystra
sygnatura: GPM 316-318
nr karty: -
liczba jednostek: 3

Szukam rodziny Banasików która wyjechała tuż przed wojną na pomorze. Franciszek Banasik i Bronisława Banasik z domu Maj oraz ich dzieci: Józef, Antoni, Kazimierz, Benedykt, Stanisław, Helena, Andrzej, Maria, Jan.
Dzięki za pomoc.
Łukasz
Pawłowski_Henryk

Sympatyk

Post autor: Pawłowski_Henryk »

posiadam skany części ksiąg metrykalnych parafii Łososina Dolna i Ujanowice, chętnie się podzielę w zamian za pomoc w indeksacji, proszę pisacna Pv
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc w Archiwum”