Hermanos pisze:Ponawiam prośbę - mam już trochę metryk, które nie wymagają poszukiwania a tylko czekają na trzaśnięcie im zdjęcia. Oczywiście za każdą kopię jestem gotów zapłacić.Hermanos pisze:Dobry wieczór,
poszukuję aktów z par. Szelków oraz Brańszczyk.
- Szelków 1874 nr 37
ur. Teofil Trojanowski
- Brańszczyk - 1840 (+/-)
ur. Marianny Buczelskiej, c. Antoniego i Marianny
Jestem gotów pokryć koszty dojazdu i fatygi!
Pozdrawiam,
Paweł
Archiwum Diecezjalne w Płocku
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Gos_Paweł_P

Skontaktuj się z Księdzem Proboszczem Parafii w Szelkowie. Tam są księgi.
nie ma już znaczenia, znalazł się w Internecie
Witam serdecznie
Jeżeli ktoś miałby chwilkę wolną i mógłby wykonać scan lub zdjęcie aktu urodzenia mojego przodka
Rok - 1865
Akt - 135
Imię - Leon
Nazwisko - Strusiński
Imię ojca - Józef
Imię matki -Teofila
Nazwisko matki - Czajkowska
Parafia - Winnica
!!! już znalezłem !!!
Z góry dziękuję za pomoc,
Igor
Jeżeli ktoś miałby chwilkę wolną i mógłby wykonać scan lub zdjęcie aktu urodzenia mojego przodka
Rok - 1865
Akt - 135
Imię - Leon
Nazwisko - Strusiński
Imię ojca - Józef
Imię matki -Teofila
Nazwisko matki - Czajkowska
Parafia - Winnica
!!! już znalezłem !!!
Z góry dziękuję za pomoc,
Igor
Ostatnio zmieniony wt 25 sty 2022, 21:44 przez mailittio, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Pachliński_Paweł

Nieco ponad tydzień temu dopełniając formalności związanych z chrztem mojej Córki w tut. Biurze Parafialnym (Parafia Szelków) uzyskałem informację (miałem możliwość zobaczenia), że najstarsze księgi przechowywane w tut. Biurze pochodzą z roku 1904.
Informacja dla szukających w Szelkowie.
Informacja dla szukających w Szelkowie.
Gos_Paweł_P pisze:Skontaktuj się z Księdzem Proboszczem Parafii w Szelkowie. Tam są księgi.
Hermanos pisze:Ponawiam prośbę - mam już trochę metryk, które nie wymagają poszukiwania a tylko czekają na trzaśnięcie im zdjęcia. Oczywiście za każdą kopię jestem gotów zapłacić.Hermanos pisze:Dobry wieczór,
poszukuję aktów z par. Szelków oraz Brańszczyk.
- Szelków 1874 nr 37
ur. Teofil Trojanowski
- Brańszczyk - 1840 (+/-)
ur. Marianny Buczelskiej, c. Antoniego i Marianny
Jestem gotów pokryć koszty dojazdu i fatygi!
Pozdrawiam,
Paweł
- marcinguzek

Archiwum Diecezjalne w Płocku...
Witam!
poszukuje sumariusze urodzenia parafia Dzierżenin 1870 (ewentualnie, 1869/71) z AD Płock?
akt urodzenia Konstanty Guzek
może ktoś z Was robił dla zdjęcia całych roczników ksiąg aktów urodzenia? i może przejrzeć czy nie ma takiego aktu, wieś Obrąb
z góry dziękuje za wszelką pomoc
pozdrawiam
Marcin Guzek
poszukuje sumariusze urodzenia parafia Dzierżenin 1870 (ewentualnie, 1869/71) z AD Płock?
akt urodzenia Konstanty Guzek
może ktoś z Was robił dla zdjęcia całych roczników ksiąg aktów urodzenia? i może przejrzeć czy nie ma takiego aktu, wieś Obrąb
z góry dziękuje za wszelką pomoc
pozdrawiam
Marcin Guzek
Witam,
mam serdeczną prośbę, o sprawdzenie czy dotyczy nw. osoby i ewentualne zrobienie zdjęcia aktu urodzenia/chrztu nr 28 z roku 1861 parafia Szyszki dot.:
Gabriel Tomaszewski
ur. 1861 [akt nr 28] Szyszki
rr. Jan i Emilia zd. Skassa/Skaz/Kass [różne wersje pisowni].
Dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam,
Bogusław Tomaszewski
mam serdeczną prośbę, o sprawdzenie czy dotyczy nw. osoby i ewentualne zrobienie zdjęcia aktu urodzenia/chrztu nr 28 z roku 1861 parafia Szyszki dot.:
Gabriel Tomaszewski
ur. 1861 [akt nr 28] Szyszki
rr. Jan i Emilia zd. Skassa/Skaz/Kass [różne wersje pisowni].
Dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam,
Bogusław Tomaszewski
-
asmolenska

