Księga pamiątkowa zmarłych w ZSRR w latach 1940-1956
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Nazwisko: Czaplicki
Imię: Stefan
Drugie Imię: Cezary
Imię ojca: Jan
Data urodzenia: 1904
jest tu
http://www.indeks.karta.org.pl/szczegoly.asp?id=643
Imię: Stefan
Drugie Imię: Cezary
Imię ojca: Jan
Data urodzenia: 1904
jest tu
http://www.indeks.karta.org.pl/szczegoly.asp?id=643
Witam
Bardzo dziekuje za poswiecony czas , za duzo nie posiadam informacji na nazwisko Sawka , co znalazlam w odpisie aktu urodzenia mojej matki Maria Kiloczko ( 3-cia litera L ma u gory znak kreski moja klawitura nie posiada tej litery) jej matki rodowe nazwisko bylo Katarzyna Sawka pochodzili z Jamna Gorna 9km od Dobromil dawniej Lwowskie dzisiaj Podkarpackie.Mojej mamy ojca imie to Michal i bracia Stefan , Jan.
Z wielkim podziekowaniem
Teresa Nowacki
Bardzo dziekuje za poswiecony czas , za duzo nie posiadam informacji na nazwisko Sawka , co znalazlam w odpisie aktu urodzenia mojej matki Maria Kiloczko ( 3-cia litera L ma u gory znak kreski moja klawitura nie posiada tej litery) jej matki rodowe nazwisko bylo Katarzyna Sawka pochodzili z Jamna Gorna 9km od Dobromil dawniej Lwowskie dzisiaj Podkarpackie.Mojej mamy ojca imie to Michal i bracia Stefan , Jan.
Z wielkim podziekowaniem
Teresa Nowacki
-
Alan_Jakman

- Kontakt:
Andrzeju,mieniuś pisze: Engelbert Król, który 08.09.1943 o godz. 20.15 wskutek poniesionych skaleczeń (ran) umarł. .
a urodzony był *19.08.1921 w Bujakowi.
Drugi to Otton Kalisz ur.1920 lub 21 w Bujakowie zginął w 1943 przed rz. Wołgą lub Stalingradem. Tu mam takie niedokładne dane.
na stronie poleglych niemieckich zolnierzy
http://www.volksbund.de/graebersuche/content_suche.asp
Kroll Engelbert 19.08.1921 08.09.1943
Engelbert Kroll wurde noch nicht auf einen vom Volksbund errichteten Soldatenfriedhof überführt oder konnte im Rahmen unserer Umbettungsarbeiten nicht geborgen werden. Nach den uns vorliegenden Informationen befindet sich sein Grab derzeit noch an folgendem Ort:
Orscha - Belarus
Aby otrzymac wiecej informacji, trzeba wypelnic formularz.
Elzbieta
- mariola0711

Proszę sprawdzić Witolda Pakielewicza. Pozdrawiam. Jola Kozak
Pozdrowienia. Jola Kozak
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
Dla:
jadwiga25 nazwisko Zborowski Michał nie występuje;
Heleny nazwisko Micek Balbina,c Stanislawa ur. 06.10.1896,Luncza,p.dębicki,miejsce zam do1939r Michalcze,p. horodecki,zm.1944,Bukoń,obw pawłodarski
Knih(g)nicki nie występuje;
mroszko Roszkowski Stanisław nie występuje;
Asia Walewski Zygmunt nie występuje w posiadanych przeze mnie
spisach.
jadwiga25 nazwisko Zborowski Michał nie występuje;
Heleny nazwisko Micek Balbina,c Stanislawa ur. 06.10.1896,Luncza,p.dębicki,miejsce zam do1939r Michalcze,p. horodecki,zm.1944,Bukoń,obw pawłodarski
Knih(g)nicki nie występuje;
mroszko Roszkowski Stanisław nie występuje;
Asia Walewski Zygmunt nie występuje w posiadanych przeze mnie
spisach.