Posiadam:Księga Pochowanych Żołnierzy Polskich Poległych II
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Nie znalazłam żadnego JAbłońskiego Jerzego, który jest synem Piotra i urodzil sięw 1914 r. Ze względu na to, że w książce mogą pojawić się błędy to wypiszę listę wszystkich osob o takim imieniu i nazwiskuNV_Michal pisze:Witam,
Uprzejmie proszę o sprawdzenie Jabłoński Jerzy s. Piotra, ur. 1914.
pozdrawiam i dziękuję,
Michał
Jablonski brak imienia, strzelec AK zgrupowanie "Kampinos" zm 29 wrzesnia 1944 w jaktorowie, 38 Mogila Zbiorowa Budy-Zosiny
Jablonski brak imienia, powstaneic zmarl 1 sierpnia 1944 roku w Warszawie na ulicy Marii Kazimiery
Jabłoński Jerzy urodzony 7 wrzesnia 1911 porucznik, obóz Kozielsk ZSRR, Cmentarz Wojenny Las Katynski
Jabłoński Jerzy Wiktor, ur 21 maja 1890 roku, porucznik, 1 pluton, oboz Kozielsk ZSRR, cmentarz wojenny Las Katynski
Forys Andrzej, obóz Kozielsk ZSRR, zm. 1940 r., Las Katynski Federacja Rosyjskamholy pisze:Witam
proszę o sprawdzenie Handler Jan i Foryś
Pozdrawiam Malgośka
Nazwiska Handler nie wystepuje w książkach.
-
Talacha_Aleksandra

W ksiazkach odnalazlam dwoch Janów Szymanskich. Niestety zaden raczej nei jest osoba ktora Pani poszukuje :Talacha_Aleksandra pisze:Proszę o sprawdzenie Jana Szymańskiego syna Franciszka i Jadwigi de domo Gwardecka urodzonego 20 marca 1910 r. we wsi Urzecze parafii Sobota.
Pozdrawiam Aleksandra Talacha
1. Szymanski Jan ur. 13 maja.1893r
2 Szymanski Jan ur.1919 roku, syn Józefa
-
Talacha_Aleksandra

Bardzo serdecznie dziękuję:)skafanka pisze:W ksiazkach odnalazlam dwoch Janów Szymanskich. Niestety zaden raczej nei jest osoba ktora Pani poszukuje :Talacha_Aleksandra pisze:Proszę o sprawdzenie Jana Szymańskiego syna Franciszka i Jadwigi de domo Gwardecka urodzonego 20 marca 1910 r. we wsi Urzecze parafii Sobota.
Pozdrawiam Aleksandra Talacha
1. Szymanski Jan ur. 13 maja.1893r
2 Szymanski Jan ur.1919 roku, syn Józefa
Nie ma tu, to będę szukać gdzie indziej! Dziękuję za poświęcony mi czas. Jak będzie sposobność, postaram się odwdzięczyć.
- Olczyk_Paweł

-
Staporek_Kamil

-
Bogusław_Woyciech

Nazwisko Walczak występuje w książce ale nie znalazłam żadnego Franciszka Walczaka.Olczyk_Paweł pisze:Witam serdecznie
Bardzo proszę o sprawdzenie: Franciszek Walczak ur.1909 w Kolonia Wolska.
Pozdrawiam
Paweł
Niestety nie odnalazlam żadnego Bolesława Tomalaka.Staporek_Kamil pisze:Proszę o sprawdzenie Bolesław Tomalak - prawdopodobnie 1939
Jedyny Franciszek Sypniewski wystepujący w książce.Bogusław_Woyciech pisze:Witam
bardzo proszę o sprawdzenie nazwiska mojego Wuja: Franciszek Sypniewski zaginął w 1939r..
pozdrawiam Bogusław Woyciech
Sypniewski Franciszek syn Jozefa ur 1922 roku w Dźwinogród pow. Buczacz, kapral 23 pa (pulk altyrelii) zmarł 23 kwietnia 1945 roku, 41- Cmentarz Wojenny w Siekierkach
-
igorczajka

-
Bogusław_Woyciech

Jedyny Franciszek Sypniewski wystepujący w książce.Bogusław_Woyciech pisze:Witam
bardzo proszę o sprawdzenie nazwiska mojego Wuja: Franciszek Sypniewski zaginął w 1939r..
Sypniewski Franciszek syn Jozefa ur 1922 roku w Dźwinogród pow. Buczacz, kapral 23 pa (pulk altyrelii) zmarł 23 kwietnia 1945 roku, 41- Cmentarz Wojenny w Siekierkach[/quote]
Dziękuję za informację. Niestety to nie jest ten Franciszek Sypniewski.
- Olczyk_Paweł