Odważyłam się ... założyłam bloga :)

Wzajemna pomoc w tworzenie drzewa genealogicznego, dyskusje o genealogicznych programach , opowiadania historyczno-genealogiczne o rodzinie , nasze blogi genealogiczne...

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Awatar użytkownika
Dorota_Mazurek

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: Dorota_Mazurek »

Dziękuję za dobre słowa. Nie jestem pewna, czy wystarczy mi tyle cierpliwości i samozaparcia, co Maćkowie i czy wytrwam w pisaniu. Na razie chcę spróbować. I zobacze ja to się potoczy :)
Pozdrawiam
Dorota
Awatar użytkownika
tonffillka

Sympatyk
Adept

Post autor: tonffillka »

labarnerie pisze:Krzysztofie, jedną z moich pasji jest renowacja mebli mniejszych i większych ... to dopiero początki bloga dlatego ta zakładka jest jeszcze pusta ... chciałam, aby wszystkie zakładki były od początku widoczne, aby każdy kto wejdzie na stronę wiedział czego może się spodziewać ... na pewno będą pojawiały się tam wpisy, więc będzie mi miło jeśli czasami zajrzysz :) myślę, że z Twoją żoną zrozumiałybyśmy się bez słów ;) czytając Twój opis widzę w nim siebie ;)

Michale, dziękuję za cenne podpowiedzi ... to dla mnie ważna informacja :)

Małgosiu, długo się zastanawiałam nad założeniem bloga, ale chęć podzielenia się wszystkim co mi w duszy gra wzięła w końcu górę ... mam nadzieję, że się uda ... może także się skusisz? :)

Magdo, zapisałam już sobie Twój blog na czytelniczą listę - zrobiłam taką na bocznym pasku swojego bloga, żeby mieć zawsze pod ręką - będę zaglądać :)

Pięknie dziękuję wszystkim za motywujące słowa posłane w moją stronę i serdecznie zapraszam do odwiedzin - właśnie opublikowałam drugi genealogiczny post :)

http://kasiaurbanskaparanoje.blogspot.c ... w-jak.html

Zapraszam :)
Kasiu, no i skusiłam się :) www.drzewowspomnien.blog.pl
To dopiero początek ale mam nadzieję że wystarczy mi zapału - wszak zmotywowana zostałam dość solidnie :)

Pozdrawiam
Małgosia
Awatar użytkownika
Urbańska_Katarzyna

Sympatyk
Adept
Kontakt:

Post autor: Urbańska_Katarzyna »

Brawo Małgosiu :) Pięknie ... utożsamiam się ze wszystkim, co napisałaś i świetnie podsumowałaś cały wpis. Trzymam kciuki i oczywiście zapisuję Twój blog na liście czytelniczej :)
Ostatnio zmieniony pt 18 lis 2016, 22:35 przez Urbańska_Katarzyna, łącznie zmieniany 2 razy.
Serdecznie pozdrawiam,
Kasia
http://kasiaurbanskaparanoje.blogspot.com
Szukam aktu małżeństwa Mikołaja Tokarka vel Tokarskiego syna Marcina i Katarzyny z Jadwigą Stelmach, lata ok. 1814-1826 (najprawdopodobniej dzisiejsze woj. łódzkie lub wielkopolskie).
Paulina_W

Sympatyk

Post autor: Paulina_W »

Dzień dobry,
Kasiu, Doroto i Małgosiu życzę wytrwałości w pisaniu kolejnych wpisów na Waszych blogach. Będę śledzić Wasze wpisy.
Ze swojej strony strony mogę powiedzieć, że naprawdę warto prowadzić bloga. Wpisy dodaję dopiero od dwóch miesięcy, a już mam za sobą pierwsze kontakty z osobami poszukującymi tych samych rodzin i informacji co ja :)
Wszystkim blogerom życzę ciekawych tematów i owocnej wymiany informacji :)
Awatar użytkownika
poszukiwaczka60

Sympatyk
Adept

Post autor: poszukiwaczka60 »

Kasiu, Małgosiu, Paulinko, Dorotko
Wasze blogi są rewelacyjne, wszystkie bardzo ciekawe i pisane tak pięknym językiem , że jestem pod wrażeniem.
Ja jestem umysłem ściśle technicznym, ale jestem wrażliwa na piękno wypowiedzi.. i w Waszych blogach to jest.
Nie sądziłam aby można tak ślicznie opisać , zwykłe ( dla mnie ) poszukiwania korzeni.
Będę Waszą wierną czytelniczką
z poważaniem
Jaśka
Awatar użytkownika
algaa

Sympatyk

Post autor: algaa »

Dorotko, Kasiu , Małgosiu super że się odważyłyście i macie ciekawe blogi genealogiczne. Ja ciągle się jeszcze nie odważyłam :-) i mam opory. Moje wszystkie materiały czekają cierpliwie w biurku. Od najmłodszych lat interesowały mnie korzenie i losy rodziny moi dziadkowie bardzo dużo opowiadali mam sporo zapisek z ich wspomnień. Może czas zacząć? Życzę Wam aby wasze blogi ciągle się rozwijały chętnie będę je śledziła.

