Nazwisko: Sosnowski
Moderatorzy: maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=15806&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Mirotki, 31.07.1912 - ślub Franciszka Sosnowskiego (Turzno, 1884 - Kwidzyn, 1966) i Franciszki Paszkowskiej (Jaźwiska, 1894 - Kwidzyn, 1976), świadkowie - Michał Oberland z Mirotek i Marcin Kobierzyński z Mirotek
Ich synowie: Feliks Sosnowski (Kolonia, 20.05.1913 - Kwidzyn, 31.07.1999) (jego żona: Irena Antonina Sosnowska, z.d. Chylewska (1921 - Kwidzyn, 1970) - ślub, 5.11.1938) i Albin Sosnowski (jego żona: Wanda)
Rodzeństwo Franciszka Sosnowskiego: Maria Sosnowska (?) i Walenty Sosnowski (brał udział w I wojnie światowej we Francji)
Sam Franciszek Sosnowski także brał udział w I wojnie światowej (w bitwie pod Verdun) w armii pruskiej. Mam przypuszczenie, że jego rodzicami mogli być Marcin Sosnowski (Świedziebnia, 1855 - ?) i Paulina Sosnowska (z.d. Weiss) - ślub w Lisewie, 1884 - nie mam tego potwierdzonego.
Jakby ktoś miał informację, proszę o pomoc.
P.S. Franciszek i Franciszka zamieszkiwali także przez jakiś czas Grudziądz (być może tam brali ślub).
P.S. Franciszek i Franciszka zamieszkiwali także przez jakiś czas Grudziądz (być może tam brali ślub).
Mam Katarzynę Sosnowską, żonę Błażeja Gordona. Miejscowość-Szewna, woj. świętokrzyskie. Ślub z 1869.
Jeśli jesteś zainteresowany, służę informacjami - kamil.smieszek94@gmail.com
Kamil
Jeśli jesteś zainteresowany, służę informacjami - kamil.smieszek94@gmail.com
Kamil
- MajaWojdalski

Rozalia z domu Sosnowska, zona Bartlomieja Wierzbickiego.Rozalia wziela slub w 1815 majac lat 28 - parafia Grajewo, zmarla po 1839 nie wiem gdzie. Zainteresownaych, lub tych z informacjami prosze o knontakt na majawojdalski@hotmail.com
Maja
Maja
-
Kasia_Marchlińska

Jan Eliasz Sosnowski z żoną Katarzyną Wyrozębską, posesor części Lubochni urodzili ok 1788 syna Jana Nepomucena.
Kaśka
Kaśka
Kasia Marchlińska
Poszukuję informacji o nazwiskach: Papi, Geysmer, Kimens, Perks, Szwarcenburg-Czerny, Sosnowski, Czerny, Moszczyński-Pętkowski, Rychtarski, de Rozprza Faygel, Lippoman, Sonne, Gotti, Gałęzowski.
Poszukuję informacji o nazwiskach: Papi, Geysmer, Kimens, Perks, Szwarcenburg-Czerny, Sosnowski, Czerny, Moszczyński-Pętkowski, Rychtarski, de Rozprza Faygel, Lippoman, Sonne, Gotti, Gałęzowski.
-
Janina_Tomczyk

Witam
Zuzanna Sosnowska urodzona ok 1810 roku, poślubiła ok 1830 roku mego prapradziadka Jakuba Lachowicza młynarza w Jaworzynie parafia Oporów. W tej parafii urodziły się ich 3 córki: w 1833 r akt 84 Weronika Lachowicz, w 1836 r akt 19 Katarzyna Teodora Lachowicz, w 1838 r akt 47 Zuzanna Lachowicz.
Zuzanna Sosnowska urodzona ok 1810 roku, poślubiła ok 1830 roku mego prapradziadka Jakuba Lachowicza młynarza w Jaworzynie parafia Oporów. W tej parafii urodziły się ich 3 córki: w 1833 r akt 84 Weronika Lachowicz, w 1836 r akt 19 Katarzyna Teodora Lachowicz, w 1838 r akt 47 Zuzanna Lachowicz.
-
Kasia_Marchlińska

OK, nie uda mi się na razie je owiązać, ale będę pamiętać. Mam nazwisko Roeppel z Wrocławia "oe" to jest o z umlautem. Inne nazwisko?
pozdrawiam,
Kaśka
pozdrawiam,
Kaśka
Kasia Marchlińska