Witam,
Jestem po rozmowie z pracownikiem Archiwum PKP w Sosnowcu, niestety archiwum to nie posiada dokumentów dotyczących interesującej mnie osoby, jednakże Pani poinformowała mnie, iż od jednego z petentów usłyszała coś o archiwum we Lwowie. Czy ktoś z Was może mi coś podpowiedzieć w tym zakresie?
Pozdrawiam,
Filip Stradomski
Archiwum PKP- Lwów
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Re: Archiwum PKP- Lwów
Sprawdz na tej stronie http://kolejarze-online.pl/wyszukiwarka/.arnaw7 pisze:Witam,
Jestem po rozmowie z pracownikiem Archiwum PKP w Sosnowcu, niestety archiwum to nie posiada dokumentów dotyczących interesującej mnie osoby, jednakże Pani poinformowała mnie, iż od jednego z petentów usłyszała coś o archiwum we Lwowie. Czy ktoś z Was może mi coś podpowiedzieć w tym zakresie?
Pozdrawiam,
Filip Stradomski
Jeśli nie znajdziesz to skontaktuj się z właścicielem strony(dużo jeździ po archiwach i można poprosić o sprawdzenie informacji).
Monika
Smoter - Limanowa,Skrzydlna,Piekiełko Bilik - Kraków,Rzeszów,Sanok,Lwów,Jarosław Znamirowscy - Przemyśl,Chełm,Głuszyca Jarzemiszewscy - Przemyśl Idler - Sanok Derdzińscy - Kraków, Hladek - Lwów Paździor - Kraków,Warszawa Biesiadeccy - Rzeszów
Smoter - Limanowa,Skrzydlna,Piekiełko Bilik - Kraków,Rzeszów,Sanok,Lwów,Jarosław Znamirowscy - Przemyśl,Chełm,Głuszyca Jarzemiszewscy - Przemyśl Idler - Sanok Derdzińscy - Kraków, Hladek - Lwów Paździor - Kraków,Warszawa Biesiadeccy - Rzeszów
W Centralnym Państwowym Archiwum Historycznym we Lwowie znajdują się dokumenty Dyrekcji Okręgowej Kolei Państwowych, m. Lwów 1844-1942 r. Fond 248
Skorzystałam z pomocy pracowników portalu www.pamiecbliskich ( za niewielką stosunkowo opłatą) i otrzymałam interesujące mnie materiały.
Na ich stronie pełny opis zasobu http://pamiecbliskich.com/index.php/pl/ ... -1844-1942
Pozdrawiam Barbara
Skorzystałam z pomocy pracowników portalu www.pamiecbliskich ( za niewielką stosunkowo opłatą) i otrzymałam interesujące mnie materiały.
Na ich stronie pełny opis zasobu http://pamiecbliskich.com/index.php/pl/ ... -1844-1942
Pozdrawiam Barbara
Piękne podziękowania. Sprawiłaś tą wiadomością wielkie zmiany w linii moich poszukiwań.
Filip, być może udzielono Ci odpowiedzi w ciemno? W linku BarbaryS są inwentarze akt PKP w archiwum lwowskim - łatwo sprawdzić, czy jest szansa odnalezienia danych akt.arnaw7 pisze:Witam, w poprzednim poście nie uściśliłem, idzie i o osobę pracującą w roku 1946 w Kostrzynie nad Odrą, dziwi mnie zatem dlaczego polecono mi archiwum we Lwowie?
Pozdrawiam,
Filip
Ostatnio PKP przekazało część swojego archiwum do Archiwum Narodowego w Krakowie. Odesłano mnie do II Oddziału na Grodzkiej 52 - tel. 12 422 19 75. Do grudnia 2016 mają do końca opracować zbiory (lista alfabetyczna). Spróbuj tam, może dalej pokierują. Ja telefonicznie dostałam od razu nr sygnatury z informacją, że dokumenty są w oddziale w Spytkowicach. Zaznaczam, że dotyczyło do pracownika kolei z okręgu lwowskiego (którego dokumenty są też we Lwowie).