Pozdr Agnieszka.
Awatar użytkownika
tonffillka

Sympatyk
Adept

:) Dziękuję bardzo za miłe słowa ale przede wszystkim za motywację :)
Pozdrawiam
Małgosia
Awatar użytkownika
Dorota_Mazurek

Sympatyk
Kontakt:

Nie spodziewałam się tylu ciepłych słów. Dziękuję.
Agnieszka, pisz, masz materiały, pisz. Nie musisz od razu publikować. Pisz, bo później zapomnisz, coś pokręcisz. A jak będzie napisane, to zawsze można coś poprawić, zmienić.
Pozdrawiam
Dorota
Awatar użytkownika
Urbańska_Katarzyna

Sympatyk
Adept
Kontakt:

Paulinko, i ja dziękuję za życzenia wytrwałości - przydadzą się ;) Twój blog już także sobie zapisałam i obiecuję zaglądać :)

Jaśko, dziękuję za tak przychylne słowa skierowane w stronę naszych blogów :) nie spodziewałam się aż takiego odbioru, postaram się nie zawieść, ale co Ty piszesz? poszukiwania korzeni - zwykłe? toż to niezwykła sprawa ;)

Agnieszko, tak jak wspomniała Dorotka - pisz, nawet na razie do szuflady ... czas na publikacje sam przyjdzie, dziękuję za Twoje miłe słowa :)

Edit: A u mnie nowy wpis :)

http://kasiaurbanskaparanoje.blogspot.c ... sanie.html

... z czasem na pewno nie będę miała takiej częstotliwości w pisaniu, ale postaram się robić to jak najczęściej :)
Serdecznie pozdrawiam,
Kasia
Szukam aktu małżeństwa Mikołaja Tokarka vel Tokarskiego syna Marcina i Katarzyny z Jadwigą Stelmach, lata ok. 1814-1826 (najprawdopodobniej dzisiejsze woj. łódzkie lub wielkopolskie).
Awatar użytkownika
Urbańska_Katarzyna

Sympatyk
Adept
Kontakt:

Serdecznie zapraszam na kolejny genealogiczny wpis na blogu :)

http://kasiaurbanskaparanoje.blogspot.c ... tacja.html
Serdecznie pozdrawiam,
Kasia
Awatar użytkownika
tonffillka

Sympatyk
Adept

O! Dobrze wiedzieć - to może ja też się "sprężę" i znów coś napiszę z wieczora :) ostatnio udało mi się tylko napisać o Ponieważach http://drzewowspomnien.blog.pl/2016/11/ ... -poniewaz/ to może teraz na "tapetę" pójdą Bucholscy :)
Pozdrawiam
Małgosia
Awatar użytkownika
Dorota_Mazurek

Sympatyk
Kontakt:

Ale nam się dziewczyny rozszalały :) Piszą i piszą. Pewnie będę usiała wziąć przykład i też coś nasmarować :)
Pozdrawiam
Dorota
http://genealogiczneprzypadkidoroty.blogspot.com/
Awatar użytkownika
Berendzik_Malgorzata

Sympatyk
Mistrz

to może i ja się pochwalę

Post autor: Berendzik_Malgorzata »

Witajcie,
to może i ja się pochwalę swoimi zapiskami genealogicznymi, które już jakiś czas siedzą na blogu :-)

http://przeszlosctomy.blogspot.com/ - zapraszam w wolnej chwili. Choć głównie skupiłam się na przedstawieniu przodków w linii prostej ode mnie i mojego męża, to w planach są także i linie boczne, a może i jakieś rodzinne ciekawostki.

Pozdrawiam i życzę Wam wytrwałości w pisaniu Waszych blogów, bo - jak sama wiem z doświadczenia - nie jest to łatwe, ale jak wciągnie, to już na maksa :-)

Gosia
Awatar użytkownika
Urbańska_Katarzyna

Sympatyk
Adept
Kontakt:

Super :) zapisałam na swojej liście czytelniczej :) Na razie pobieżnie przejrzałam - wygląda ciekawie :) Tylko mam pytanie, Małgosiu nie widzę możliwości komentowania postów ...
Serdecznie pozdrawiam,
Kasia
Awatar użytkownika
Łucja

Sympatyk

Post autor: Łucja »

Z komentowaniem to jest tak, że jak blog długo jest w sieci, to zalewa go spam. Ja w tym roku zamknęłam komentowanie z tego powodu, bo nie mogłam tego ogarnąć, chociaż szkoda, ale jest adres meilowy do korespondencji. Wszystkie komentarze są teraz ukryte i powinnam zrobić z nimi porządek,ale to zabawa na długie tygodnie. Mój blog zestarzał się też technicznie, nie jest dla mobilnych urządzeń (ja takich nie mam), ale przyzwyczaiłam się do tej starej formy i nie zmieniam.
Zaczęłam dawno, w 2008 r., pisałam wtedy poszczególne blogi monotematyczne, tu brat Ojca, tu dziadek, tam pradziadek, itd. Na początku tak było, ale od 2010 r. piszę już na jednym blogu w zasadzie, "Dziennik genealogiczny", wielu kuzynów odkryłam dzięki niemu, sprawdził się, wielu mam nadzieję odkryć. Raczej nie muszę mobilizować się do pisania, mam odwrotny problem, co pewien czas robię sobie przerwę i staram się wytrzymać bez pisania jak najdłużej (teraz już od września). Blog służy mi jako notatnik, ja nie pamiętam tych wszystkich treści, ale zawsze mogę tam zajrzeć, mniej więcej pamiętam o czym już pisałam. Jako notatnik i "do naśladowania przez innych", ale każdy ma swoją koncepcję, taką, która mu najbardziej pasuje, co wypracuje się z czasem.

Pozdrawiam
Łucja
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze drzewa, Programy genealogiczne, Monografie o rodzinach”