Nazwisko Pacyna, Pełka

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Pacyna_Pawel

Sympatyk

Nazwisko Pacyna, Pełka

Post autor: Pacyna_Pawel »

Nazwisko: Pacyna, Pełka
Miejsce: Wola Raniżowska, Raniżów

Szukam informacji o rodzinie mojego pradziadka. Nazywał się Józef Pacyna jego żoną była Maria z domu Pełka. Mieli sześcioro dzieci : Jana,Błażeja,Jadwigę,Stanisława,Annę i Wojciecha. Pradziadek zmarł prawdopodobnie w Raniżowie w 1942 roku. Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

Paweł Pacyna
Krzyś

Sympatyk

Post autor: Krzyś »

Witam

Samo podanie nazwiska i imienia wszystkiego jeszcze nie rozwiąże.
Moja propozycja, jest taka, aby spróbować kontaktu z osobami noszącymi to nazwisko.
Proponuje Facebook, jest tam ok. 300 zarejestrowanych o takim nazwisku. Nic to nie będzie kosztowało jak spróbujesz kontaktu z jakąś osobą. Może akurat trafisz na kogoś z rodziny, czego Ci życzę.

Pozdrawiam - Pasik Krzysztof.
Pacyna_Pawel

Sympatyk

Post autor: Pacyna_Pawel »

Dziękuje bardzo za zainteresowanie i cenne uwagi.

Pozdrawiam Paweł
Król_Andrzej

Post autor: Król_Andrzej »

Witam Wieś Trzymsze koło Uniejowa to moje siedlisko rodzinne, niedaleko tej miejscowości za wałem przeciwpowodziowym jest wieś Kolonia Radyczyny, tam mieszka rodzina o nazwisku Pecyna. POZDRAWIAM
Kathleen_Pacyna

Re: Nazwisko Pacyna, Pełka

Post autor: Kathleen_Pacyna »

My great grandfather was Wojciech Albert Pacyna who came to New Britain, Connecticut from Wola Ranizowska. His parent in Poland were Jan Pacyna and Catherine (don't know her maiden name yet). One of Wojciech's brother's was Joseph Pacyna in New Britain. Another brother was Frank and a sister Jadwiga came to New Britain also.

Wojciech's wife was Apolonia Sondej or Sadej also from Wola Ranizowska. Apolonia had a sister Rosalia who came to New Britain as well and married George Kwasnik. Their parents were Jakub Sondej and Mary Nowak. Mary had an uncle named George Novak who lived in Pennsylvania. His parents in Wola Ranizowska Poland were Michal Nowak and Zofia or Sophia Koseca or Kasica.

Jan Pacyna's brother in Ranizowska was Antoni Pacyna married to Ursula Iskra. Some of Antoni's sons and daughters also immigrated to New Britain in Connecticut - big family - including Katherine (married Adam Bajek), Sophie, Jan, Ewa or Eva, Mary. One daughter Anna stayed in Poland and married a Dul. Another Pacyna I heard immigrated to Argentina in South America.

Joseph Pacyna lists going to stay with a sister Magdalena Pacyna in New Britain on a ships manifest and also lists Magdalena Pacyna as a "sponsor" on his church wedding record in New Britain, but I am still not sure who she is or what happened to her.

Are you in the U.S.? or in Poland? I live in California now and I have an Ancestry.com family tree I can sent you if I have an email address.

Hope to hear back from you or anyone else connected to this family and we can share information.

Kathleen
Pacyna_Pawel pisze:Nazwisko: Pacyna, Pełka
Miejsce: Wola Raniżowska, Raniżów

Szukam informacji o rodzinie mojego pradziadka. Nazywał się Józef Pacyna jego żoną była Maria z domu Pełka. Mieli sześcioro dzieci : Jana,Błażeja,Jadwigę,Stanisława,Annę i Wojciecha. Pradziadek zmarł prawdopodobnie w Raniżowie w 1942 roku. Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

Paweł Pacyna
Kathleen_Pacyna

RE: Re: Nazwisko Pacyna, Pełka

Mój wielki - dziad był Wojciech Albert Pacyna który przychodził Nowy Brytania, Connecticut od Woli Ranizowska. Jego rodzic w Polska był Jan Pacyna i Catherine (no zna jej dziewiczego imienia mimo to). Jeden Wojciech's brat był Joseph Pacyna w Nowy Brytania. Inny brat był Szczery i siostrzany Jadwiga przychodził Nowy Brytania także.

Wojciech's żona był Apolonia Sondej lub Sadej od Woli Ranizowska także. Apolonia siostry Rosalia która przychodził Nowy Brytania i poślubiający George Kwasnik także. Ich rodzice byli Jakub Sondej i Mary Nowak. Mary wuja wymieniającego George Novak który żył w Pennsylwania. Jego rodzice w Woli Ranizowska Polska byli Michal Nowak, Zofia Koseca i Sophia Kasica lub.

Jan Pacyna's brat w Ranizowska był Antoni Pacyna poślubiający Ursula Iskra. Niektóre Antoni córki i synowie także imigrowali od Woli Ranizowska Nowy Brytania Connecticut w USA wliczając Katherine, Sophie, Jan, Ewa lub Eva, Mary. - duża rodzina - (zamężny Adam Bajka) Jeden córka Anna zostawał w Polska i poślubiał Dul. Inny Pacyna od ten rodziny słuchałem sprowadzonego Argentyna w Ameryka Południowa.

Mój wielki - dziadu brat, Joseph Pacyna listy iść zostawać z siostrzanym Magdalena Pacyna w Nowy Brytania na statkami manifestuje Magdalena Pacyna i także spisuje jako "sponsor" na jego kościelnym ślubu rejestrze w Nowy Brytania, ale no jestem wciąż pewny czym, co jest lub zdarzał się ona.

Jesteście w Usa wy? lub w Polska? Żyję w Kalifornia teraz i Ancestry.com rodzinnego drzewa mogę wysyłałem was jeżeli emaila adres.

Być może był bratem Jan lub Antoni w Woli Ranizowska Polska Joseph. Zobaczyłem inna poczta na ten miejscu wy myśleć twój wielkiego - dziadek lewy Polska i rusza się Nowy Brytania. dokąd wy powiedzieliście W ten sposób no jestem także pewny jeżeli twój wielki dziadek Wojciech. - dziadek Joseph jest bratem mój wielki - Ten Joseph który ruszał się Nowy Brytania poślubiał Maryjnego Czajkę tutaj.

Nadzieja słuchać z powrotem od was, anyone lub inny związany może dzielić informację.

Tłumaczyć mój angielszczyzny Polerować używałem ten stronę internetową http://www.systranet.com/

Kathleen
Kathleen_Pacyna

RE: Re: Nazwisko Pacyna, Pełka

Correction - Ten Joseph który ruszał się Nowy Brytania poślubiał Rosalia Rembrisz tutaj.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”