Witam!
Potrzebuję pomocy w dotarciu do dokumentów z par. Winnica (kolo Pułtuska).
Akt małżeństwa rok 1829 nr 3 dotyczy Michała Sumieńskiego i Barbary Lipieńskiej.
Akt zgonu rok 1833 nr 74 Michał Sumieński.
Bardzo interesują mnie informacje dotyczące Michała: miejsce urodzenia oraz jego rodzice.
Z góry dziękuję
Pozdrawiam
Anna
Potrzebuję pomocy w dotarciu do dokumentów z par. Winnica (kolo Pułtuska).
Akt małżeństwa rok 1829 nr 3 dotyczy Michała Sumieńskiego i Barbary Lipieńskiej.
Akt zgonu rok 1833 nr 74 Michał Sumieński.
Bardzo interesują mnie informacje dotyczące Michała: miejsce urodzenia oraz jego rodzice.
Z góry dziękuję
Pozdrawiam
Anna
-
Steamroller_Fly

Witam,
Poszukuję do indeksacji akta zgonów z roku 1864 z parafii Kroczewo. Może ktoś posiada już zrobione zdjęcia lub mógłby je wykonać.
Poszukuję do indeksacji akta zgonów z roku 1864 z parafii Kroczewo. Może ktoś posiada już zrobione zdjęcia lub mógłby je wykonać.
Radek
Anno
Chyba mam akt ślubu Michała. Podaj swój adres e-mail na priv
Danuta
Chyba mam akt ślubu Michała. Podaj swój adres e-mail na priv
Danuta
- Marek.Podolski

Szukam aktu małżeństwa Walenty Podolski i Julia Osiecka oraz aktów chrztu obu małżonków. Ich pierwsze dziecko Władysław Ignacy urodziło się w 1855 r. we wsi Główina - stąd mam podejrzenie aby tu szukać. Za aktów chrztów ich dzieci wynika iż Walenty Podolski ur. się ok. 1826 r., a Julia (lub Julianna) ur. się ok. 1831 r. W Genetece jest indeks "1831 akt 23 Julianna Antonina Osiecka" bez podania rodziców i skanu z informacją o AD w Płocku.
Stąd moja prośba o odszukanie w/w aktów.
Pozdrawiam
Marek
Stąd moja prośba o odszukanie w/w aktów.
Pozdrawiam
Marek
- marcinguzek

Witam. Wiadomość dla Ani.
Michał Sumiński urodzony Borkowo par. Cieksyn 13 kwietnia 1795 r. syn Krzysztofa i Barbary z Kwiatkowskich małżonków Sumińskich , wdowiec po zmarłej w 1828 r. Mariannie ze Słupskich. Barbara Lipińska panna urodzona Lipiny parafia Przesmyk woj. podlaskie córka Franciszka i Marianny z Górskich małżonków Lipińskich. Mam akt małżeństwa i zgonu Michała. Napisz na pv .
Pozdrawiam Ania Winnicka
Michał Sumiński urodzony Borkowo par. Cieksyn 13 kwietnia 1795 r. syn Krzysztofa i Barbary z Kwiatkowskich małżonków Sumińskich , wdowiec po zmarłej w 1828 r. Mariannie ze Słupskich. Barbara Lipińska panna urodzona Lipiny parafia Przesmyk woj. podlaskie córka Franciszka i Marianny z Górskich małżonków Lipińskich. Mam akt małżeństwa i zgonu Michała. Napisz na pv .
Pozdrawiam Ania Winnicka
-
asmolenska

Dziękuję. Podałam adres na pv.
Pozdrawiam
anna
Pozdrawiam
anna
Witam!
Prosiłabym o pomoc w odnalezieniu aktu ślubu z parafii Pniewo: rok 1829, akt 34, ślub między Józefem Świdwą, a Teklą Gasiek.
Pozdrawiam
Ania
Prosiłabym o pomoc w odnalezieniu aktu ślubu z parafii Pniewo: rok 1829, akt 34, ślub między Józefem Świdwą, a Teklą Gasiek.
Pozdrawiam
Ania
- marcinguzek

Witam, jeżeli ktoś wybiera się do AD Płock, ma prośbę o zdjęcie aktu zgonu:
Parafia Dzierżenin, akt 5/1832, Paweł Guzek
z góry dziękuję za wszelką pomoc,
pozdrawiam
Marcin Guzek
Parafia Dzierżenin, akt 5/1832, Paweł Guzek
z góry dziękuję za wszelką pomoc,
pozdrawiam