Odważyłam się ... założyłam bloga :)

Wzajemna pomoc w tworzenie drzewa genealogicznego, dyskusje o genealogicznych programach , opowiadania historyczno-genealogiczne o rodzinie , nasze blogi genealogiczne...

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Awatar użytkownika
Urbańska_Katarzyna

Sympatyk
Adept
Kontakt:

Odważyłam się ... założyłam bloga :)

Post autor: Urbańska_Katarzyna »

Serdecznie zapraszam do zajrzenia, podzielenia się ze mną spostrzeżeniami, podpowiedzią ... byłoby mi bardzo miło.

http://kasiaurbanskaparanoje.blogspot.com

Proszę się nie zrazić, ponieważ blog będzie traktował o różnych moich pasjach, ale Genealogia jest z nich wszystkich najważniejsza. Każde z moich zainteresowań ma własną zakładkę, tak więc klikając w nią nie trzeba przeglądać i czytać wszystkich postów.

Jeszcze raz serdecznie zapraszam ... na razie jest tylko jeden post wprowadzający, ale kolejne już w opracowaniu.

Czy to ma sens?
Ostatnio zmieniony pn 14 lis 2016, 14:29 przez Urbańska_Katarzyna, łącznie zmieniany 1 raz.
Serdecznie pozdrawiam,
Kasia
Szukam aktu małżeństwa Mikołaja Tokarka vel Tokarskiego syna Marcina i Katarzyny z Jadwigą Stelmach, lata ok. 1814-1826 (najprawdopodobniej dzisiejsze woj. łódzkie lub wielkopolskie).
Bibi

Sympatyk
Mistrz

Odważyłam się ... założyłam blog :)

Post autor: Bibi »

Kasiu, wygląda zachęcająco ... trzymam kciuki :)
pozdrawiam
Basia
Awatar użytkownika
Markowski_Maciej

Członek PTG
Adept
Kontakt:

Post autor: Markowski_Maciej »

Warto prowadzić blog genealogiczny, oj warto. Mimo, że napisałem ten tekst u siebie na blogu dwa lata temu, to nadal jest aktualny. A może należało by go uzupełnić o kolejne punkty? No i to, że wciąż pisze na blogu potwierdza, że warto. Nawet moja dysleksja specjalnie czytelnikom nie przeszkadza (większości ;)

Pozdrawiam
Maciej
Awatar użytkownika
Dorota_Mazurek

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: Dorota_Mazurek »

No proszę, jak to śmiesznie składa.
Tego samego dnia ja też założyłam swój blog.
Również zapraszam do podzielenia się uwagami i spostrzeżeniami.
http://genealogiczneprzypadkidoroty.blogspot.com/
Pozdrawiam Cię Kasiu współblogerko :)
Dorota
Ewa_Migdalska

Sympatyk
Nowicjusz

Re: Odważyłam się ... założyłam bloga :)

Post autor: Ewa_Migdalska »

labarnerie pisze:Serdecznie zapraszam do zajrzenia, podzielenia się ze mną spostrzeżeniami, podpowiedzią ... byłoby mi bardzo miło.

Proszę się nie zrazić, ponieważ blog będzie traktował o różnych moich pasjach, ale Genealogia jest z nich wszystkich najważniejsza. Każde z moich zainteresowań ma własną zakładkę, tak więc klikając w nią nie trzeba przeglądać i czytać wszystkich postów.

Jeszcze raz serdecznie zapraszam ... na razie jest tylko jeden post wprowadzający, ale kolejne już w opracowaniu.

Czy to ma sens?
Kasiu, kuzyneczko moja :)
Odwiedziłam, zobaczyłam, jestem pełna podziwu i trzymam kciuki za każdy kolejny post.
A Twoje paranoje obiecuję śledzić na bieżąco :)
Pozdrawiam
Ewa
Awatar użytkownika
Grażyna_Przybysz

Członek PTG
Legenda

Post autor: Grażyna_Przybysz »

Kasiu, przy okazji Dorotko piszcie. Każdy blog związany z genealogią jest inspiracją dla nas do dalszego poszukiwania.
Będę zaglądać. :)

Pozdrawiam
Grażyna
Awatar użytkownika
Marek_Kwarciński

Członek PTG

Post autor: Marek_Kwarciński »

Jeśli to tylko początek to z niecierpliwością czekam na resztę. Gratuluję.
Pozdrawiam
Marek Kwarciński
Awatar użytkownika
Urbańska_Katarzyna

Sympatyk
Adept
Kontakt:

Wszystkim dziękuję pięknie za miłe słowa :) Ja także odwiedzam blogi genealogiczne, więc te, które tu podaliście zapisuję na moją czytelniczą listę.

Macieju, bardzo ciekawy tekst o tym, czy warto ... teraz nie mam wątpliwości, że jak najbardziej warto - mam nadzieję, że i mnie się uda ta sztuka :)

Doroto, zatem powodzenia - bądźmy dla siebie wsparciem :) będę zaglądać :)

Ewo, nawet nie wiesz jak się cieszę, że się odnalazłyśmy, a że jest to niezwykle ciekawe, więc planuję wpis na ten temat :)

Basiu, Grażyno, Marku, dziękuję ... postaram się nie zawieść siebie samej, ale i Was, którzy mi kibicujecie :)
Ostatnio zmieniony wt 15 lis 2016, 21:12 przez Urbańska_Katarzyna, łącznie zmieniany 1 raz.
Serdecznie pozdrawiam,
Kasia
Szukam aktu małżeństwa Mikołaja Tokarka vel Tokarskiego syna Marcina i Katarzyny z Jadwigą Stelmach, lata ok. 1814-1826 (najprawdopodobniej dzisiejsze woj. łódzkie lub wielkopolskie).
Warakomski

