Genealogia - postrzeganie i świadomość (ankieta)
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
-
Marianna_Różalska

- Kontakt:
Genealogia - postrzeganie i świadomość (ankieta)
Dzień dobry,
przeprowadzam wśród genealogów i osób nie zajmujących się tą dziedziną ankietę na temat postrzegania genealogii i świadomości na terenie Polski. Cel jest przede wszystkim naukowy, poznawczy, ale na podstawie wyników powstanie nowy projekt - Genews.
Będę wdzięczna za wypełnienie ankiety. Zajmuje ok. 5 min.
link do ankiety: https://www.interankiety.pl/i/QLxz7OGN
Pozdrawiam
Marysia
przeprowadzam wśród genealogów i osób nie zajmujących się tą dziedziną ankietę na temat postrzegania genealogii i świadomości na terenie Polski. Cel jest przede wszystkim naukowy, poznawczy, ale na podstawie wyników powstanie nowy projekt - Genews.
Będę wdzięczna za wypełnienie ankiety. Zajmuje ok. 5 min.
link do ankiety: https://www.interankiety.pl/i/QLxz7OGN
Pozdrawiam
Marysia
Ostatnio zmieniony pn 12 gru 2016, 23:30 przez Marianna_Różalska, łącznie zmieniany 2 razy.
-
wiwisniewski

- Kontakt:
Genealogia – postrzeganie i świadomość (ankieta)
Na telefonie nie moglem wypelnic (formularz nie przyjmowal ciagu znakow) ostatniego pola, w zwiazku z tym nie moglem wyslac ankiety.
Szukam informacji o:
- Brudzew/Kiełczew Górny: Wiśniewski / Wiśniewscy
- Warszawa: Wiśniewski / Wiśniewscy | Kasprzykowski / Kasprzykowscy | Strybel | Teleżyński / Teleżyńscy;
- Andrychów (Roczyny): Mrzygłód
- Brudzew/Kiełczew Górny: Wiśniewski / Wiśniewscy
- Warszawa: Wiśniewski / Wiśniewscy | Kasprzykowski / Kasprzykowscy | Strybel | Teleżyński / Teleżyńscy;
- Andrychów (Roczyny): Mrzygłód
-
Janina_Tomczyk

Witam
Szkoda czasu na te pytania bo test nie przyjmuje odpowiedzi i wymaga powtarzania. Po co to pytanie o JĄTREW ? Nie ma wersji nie wiem, a wiedza o tej nazwie jest mi zupełnie niepotrzebna do szczęścia.
Szkoda czasu na te pytania bo test nie przyjmuje odpowiedzi i wymaga powtarzania. Po co to pytanie o JĄTREW ? Nie ma wersji nie wiem, a wiedza o tej nazwie jest mi zupełnie niepotrzebna do szczęścia.
-
Marianna_Różalska

- Kontakt:
No cóż, mogę tylko powiedzieć, że ankieta działa poprawnie i nikt nie zgłaszał problemów (a respondentów jest ponad 300). Z wersją mobilną mogą być kłopoty, ale to już kwestia niedostosowania ze strony serwisu do tworzenia e-ankiet. Pytania natomiast są celowe - każde czemuś służy i nie były układane ot tak
Dziękujemy jednak za podjęcie próby wypełnienia ankiety.
Marysia
Marysia
Marysiu wszystko jasne, tylko mala sugestia, Polacy nie tylko sa w Polsce... wiec wojewodztwa nie powinny miec ograniczenia wyboru albo powinniscie dodac punkt, zagranica.
Pozdrawiam Agnieszka
Szukam:
Zynówka, Ostrowska- Podlasie
Józef Koziołkiewicz ok 1813 - 1893 + Julianna Rudnicka ok 1817 -? mogielnickie
Katarzyna Zdrojewska ok 1809 -1868 Wielkopolska
Urban Karski - Sokołów (łódzkie) i okolice
Szukam:
-
slawek_krakow

