Zdjęcie
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
henryk_krzyżan

Zdjęcie
Witam,
Od jakiegoś czasu jestem w posiadaniu skanu zdjęcia z 1934 roku (76 KB). Przedstawia apel/paradę wojskową na rynku w Pleszewie na tle Banku Kupieckiego. W oknie pierwszego piętra widać trzy osoby, a w tym czasie wszystkie pomieszczenia powyżej parteru zajmowała wdowa po moim dziadku i jej dzieci. Wydaje mi się, że rozpoznaję tam mojego ojca z siostrą i starszym bratem. Czy ktoś z Państwa potrafi tak wykadrować ten fragment zdjęcia, żeby osoby były rozpoznawalne?
Będę wdzięczny za pomoc!
Pozdrawiam
Henryk Krzyżan
Od jakiegoś czasu jestem w posiadaniu skanu zdjęcia z 1934 roku (76 KB). Przedstawia apel/paradę wojskową na rynku w Pleszewie na tle Banku Kupieckiego. W oknie pierwszego piętra widać trzy osoby, a w tym czasie wszystkie pomieszczenia powyżej parteru zajmowała wdowa po moim dziadku i jej dzieci. Wydaje mi się, że rozpoznaję tam mojego ojca z siostrą i starszym bratem. Czy ktoś z Państwa potrafi tak wykadrować ten fragment zdjęcia, żeby osoby były rozpoznawalne?
Będę wdzięczny za pomoc!
Pozdrawiam
Henryk Krzyżan
Zdjęcie
Witam Panie Henryku,
Jeżeli zdjęcie "waży" 76KB to obawiam się że może być to trudna sztuka, a proszę powiedzieć jakie są wymiary zdjęcia i rozdzielczość ? Ewentualnie proszę podesłać link, zobaczymy co da się zrobić
Pozdrawiam
Wiktor
Jeżeli zdjęcie "waży" 76KB to obawiam się że może być to trudna sztuka, a proszę powiedzieć jakie są wymiary zdjęcia i rozdzielczość ? Ewentualnie proszę podesłać link, zobaczymy co da się zrobić
Pozdrawiam
Wiktor
Zdjęcie
Panie Henryku,
Wykadrowanie wskazanego fragmentu to nie problem, ale jeśli skan całego zdjęcia waży ledwie 76KB, to niestety ale nie da się zobaczyć bardziej szczegółowo czegoś, czego po ptrostu w tak małym pliku nie ma. Chyba, że ten plik waży 7600KB, a nie 76KB, to wtedy można by ewentualnie coś popróbować.
pozdrawiam
Piotr
Wykadrowanie wskazanego fragmentu to nie problem, ale jeśli skan całego zdjęcia waży ledwie 76KB, to niestety ale nie da się zobaczyć bardziej szczegółowo czegoś, czego po ptrostu w tak małym pliku nie ma. Chyba, że ten plik waży 7600KB, a nie 76KB, to wtedy można by ewentualnie coś popróbować.
pozdrawiam
Piotr
szukam: Kuś; Czermak; W-wa ul.Ks.Janusza 7/8 m.9; W-wa/Górce ul.Górczewska 195; W-wa/Górce ul.Żeńców; paraf.Zawady k.Kampinosu; dworek Łazy k.Kampinosu; dworek Zaborówek k.Leszna; Związek Zawodowy Pracowników Przemysłu Gastronomiczno-Hotelowego w Polsce
-
Sroczyński_Włodzimierz

Zdjęcie
Jeśli to z wydawnictwa z Muzeum Regionalnego to pewnie można poprosić/zamówić/postarać się u nich via mail o lepszą kopię
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
-
henryk_krzyżan

Re: Zdjęcie
Witam Panie Wiktorze,WiktorK pisze:Witam Panie Henryku,
Pozdrawiam
Wiktor
Zdjęcie ma wymiary 960x708, ale mam obiecane większe. Zdjęcie mam w komputerze i chętnie je wyślę. Podaję mój adres, choć nie wiem czy to jest zgodne z regulaminem : [regulamin]@wp.pl
Pozdrawiam
Henryk Krzyżan
Re: Zdjęcie
Panie Henryku wysłałem Panu wiadomość prywatną tutaj na genealodzy. Proszę zerknąć po zalogowaniu na stronę.
Pozdrawiam
Wiktor
Pozdrawiam
Wiktor