AKT urodzenia z alegaty - Wysokienice_2 - ok

Tłumaczenia dokumentów napisanych w łacinie, proszę sprawdzić Jak napisać prośbę o tłumaczenie metryki

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

Mariok

Sympatyk

AKT urodzenia z alegaty - Wysokienice_2 - ok

Post autor: Mariok »

Witam,

proszę o przetłumaczenie aktu urodzenia Frnaciszka lub Franciszki s/c. Józefa Wolny i Agaty Słodkiej

http://metryki.genbaza.pl/genbaza,detail,170706,11

Dziękuję
Ostatnio zmieniony ndz 27 lis 2016, 11:56 przez Mariok, łącznie zmieniany 1 raz.
Mariusz

Poszukuję rodzin
Kaczmarek vel Karczmarczyk, Magiera, Lawendowski, Stępnik, Ostałowski, Idzikowski, Jezierski, Włostowski, Męcina par. Krzemienica; Płocki, Luch, Susik, Bala Reszka par. Żelechlinek; Gromek, Wolny, Słodki par. Wysokienice
Gawroński_Zbigniew

Sympatyk

Post autor: Gawroński_Zbigniew »

Pan Kamil mi wszystkie pióra z ogona wyskubie. Inowrocław i jego indeksacja leży i nie dycha… :) :) :0

Wysokienice
Roku 1776, dnia 19 września. Ja, Tomasz Jachowicz proboszcz [wiejskiej parafii] Wysokienicki ochrzciłem dziecię urodzone z małżonków Walentego Giemzy i Agnieszki Rudawianki, którego imię jest Mikołaj. Chrzestnymi zostali Józef Klęba i Petronela Klębina - wszyscy z Wysokienic.
--

Skoczykłody
Roku 1790, dnia 9 marca. Ja, Kacper Wolborski, tymczasowy proboszcz kościoła Wysokienickiego ochrzciłem dziecię imieniem Franciszka, córkę małżonków Józefa Wolnego i Agaty Słótki. Chrzestnymi zostali Felicjan Guzczak z Barbarą Płóciennikową - wszyscy ze Skoczykłodów.
Wystawione: 9 października 1812 roku.
Zbigniew
Mariok

Sympatyk

Post autor: Mariok »

Mam nadzieję, że jednak nic takiego sie ie stanie. Ja jestem Panu ogromnie wdzięczny :)
Mariusz

Poszukuję rodzin
Kaczmarek vel Karczmarczyk, Magiera, Lawendowski, Stępnik, Ostałowski, Idzikowski, Jezierski, Włostowski, Męcina par. Krzemienica; Płocki, Luch, Susik, Bala Reszka par. Żelechlinek; Gromek, Wolny, Słodki par. Wysokienice
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tłumaczenia - łacina”