Nazwisko: Karliński

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen

Sclavi

Sympatyk

Post autor: Sclavi »

Poszukam może coś się jeszcze znajdzie. Może ktoś coś wie na temat tych ksiąg. W chwili obecnej zakładam że Ignacy Karliński i Tadeusz Karliński to rodzina. Dodam że ok 1805 roku w pobliskiej wsi pojawia się Andrzej Karliński co do którego nie mogę znaleść nic konkretnego skąd pochodził.
Ale za dużo karlińskich w jednym miejscu.

PK
Steamroller_Fly

Sympatyk
Legenda

Post autor: Steamroller_Fly »

Trochę nie ogarniam wędrówki Ignacego. W 1808 roku wziął ślub z Aleksandrą Szrednicką we wsi Sierzchowy. W 1811 i 1812 rodzą się im dzieci w Secyminie parafii Leoncin, a w 1815 rodzi się Aleksander już w Przęsławicach. Spore odległości jak na tamte czasy, tym bardziej z małymi dziećmi.
Radek
juliakalka

Post autor: juliakalka »

Jestem z rodziny Karlińskich z okolic Piotrkowa, z tego co opowiadała mi moja babcia Karlińskich w tych rejonach było bardzo dużo, na pewno ci z Mierzyna i Bęczkowic są daleko spokrewnieni z Stanisławem 'Burza' Karlińskim od strony matki.
Nie mamy przypisanego herbu bo linii tej rodziny jest tak dużo ze ciężko to w ogóle znalezc.

Jeżeli ktoś miałby informacje o Józefie Karlińskim (Ur. Prawdopodobnie w 1818) i Katarzynie Leszczyńskiej z 1839 proszę o informację!
gienia

Sympatyk

Post autor: gienia »

juliakalka pisze:Jestem z rodziny Karlińskich z okolic Piotrkowa, z tego co opowiadała mi moja babcia Karlińskich w tych rejonach było bardzo dużo, na pewno ci z Mierzyna i Bęczkowic są daleko spokrewnieni z Stanisławem 'Burza' Karlińskim od strony matki.
Nie mamy przypisanego herbu bo linii tej rodziny jest tak dużo ze ciężko to w ogóle znalezc.

Jeżeli ktoś miałby informacje o Józefie Karlińskim (Ur. Prawdopodobnie w 1818) i Katarzynie Leszczyńskiej z 1839 proszę o informację!
Witam Cię,
jak daleko ma być ta Katarzyna Leszczyńska?
Ja mam w Wieliczce: Katarzyna Leszczyńska ur. 21.10.1839 c. Jacentego i Marianny Borowiec.
Pojawia się tam też nazwisko Sredzinski.
strona: windaki.pl/metryki
Ludzie z daleka przyjeżdżali tutaj, nawet ze Lwowa, Jasła itd

Gienia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”