Nazwisko: Ciesielski

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen

Lech57

Post autor: Lech57 »

Moj dzidek Kazimierz Ciesielski ur.1886 i moja babka Janina Ciesielska ur.1901 zd.Radecka mieszkali w Modryniu i Pukarzowie
kolo Hrubieszowa. Niestety nie mam wiecej wiadomosci o przodkach.Moze ktos znajdzie jakies powiazanie?
Pozdrowienia Lech Ciesielski
MirosławGrabowski

Sympatyk
Adept

Post autor: MirosławGrabowski »

Ciesielscy i Radeccy ,sprawdz parafie Dodrcz .
Indeksowałem tą par. te nazwiska sietam pojawiają
Pozdrawiam
M.G.
maczet2

Sympatyk

Post autor: maczet2 »

Witam
Pradziadek mojej żony Wacław Ciesielski ur. 1896 w Warszawie i jego żona Józefa zd. Pałka ur 1883 mieli trójkę synów Zdzisława ur. 1925, Eugeniusza i Henryka. Po wojnie przeprowadzili się z Warszawy do Przyborowa w woj. lubuskim i tu spoczywają.
Pozdrawiam Maciej Czeronko
Ciesielski_Marcin

Sympatyk
Legenda

Post autor: Ciesielski_Marcin »

Wiam
Moi Ciesielscy natomiast mieszkali w północnej części obecnego województwa kujawsko-pomorskiego. Rodzili się i mieszkali w Wielkim Komórsku (gm. Warlubie pow. świecki). W późniejszych latach najbliżsi krewni przemieszczali się i w większości osiedli w Świeciu, inni w Bydgoszczy lub Elblągu. Praprzodkowie jak ustaliłem sprowadzili się do Wielkiego Komórska najprawodpodobniej z miejscowości położonych na południu obecnego województwa pomorskiego.

Pozdrawiam
Marcin Ciesielski
BartekStróżyk

Sympatyk

Post autor: BartekStróżyk »

Moja praprapraprababcia Marianna Ciesielska mieszkała w Warszawie jej mąż to Wojciech Zacz
Awatar użytkownika
MonikaS7

Sympatyk
Nowicjusz

Re: Nazwisko: Ciesielski

Post autor: MonikaS7 »

maczet2 pisze:Witam
Pradziadek mojej żony Wacław Ciesielski ur. 1896 w Warszawie i jego żona Józefa zd. Pałka ur 1883 mieli trójkę synów Zdzisława ur. 1925, Eugeniusza i Henryka. Po wojnie przeprowadzili się z Warszawy do Przyborowa w woj. lubuskim i tu spoczywają.
Pozdrawiam Maciej Czeronko
Witam,

przeprowadzili się razem z synami, czy może któryś z synów został w Warszawie i miał żonę Weronikę?

Pozdrawiam
Monika
maczet2

Sympatyk

Post autor: maczet2 »

Witam

Henryk Ciesielski został w Warszwie i ożenił się z Haliną zd. Cegielską pochodzącą z Poznania. Prawdopodobnie nie mieli dzieci, gdyż podczas pobytu w obozie przeprowadzano na Halinie jakieś doświadczenia i po tym nie była zdolna do porodów.

Pozdrawiam Maciej
Awatar użytkownika
MonikaS7

Sympatyk
Nowicjusz

Witam,

dziękuję za odpowiedź. Szukam trochę, a właściwie bardzo w ciemno. Mam Weronikę, która po mężu nazywała się Ciesielska, ale nic nie wiem o jej mężu. Dlatego też chwytam się każdej możliwości.

Pozdrawiam
Monika
Awatar użytkownika
Marzena_Domińska

Post autor: Marzena_Domińska »

Moi Ciesielscy wywodzą się z Łaskarzewa i okolic: Lewików, Wanaty, Samogoszcz i dalej... (woj. obecnie mazowieckie, wcześniej siedleckie)
Moi prapradziadkowie:
Mateusz Ciesielski (brak danych)
Anna Ciesielska (brak danych)
pradziadkowie:
Ignacy Ciesielski (ur. gdzieś około 1875r; ; zm. ok 1940)
Cecylia Ciesielska zd. Cyrna (ur. około 1882r; ; zm. ok 1967)
Pochowani są w Samogoszczy
Moją babcią była Marianna Filiks zd. Ciesielska (ur. 20 paź 1927; zm. 30 mar 2004)