Sympatyk

Post autor: Warakomski »

Przyznaję się że mnie zaintrygowała zakładka dotycząca renowacji starych mebli. Okazała się być pusta, ale mam nadzieję na ciekawe zdjęcia i opowieści.
Nie żebym sam był pasjonatem, ale mam tu pewne doświadczenia, niekoniecznie pozytywne. Tak się złożyło że to moja żona nosi w torebce śrubokręty i nie boi się używania jakichś narzędzi, które nie wiem nawet jak się nazywają / jest inżynierem/. Jedną z jej pasji stało się kupowanie, renowacja i „ozdabianie” tym naszego domu. Dzięki temu np. w łazienkach mamy takie żonine wynalazki jak kryształowe lustra, w których po kąpieli już nic nie widać.
Ja sam wojowałem z renowacją kilku par dwuskrzydłowych drzwi i nie wspominam tego dobrze. Żeby nie było, wojowałem z „fachowcami”, którzy podjęli się tej renowacji XIX – wiecznych drzwi.
Powodzenia
Krzysztof
Michał_Kazimierz

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Michał_Kazimierz »

labarnerie pisze:Serdecznie zapraszam do zajrzenia, podzielenia się ze mną spostrzeżeniami, podpowiedzią ... byłoby mi bardzo miło.
Czy to ma sens?
Gratuluję. Będę śledzić nowości.
Jedna podpowiedź: podpisuj się na zdjęciach i in. dokumentach wstawianych na blogu, bo znam sytuację, gdy ktoś "ściągnął" kopię ważnego dokumentu rodzinnego, wstawionego w internecie, a potem wystawił ją jako własną na alegro. Tylko czujność znajomych znajomej spowodowało, że ujęto oszusta.

tonffillka

Sympatyk
Adept

Post autor: tonffillka »

Gratulacje :) Fantastyczny pomysł - ja póki co piszę do szuflady i od czasu do czasu popełniam jakiś mały wpis na swoim prywatnym blogu i tak póki co staram się rozkręcić. Mało mam zdjęć więc mogłoby się to wydawać dość nudnawe ale kto wie... może się zmobilizuję :) Dziękuję za inspirację :)
Pozdrawiam
Małgosia
Awatar użytkownika
M_K_C

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: M_K_C »

Zawsze chętnie czytam historie rodzinne i wszystko, co dotyczy poszukiwania przodków :-)
Życzę cierpliwości i wielu pomysłów!

Przy okazji też się pochwalę - mój blog genealogiczny obchodził niedawno trzecie urodziny ;-)

Pozdrawiam,
Magda
Awatar użytkownika
Urbańska_Katarzyna

Sympatyk
Adept
Kontakt:

Krzysztofie, jedną z moich pasji jest renowacja mebli mniejszych i większych ... to dopiero początki bloga dlatego ta zakładka jest jeszcze pusta ... chciałam, aby wszystkie zakładki były od początku widoczne, aby każdy kto wejdzie na stronę wiedział czego może się spodziewać ... na pewno będą pojawiały się tam wpisy, więc będzie mi miło jeśli czasami zajrzysz :) myślę, że z Twoją żoną zrozumiałybyśmy się bez słów ;) czytając Twój opis widzę w nim siebie ;)

Michale, dziękuję za cenne podpowiedzi ... to dla mnie ważna informacja :)

Małgosiu, długo się zastanawiałam nad założeniem bloga, ale chęć podzielenia się wszystkim co mi w duszy gra wzięła w końcu górę ... mam nadzieję, że się uda ... może także się skusisz? :)

Magdo, zapisałam już sobie Twój blog na czytelniczą listę - zrobiłam taką na bocznym pasku swojego bloga, żeby mieć zawsze pod ręką - będę zaglądać :)

Pięknie dziękuję wszystkim za motywujące słowa posłane w moją stronę i serdecznie zapraszam do odwiedzin - właśnie opublikowałam drugi genealogiczny post :)

http://kasiaurbanskaparanoje.blogspot.c ... w-jak.html

Zapraszam :)
Serdecznie pozdrawiam,
Kasia
Awatar użytkownika
Markowski_Maciej

Członek PTG
Adept
Kontakt:

Post autor: Markowski_Maciej »

Trzymam kciuki za Panie, bo im więcej nas jest tym więcej osób może się zainteresować genealogią. Niemal każdy pisze inaczej więc jest szansa trafienia do większej liczby osób.
Trochę zmartwię - łatwiej jest zacząć niż systematycznie pisać. No i trafiają się nawiedzeni hejterzy, ale nimi nie należy się przejmować.

Dorota: A Ruchna to też mój obszar zainteresowań :).
Pozdrawiam
Maciej

http://KimOnibyli.pl
Awatar użytkownika
MonikaNJ

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: MonikaNJ »

Kasiu, Dorotko
trzymam kciuki i będę zaglądać - co nowego.
Maciej
poczytałam , przejrzałam - gratulacje. Właśnie zachorowałam na ten skaner Filip Pal (dziękuję za inspirację) a że zbliża się gwiazdka to chyba poproszę rodzinę o zrzutkę na prezent :D
pozdrawiam monika
pozdrawiam monika
>Wanda>Feliksa>Anna>Józefa>Franciszka>Agnieszka>Helena>Agnieszka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze drzewa, Programy genealogiczne, Monografie o rodzinach”