Nasze bazy -Biblioteki cyfrowe
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
-
gochawiocha
Chciałabym dodać dwa linki ze strony Polskiej Biblioteki Internetowej, niestety na stronie głownej Biblioteka cyfrowa nie ma takiej możliwości, więc dodaję je tu.Są tu:spis oficerów Legionów Polskich i spis szlachty Królestwa Polskiego.
http://www.pbi.edu.pl/site.php?s=NTBiMW ... &x=61&y=17
Może się komuś przyda!:)
http://www.pbi.edu.pl/site.php?s=NTBiMW ... &x=61&y=17
Może się komuś przyda!:)
- Kaminski_Adam

- Kontakt:
Re: Książki cyfrowe
Wydawało mi się, że jak się kliknie na Bibliotekę Cyfrową, to pojawia się link Dodaj Książkę. Może trochę za mało się rzuca w oczy. Gorzej z Polska Biblioteką Cyfrową. Trochę się trzeba nagimnastykować, żeby wydobyć link do interesującej książki krótszy niz setki znaków...., ale zaraz dodam wspomniane książki.
Adam Kamiński
Adam Kamiński
- Adalbertus

Re: Książki cyfrowe
Adam, gdzie ten link ?
gapię sie na stronę biblioteki cyfrowej i jakoś nie mogę dostrzec "dodaj książkę" - w którym miejscu ten link się znajduje ? Chciałbym dorzucić swoje cegiełki do wykazu, ale jakoś mi to nie wychodzi.
Wojtek
gapię sie na stronę biblioteki cyfrowej i jakoś nie mogę dostrzec "dodaj książkę" - w którym miejscu ten link się znajduje ? Chciałbym dorzucić swoje cegiełki do wykazu, ale jakoś mi to nie wychodzi.
Wojtek
- Młochowski_Jacek

- Kontakt:
Biblioteka cyfrowa
Poprawiłem wpis w uprawnieniach Grup. Dla osób zalogowanych powinien być widoczny w Bibliotece cyfrowej pasek linków jak niżej
[ Dodaj książkę | Nowe książki | Najwyżej oceniane | Losowo | Statystyka]
Dla osób niezalogowanych link Dodaj książkę nie jest widoczny ze względu na roboty internetowe które spamują dodając gdzie się tylko da jakieś śmieci.
[ Dodaj książkę | Nowe książki | Najwyżej oceniane | Losowo | Statystyka]
Dla osób niezalogowanych link Dodaj książkę nie jest widoczny ze względu na roboty internetowe które spamują dodając gdzie się tylko da jakieś śmieci.
- maria.j.nie

Witam,
w Bibliotece cyfrowej proszę uprzejmie sprawdzić publikacje w Kategorii:
Genealogie i biografie: Przewodnik heraldyczny t.3 Autor : Kosiński Adam Amilkar
Genealogie i biografie: Przewodnik heraldyczny. 4 Autor : Kosiński Adam Amilkar
następnie w Kategorii :
Herbarze: Przewodnik heraldyczny [1] Autor : Kosiński Adam Amilkar
Herbarze: Przewodnik heraldyczny. 2 Autor : Kosiński Adam Amilkar
Powyższe pozycje dotyczą Monografi .... z dziedziny herbarza
Niestety ja też zamieszałam dodając pozycje , która jest w Kategorii: Genealogie i biografie , Tytuł: Przewodnik heraldyczny. t. 3
Monografie kilkudziesięciu znakomitszych rodzin, spis rodzin senatorskich i tytuły honorowe posiadających, t. 3 Autor: Kosiński Adam Amilkar - dodałam do Kategorii Herbarze.
Bardzo przepraszam
Wszystkiego dobrego, pozdrawiam serdecznie Maria.j.nie
w Bibliotece cyfrowej proszę uprzejmie sprawdzić publikacje w Kategorii:
Genealogie i biografie: Przewodnik heraldyczny t.3 Autor : Kosiński Adam Amilkar
Genealogie i biografie: Przewodnik heraldyczny. 4 Autor : Kosiński Adam Amilkar
następnie w Kategorii :
Herbarze: Przewodnik heraldyczny [1] Autor : Kosiński Adam Amilkar
Herbarze: Przewodnik heraldyczny. 2 Autor : Kosiński Adam Amilkar
Powyższe pozycje dotyczą Monografi .... z dziedziny herbarza
Niestety ja też zamieszałam dodając pozycje , która jest w Kategorii: Genealogie i biografie , Tytuł: Przewodnik heraldyczny. t. 3
Monografie kilkudziesięciu znakomitszych rodzin, spis rodzin senatorskich i tytuły honorowe posiadających, t. 3 Autor: Kosiński Adam Amilkar - dodałam do Kategorii Herbarze.
Bardzo przepraszam
Wszystkiego dobrego, pozdrawiam serdecznie Maria.j.nie
- Młochowski_Jacek

- Kontakt:
-
Wielebnowski

Proszę dodac ksiązke:Xięga pamiątkowa w 50-letnią rocznicę Powstania roku 1830 zawierająca spis imienny dowódzców i sztabs-oficerów tudzież oficerów,podoficerów i żołnierzy Armii Polskiej w tymze roku krzyżem wojskowym"Virtuti Militarii ozdobionych.Podaję linkhttp://www.wbc.poznan.pl/dlibra/doccontent?id= ... 9&dirids=1
Pozdrowienia.Jaś W.
Pozdrowienia.Jaś W.
- Młochowski_Jacek

- Kontakt:
Książki dodawać mogą dodawać wszyscy zarejestrowani użytkownicy poprzez link Dodaj książkę
Administrator tylko sprawdza i zatwierdza wpis.
Administrator tylko sprawdza i zatwierdza wpis.
Pozdrawiam serdecznie
Jacek Młochowski
Jacek Młochowski
- maria.j.nie

