Czeladź - cmentarz przy ul. Nowopogońskiej

Informacje o cmentarzach. Pomoc w wykonaniu lub uzyskaniu zdjęcia grobu ; w tym Informacje o Cmentarzach, Nekrologi, wyszukiwarki grobów..., linki

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

AlicjaSurmacka

Sympatyk
Nowicjusz

Czeladź - cmentarz przy ul. Nowopogońskiej

Post autor: AlicjaSurmacka »

Witam,
Może ktoś z forumowiczów ma bliskich na cmentarzu przy ul. Nowopogońskiej i zrobiłby dla mnie zdjęcie grobu:
Józefa Stalka z d. Majchrzyk zmarłej 17.05.2001 r w Czeladzi.
Jest pochowana na cmentarzu przy ul. Nowopogońskiej (rząd 7 miejsce 3)
Być może razem z nią spoczywają jej córki : Janina Zawadzka i Zofia Gwiazda.

Alicja
Leibrandt_Wojciech

Sympatyk

Post autor: Leibrandt_Wojciech »

Witam ,
byłem na cmentarzu przy ul. Nowopogońskiej i dowiedziałem się ,że księgi pochówków
założono dopiero w 2005 r ,wcześniej nie było .W tym okresie podzielono cmentarz na sektory
i spisano wszystkie istniejące groby na których można było odczytać nazwisko. Zarządca cmentarza przejrzał przy mnie wszystkie księgi i nie znalazł nazwiska Józefa Stalka , Janina Zawadzka , Zofia Gwiazda. Pojechałem też na cmentarz komunalny w Czeladzi przy ul. Wojkowickiej ,nie ma grobów z takimi nazwiskami. Jest jeszcze jeden cmentarz w dzielnicy Piaski , ale nie wiem czy w tym tygodniu dam radę tam pojechać. Może masz więcej danych.
Pozdrawiam
Wojtek
AlicjaSurmacka

Sympatyk
Nowicjusz

Witaj Wojtku,
Ależ ja takie dane uzyskałam telefonicznie dwoniąc może trzy lata temu do zarządcy cmentarza przy ul Nowopogońskiej. Pamiętam telefon odebrała kobieta. Wcześniej ustaliłam jakie są cmentarze w Czeladzi i zadzwoniłam do tego, który nie posiada spisu pochowanych w internecie.

Bardzo proszę jeżeli jest to możliwe idź pod wskazaną lokalizację grobu: Józefy Stalka (rząd 7 miejsce 3)
Natomiast gdzie jest pochowana Janina Zawadzka nie wiem, wiem tylko od rodziny z Biestrzykowa, że już zmarła.
Pozdrawiam Alicja
Leibrandt_Wojciech

Sympatyk

Post autor: Leibrandt_Wojciech »

Witaj Alicjo,
na początek pewna uwaga .Jestem pewny ,że trzy lata temu nie dzwoniłaś na cmentarz w Czeladzi przy ul. Nowopogońskiej. To jest niemożliwe. Z tego Twojego przekonania wynikło zamieszanie i trzeba było trochę pojezdzić.
Pogrzeb Józefy Stalka odbył się 19.05.2001r w Będzinie Na cmentarzu Komunalnym przy ul.27 Stycznia. Jest pochowana Kw.J6 rząd 7 miejsce 3. Więcej danych nie udało mi się zdobyć ze wzgędu na ochronę danych osobowych.
Na pw podaj adres prześlę zdjęcia.
Wojtek
AlicjaSurmacka

Sympatyk
Nowicjusz

Dzięki serdeczne Wojtku.
Musiałam wobec tego niewłaściwie sobie to zanotować bowiem rząd i miejsce się zgadza data zgonu/pochówku również a być może przez telefon nie dosłyszałam, że to Będzin a nie Czeladź. Wiedząc od dalszej rodziny mieszkającej nadal we wsi w której się urodziła Józefa Stalka t.j. Biestrzyków Duży parafii Rzejowice w powiecie radomszczańskim, ( była najmłodszą córką Jana Majchrzyka i Antoniny ze Ślusarczyków) że mieszka w Czeladzi u córki nawet do głowy mi nie przyszło, że mogła być pochowana gdzie indziej.
Przepraszam Wojtku za zamieszanie.. Teraz mi pozostaje albo pozostawienie kartki na grobie albo wysłanie listu/prośby do Zarządcy Cmentarza w środku z drugą kopertą ze znaczkiem aby Zarządca wysłał do osoby, która jest zanotowana jako opiekun grobu. Ale to muszę najpierw uzgodnić telefonicznie. Już tak kiedyś praktykowałam z dobtym skutkiem.
Mój e'mail: alicja.surmacka(małpa)op.pl
Pozdrawiam Alicja
ODPOWIEDZ

Wróć do „Cmentarze”