Witam,
proszę o przetłumaczenie aktu urodzenia Frnaciszka lub Franciszki s/c. Józefa Wolny i Agaty Słodkiej
http://metryki.genbaza.pl/genbaza,detail,170706,11
Dziękuję
AKT urodzenia z alegaty - Wysokienice_2 - ok
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
AKT urodzenia z alegaty - Wysokienice_2 - ok
Ostatnio zmieniony ndz 27 lis 2016, 11:56 przez Mariok, łącznie zmieniany 1 raz.
Mariusz
Poszukuję rodzin
Kaczmarek vel Karczmarczyk, Magiera, Lawendowski, Stępnik, Ostałowski, Idzikowski, Jezierski, Włostowski, Męcina par. Krzemienica; Płocki, Luch, Susik, Bala Reszka par. Żelechlinek; Gromek, Wolny, Słodki par. Wysokienice
Poszukuję rodzin
Kaczmarek vel Karczmarczyk, Magiera, Lawendowski, Stępnik, Ostałowski, Idzikowski, Jezierski, Włostowski, Męcina par. Krzemienica; Płocki, Luch, Susik, Bala Reszka par. Żelechlinek; Gromek, Wolny, Słodki par. Wysokienice
-
Gawroński_Zbigniew

Pan Kamil mi wszystkie pióra z ogona wyskubie. Inowrocław i jego indeksacja leży i nie dycha…
:0
Wysokienice
Roku 1776, dnia 19 września. Ja, Tomasz Jachowicz proboszcz [wiejskiej parafii] Wysokienicki ochrzciłem dziecię urodzone z małżonków Walentego Giemzy i Agnieszki Rudawianki, którego imię jest Mikołaj. Chrzestnymi zostali Józef Klęba i Petronela Klębina - wszyscy z Wysokienic.
--
Skoczykłody
Roku 1790, dnia 9 marca. Ja, Kacper Wolborski, tymczasowy proboszcz kościoła Wysokienickiego ochrzciłem dziecię imieniem Franciszka, córkę małżonków Józefa Wolnego i Agaty Słótki. Chrzestnymi zostali Felicjan Guzczak z Barbarą Płóciennikową - wszyscy ze Skoczykłodów.
Wystawione: 9 października 1812 roku.
Wysokienice
Roku 1776, dnia 19 września. Ja, Tomasz Jachowicz proboszcz [wiejskiej parafii] Wysokienicki ochrzciłem dziecię urodzone z małżonków Walentego Giemzy i Agnieszki Rudawianki, którego imię jest Mikołaj. Chrzestnymi zostali Józef Klęba i Petronela Klębina - wszyscy z Wysokienic.
--
Skoczykłody
Roku 1790, dnia 9 marca. Ja, Kacper Wolborski, tymczasowy proboszcz kościoła Wysokienickiego ochrzciłem dziecię imieniem Franciszka, córkę małżonków Józefa Wolnego i Agaty Słótki. Chrzestnymi zostali Felicjan Guzczak z Barbarą Płóciennikową - wszyscy ze Skoczykłodów.
Wystawione: 9 października 1812 roku.
Zbigniew
Mam nadzieję, że jednak nic takiego sie ie stanie. Ja jestem Panu ogromnie wdzięczny 
Mariusz
Poszukuję rodzin
Poszukuję rodzin