Witam ,
wracam do swojego posta z godziny 14, wszystkie 4 tomy tytułu „Przewodnik heraldyczny”, Autor: Kosiński Adam Amilkar zawierają „Monografie kilkudziesięciu znakomitszych rodzin, spis rodzin senatorskich i tytuły honorowe posiadających”
Ponieważ, tom 1 i 2 są prawidłowo umieszczone w Kategorii: Herbarze , ja też w tej Kategorii dodałam tom 3.
Następnie w Kategorii: Genealogie i biografie, zobaczyłam dalsze tomy tzn. 3 i 4.
Stąd była mój prośba i przeprosiny za zdublowaną książkę, tom 3 powyższej Monografii.
Przed dodaniem książki w Bibliotece, sprawdzam czy ktoś inny nie umieścił już taką pozycję.
W skutek różnej klasyfikacji książek, przez dodającego „Przewodnik heraldyczny” zdublowałam
tom 3, jest teraz w obu Kategoriach Biblioteki, przepraszam.
Wszystkiego dobrego
Pozdrawiam serdecznie Maria.j.nie
wracam do swojego posta z godziny 14, wszystkie 4 tomy tytułu „Przewodnik heraldyczny”, Autor: Kosiński Adam Amilkar zawierają „Monografie kilkudziesięciu znakomitszych rodzin, spis rodzin senatorskich i tytuły honorowe posiadających”
Ponieważ, tom 1 i 2 są prawidłowo umieszczone w Kategorii: Herbarze , ja też w tej Kategorii dodałam tom 3.
Następnie w Kategorii: Genealogie i biografie, zobaczyłam dalsze tomy tzn. 3 i 4.
Stąd była mój prośba i przeprosiny za zdublowaną książkę, tom 3 powyższej Monografii.
Przed dodaniem książki w Bibliotece, sprawdzam czy ktoś inny nie umieścił już taką pozycję.
W skutek różnej klasyfikacji książek, przez dodającego „Przewodnik heraldyczny” zdublowałam
Wszystkiego dobrego
Pozdrawiam serdecznie Maria.j.nie
-
Wichlińska-.Ewa

Witam!
Polecam:
Herbarz polski i imionospis zasłużonych w Polsce ludzi wszystkich stanów i czasów: ułożony porządkiem alfabetycznym na podstawie Herbarza Niesieckiego i manuskryptów T.1-3
http://www.wbc.poznan.pl/publication/53067
Pozdrawiam!
Ewa
Polecam:
Herbarz polski i imionospis zasłużonych w Polsce ludzi wszystkich stanów i czasów: ułożony porządkiem alfabetycznym na podstawie Herbarza Niesieckiego i manuskryptów T.1-3
http://www.wbc.poznan.pl/publication/53067
Pozdrawiam!
Ewa
- maria.j.nie

Do wysłania na Forum
Witam
Pięknie dziękuję za dodawanie nowych książek.
W bazie Biblioteki cyfrowe obecnie mamy 876 książek i 67 kategorii.
Dodałam nowe kategorie ułożone alfabetycznie, uporządkowałam tematycznie odsyłacze do książek.
Może to zabrzmi nieskromnie, dodałam około 380 nowych pozycji, byłoby miło gdyby znalazły się osoby chętne dodawać nowe książki.
Zapraszam do dodawania przydatnych genealogom książek w Naszej bazie : Biblioteki cyfrowe http://genealodzy.pl/books+add_book_form.phtml
Pozdrawiam serdecznie Maria
Pięknie dziękuję za dodawanie nowych książek.
W bazie Biblioteki cyfrowe obecnie mamy 876 książek i 67 kategorii.
Dodałam nowe kategorie ułożone alfabetycznie, uporządkowałam tematycznie odsyłacze do książek.
Może to zabrzmi nieskromnie, dodałam około 380 nowych pozycji, byłoby miło gdyby znalazły się osoby chętne dodawać nowe książki.
Zapraszam do dodawania przydatnych genealogom książek w Naszej bazie : Biblioteki cyfrowe http://genealodzy.pl/books+add_book_form.phtml
Pozdrawiam serdecznie Maria
-
Marcin_Piotr_Zając

niedziałające linki w Bibliotece cyfrowej
Witajcie!
Co się dzieje z linkami w Bibliotece cyfrowej?
Dla przykładu nie działają oba linki znajdujące się tutaj:
http://genealodzy.pl/books-index-req-vi ... id-5.phtml
Pozdrawiam serdecznie z Wrocławia, Marcin!
Co się dzieje z linkami w Bibliotece cyfrowej?
Dla przykładu nie działają oba linki znajdujące się tutaj:
http://genealodzy.pl/books-index-req-vi ... id-5.phtml
Pozdrawiam serdecznie z Wrocławia, Marcin!
szukam informacji o rodzinach: Korycińscy i Horędowiczowie (również oboczności tego nazwiska).
niedziałające linki w Bibliotece cyfrowej
Oba u mnie działają:)
Pozdrawiam
- Ania
W kręgu moich zainteresowań są przede wszystkim nazwiska z XVIII wieku i wcześniej: Dmowski (gniazdo rodowe Dmochy, Świnary), Kisieliński (Kisielany Żmichy), Lewociuk (Czeremcha), Niemirka (Niemirki), Skolimowski (Skolimów Roguziec).
- Ania
W kręgu moich zainteresowań są przede wszystkim nazwiska z XVIII wieku i wcześniej: Dmowski (gniazdo rodowe Dmochy, Świnary), Kisieliński (Kisielany Żmichy), Lewociuk (Czeremcha), Niemirka (Niemirki), Skolimowski (Skolimów Roguziec).