Poszukuje informacji o rodzicach moich pradziadków, pradziadkach ich rodzeństwie oraz dzieciach (rodzeństwie babci) np.
Wacław Ciesielski i rodzina Piątkowskich
Anna Frycz (zd. Ciesielska)
Janina Głowacka (zd. Ciesielska)
o Irenie Malinowskiej (zd. Ciesielska) posiadam wszelkie dane

Będę wdzięczna za wszelkie informacje, jeśli nasi Ciesielscy są powiązani :-? mogę również udzielić informacji które już posiadam.

Pozdrawiam ciepło
Marzena Domińska
Awatar użytkownika
MonikaS7

Sympatyk
Nowicjusz

Witam,

zapomniałam o tym wątku, a w przypadku mojej Ciesielskiej Weroniki z d. Breitenbach trochę się zmieniło. Już wiem o jej mężu: nazywał się Mieczysław Ciesielski, ur. 10.04.1902 r. w Brańszczyku, jego rodzice to Adolf Zygmunt i Aleksandra Dzięcioł, zm. w 1945 w obozie Mitttelbau.

Pozdrawiam
Monika
Adamusiak_Izabela

Sympatyk

Post autor: Adamusiak_Izabela »

zdjęcie moich Ciesielskich z okolic Piotrkowa/Bełchatowa http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/136 ... 8246c.html
http://images65.fotosik.pl/675/13654cdcea98246c.jpg
Mozesz ktoś rozpozna swoją rodzinę
Reguła_Marcin

Sympatyk

Post autor: Reguła_Marcin »

Ciesielscy z okolic Sieradza oraz Zduńskiej Woli.
mam informacje do 1768 roku włącznie.
Awatar użytkownika
Paź_Jacenty

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Paź_Jacenty »

MonikaS7 pisze:Witam,

zapomniałam o tym wątku, a w przypadku mojej Ciesielskiej Weroniki z d. Breitenbach trochę się zmieniło. Już wiem o jej mężu: nazywał się Mieczysław Ciesielski, ur. 10.04.1902 r. w Brańszczyku, jego rodzice to Adolf Zygmunt i Aleksandra Dzięcioł, zm. w 1945 w obozie Mitttelbau.

Pozdrawiam
Monika
Witaj Moniko
Może już znalazłaś, że Twój Zygmunt miał na drugie Adam, a nie Adolf i był synem Aleksandra i Anny Kuligowskiej. Aleksander (ur ok 1828) to brat mojego Tomasza (ur 12.04.1814). A głebiej w czas to już kłopoty bo nazwisko nie jest jasne - występuje Cieśla, Cieśliński, ale też Mielczarczyk. Wiesz coś może o tym?
Pozdrawiam
Jacek
Awatar użytkownika
MonikaS7

Sympatyk
Nowicjusz

Witam,

nie zgłębiałam dalej Ciesielskich. Najbardziej interesowała mnie Weronika Ciesielska z d. Breitenbach (chodziło mi właśnie o Breitenbachów chociaż to znacznie dalsza rodzina). Dotarłam swego czasu do jej syna i trochę mi o niej opowiedział.

Pozdrawiam
Monika
Jacek_Jarnuszkiewicz

Sympatyk

Post autor: Jacek_Jarnuszkiewicz »

Szanowni Państwo,
szukam potomstwa:

1. Artur Ciesielski, właściciel wsi Myśliwczów, oż.w 1871 r. w Sadlnie, z Antoniną Sabiną Jarnuszkiewicz (siostra mojego pradziadka)
2. Stefan Hipolit Ciesielski, kupiec z Łodzi, brat Artura, oż. 6/12XI, 1884 roku w Sadlnie, z Wandą Sokołowską (siostra mojej prababki).
Obaj synowie Leopolda i Marianny z Wierszewskich Ciesielskich.

Jeśli macie Państwo jakieś informacje o ich potomstwie, to będę wdzięczny za informacje.

Z wyrazami szacunku.
Jacek Jarnuszkiewicz
jacek.jarnuszkiewicz@gmail.com
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”