Chętnie wypełnie oraz podeślę innym do wypełnienia, pod warunkiem że w nagłówku ankiety pojawi się informacja kim są "ONE" co informacje o mnie zbierają.
-
Marianna_Różalska

- Kontakt:
Re: Genealogia – postrzeganie i świadomość (ankiet
Owszem, ale przeprowadzamy badanie tylko na terytorium Polski. Gdybyśmy włączyli Polaków na emigracji, to totalnie zmieniłoby nasze badanie.moyra777 pisze:Marysiu wszystko jasne, tylko mala sugestia, Polacy nie tylko sa w Polsce... wiec wojewodztwa nie powinny miec ograniczenia wyboru albo powinniscie dodac punkt, zagranica.
We wstępie ankiety nie podaje się nigdy danych osobowych ankieterów, ale bardzo proszę - badanie jest prowadzone przeze ze mnie, Mariannę Różalską, i Alana Jakmana. Jeśli chodzi o "zbieranie danych", to ankieta jest anonimowa, proszę się nie martwićslawek_krakow pisze:Chętnie wypełnie oraz podeślę innym do wypełnienia, pod warunkiem że w nagłówku ankiety pojawi się informacja kim są "ONE" co informacje o mnie zbierają.
Przepraszam, ale ja tego nie rozumiem. Prosiliscie o najszersza grupe odbiorcow... Dwa.. czy Polak za granica nie jest dla was Polakiem? Czym jest dla was emigracja w takim razie? Bo ja np. nie wyemigrowalam, ja jedynie pracuje zagranica, nie moja wina ze moja praca wybrala sobie miejsce na siedzibe nie w Polsce.Marianna_Różalska pisze:
Owszem, ale przeprowadzamy badanie tylko na terytorium Polski. Gdybyśmy włączyli Polaków na emigracji, to totalnie zmieniłoby nasze badanie.
W takim razie prosze zmien pierwszy post wpisujac dla Polakow w Polsce, bo jest to dosc mylace.
Sorry ale troche mnie ubodlo poczucie bycia gorszym sortem Polaka.
Pozdrawiam Agnieszka
Szukam:
Szukam:
-
Marianna_Różalska

- Kontakt:
Nikogo nie traktuje jako gorszego i jest mi równie przykro być posądzoną o coś takiego, bo sama należę do "gorszego sortu", jeśli już używamy politycznie zabarwionych określeń. Nie mam możliwości i wiedzy urzędu statystycznego. Muszę przyjąć pewne uproszczenia. Nie jestem w stanie też wszystkiego przewidzieć. Zwyczajnie nie pomyślałam o osobach mieszkających za granicą.moyra777 pisze:Przepraszam, ale ja tego nie rozumiem. Prosiliscie o najszersza grupe odbiorcow... Dwa.. czy Polak za granica nie jest dla was Polakiem? Czym jest dla was emigracja w takim razie? Bo ja np. nie wyemigrowalam, ja jedynie pracuje zagranica, nie moja wina ze moja praca wybrala sobie miejsce na siedzibe nie w Polsce.Marianna_Różalska pisze:
Owszem, ale przeprowadzamy badanie tylko na terytorium Polski. Gdybyśmy włączyli Polaków na emigracji, to totalnie zmieniłoby nasze badanie.
W takim razie prosze zmien pierwszy post wpisujac dla Polakow w Polsce, bo jest to dosc mylace.
Sorry ale troche mnie ubodlo poczucie bycia gorszym sortem Polaka.
Ja rozumiem, ze nie wzieliscie tego pod uwage, dlatego zaproponowalam zmiane w ankiecie. Nie byl to atak. Nie znajac szczegolow i podstaw do badania trudno jest zrozumiec jego cel, lub zakres terytorialny objety ankieta, w tym przypadu jedynie terytorium Polski.Marianna_Różalska pisze: Nie jestem w stanie też wszystkiego przewidzieć. Zwyczajnie nie pomyślałam o osobach mieszkających za granicą.
Pozdrawiam Agnieszka
Szukam:
Szukam:
- Jan.Ejzert