Barbara Podgórska z d. Glafdrow 1807-1835

Tematy o kresach, w tym: Baza Miejscowości Kresowych oraz Biblioteka zasobów kresowych strona Biblioteka kresowa

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

Awatar użytkownika
Świerniak_Kazimierz

Sympatyk

Post autor: Świerniak_Kazimierz »

APEL !!! Poszukuję potomków lub rodziny : PODGÓRSKICH i GLAFDROW : celem naprawy nagrobka ś.p. Barbary Podgórskiej z d. Glafdrow ur.1807 a zmarłej 24.01.1838 przy porodzie córki Antoniny. Nagrobek Barbary Podgórskiej i córki Antoniny postawił w roku 1856 mąż Mikołaj Podgórski z synem Janem. Uszkodzony nagrobek znajduje się na byłym cmentarzu katolickim we wsi Rychcice / Rychtyczy pow.Drohobycz woj. Lwów UKRAINA
Ostatnio zmieniony wt 22 wrz 2009, 17:08 przez Świerniak_Kazimierz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Aftanas_Jerzy

Sympatyk

Post autor: Aftanas_Jerzy »

Proponuję dać dodatkowo komunikat o poszukiwaniu w Tablicy Ogłoszeń serwisu PODGÓRSKI FAMILY CLUB (po zalogowaniu). Link tutaj http://www.podgourski.net/.
Serdeczne pozdrowienia
Jerzy Aftanas
Awatar użytkownika
Świerniak_Kazimierz

Sympatyk

Re: Barbara Podgórska z d. Glafdrow 1807-1835

j_aftanas pisze:Proponuję dać dodatkowo komunikat o poszukiwaniu w Tablicy Ogłoszeń serwisu PODGÓRSKI FAMILY CLUB (po zalogowaniu). Link tutaj http://www.podgourski.net/.
Witam ! Wiadomość wysłałem mejlem . Pozdrawiam Kazimierz Świerniak ze Szczecina
Awatar użytkownika
Świerniak_Kazimierz

Sympatyk

Re: Barbara Podgórska z d. Glafdrow 1807-1835

Agus0102 pisze:Dzisiaj dowiedziałam się, że mój pra pra dziad Podgórski (ojciec Maksymiliana ur 1905 lub 1907 roku) był ogrodnikiem u pewnego hrabiego na Ukrainie - ustalam jakiego. Rodzina - wiem, że nia cała - uciekła przed rewolucją do Polski osiedlając się na terenach centralnych. Proszę o informację jakie imiona znajdują się nagorbkach poza wymienionymi powyżej - może pozwoli mi to ustalić szczegóły z rodziną...
Witam ! Na nagrobku są wymienione imiona jak wyżej. Był ogrodnikiem w jakiej miejscowosci i u którego hrabiego . Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Genealogia kresowa”