T: "Nazwisko Przydział - Borek Wielki"*
Cześć,
szukam przodków z naziwskiem Przydział.
Moim pradziadkiem był Michał Przydział, urodzony w Borku Wielkim w 1898 roku. Akta obejmujące tę wieś (czyli te dotyczące m.in. Sędziszowa Małopolskiego) dostępne w internecie sięgają zaledwie od 1890 do 1909 roku, i znajduje się w nich wielu Przydziałów.
Jeśli chodzi o linię, która prowadzi do mnie, to jest to po kolei:
pradziadkowie: Michał Przydział i Agata Bartosz.
prapradziadkowie: Szymon Przydział i Zofia Pichla
praprapradziadkowie: Feliks Przydział i Agata Szypuła
Niestety nie trafiłem w internecie na nic pomocnego, dlatego zwracam się z pytaniem, czy te nazwiska w kontekście okolic Sędziszowa (Borek Wielki, Boreczek, Wolica Piaskowa itd.), komuś coś mówią? Czy to może czyjaś rodzina? Jeśli tak, bardzo proszę o kontakt.
Pozdrawiam,
Amager
* moderacja tematu [Sianin_1948]
Przydział - szukam przodków o tym nazwisku (Borek Wielki)
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
mmaziarski

Nazwisko Przydział - Borek Wielki
Nazwisko Przydział występuje w Zagorzyce parafia Góra Ropczycka
Śluby w latach:1821-1848
1835 Ignacy Przydział
1847 Jakub Przydział
1844 Jan Przydział
1829 Sebastian Przydział
1839 Sebastian Przydział
Śluby w latach:1821-1848
1835 Ignacy Przydział
1847 Jakub Przydział
1844 Jan Przydział
1829 Sebastian Przydział
1839 Sebastian Przydział
MMaziarski
Witam
Mam w swoim drzewie kilkunastu Przydziałów z tego terenu - dane dotyczą XIX/XX wiek. Niestety - z wymienionych nie mam żadnego. Mogę podać więcej szczegółów na priv
Jacek
Mam w swoim drzewie kilkunastu Przydziałów z tego terenu - dane dotyczą XIX/XX wiek. Niestety - z wymienionych nie mam żadnego. Mogę podać więcej szczegółów na priv
Jacek
Witam, z opowieści dziadka wynika, że z tamtych okolic, a konkretnie Wolicy Piaskowej pochodzi jego ojciec, Jan Przydział żonaty z Apolonią (z domu Rozmus). Jego brat miał na imię Ludwik. Natomiast dziadek jest synem Jana i ma na imię Michał, a jego brat Józef. My obecnie mieszkamy w okolicach Kotliny Kłodzkiej. Jeżeli masz ochotę, możemy spróbować coś ustalić, zapraszam na priv, pozdrawiam.