Nieistniejące groby (Cmentarz w m. Łuków)

Pomoc w poszukiwaniach informacji

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

marcinkosmalski

Sympatyk

Nieistniejące groby (Cmentarz w m. Łuków)

Post autor: marcinkosmalski »

Uprzejmie proszę o udzielenie odpowiedzi. Czy istnieje jakikolwiek spis, wykaz, rejestr osób pochowanych na danym cmentarzu, gdy pomnik został już usunięty kilkadziesiąt lat temu. I aktualnie w tym samym miejscu pochowana jest inna osoba. Jeżeli tak to gdzie mogę to odnaleźć, a jeżeli nie prowadzone są takie rejestry, to może wiecie dlaczego?
pozdrawiam
Marcin
Ostatnio zmieniony czw 29 gru 2016, 19:10 przez marcinkosmalski, łącznie zmieniany 1 raz.
KarwalskaJustyna

Sympatyk
Adept

Post autor: KarwalskaJustyna »

jeśli ktokolwiek prowadzi takie rejestry to zapewne kościół. Ale tak naprawdę to to jest rzadkość. Warto zadzwonić i popytać. Może jakiś rozumny ksiądz 200 lat temu sobie to pospisywał, ale ja się jeszcze z takim czymś nie spotkałam.

Pozdrawiam
Justyna
Awatar użytkownika
Niewiadomski_Robert

Sympatyk

Post autor: Niewiadomski_Robert »

Zalezy gdzie. Szanse zerowe na malych parafialnych cmentarzach. Moze niektore nowsze komunalne cmentarze w duzych miastach prowadza taka ewidencje. Robert
megagrzechu

Sympatyk
Ekspert

Post autor: megagrzechu »

Marcin
zapewne chodzi Ci o konkretny cmentarz więc radzę Ci napisz o który (najlepiej w tytule postu) wtedy masz szanse że przeczyta któś kto wie i dostaniesz odpowiedź z której się ucieszysz. Jeśli pytasz ogólnie to mogę Ci powiedzieć podobnie jak inni że są różne cmentarze. Ja zmam takie co w przeglądarce internetowej sprawdzisz oraz takie że w kancelarii oraz takie że staniesz na głowie i nic się nie dowiesz :)
życzę powodzenia Grzechu
marcinkosmalski

Sympatyk

Post autor: marcinkosmalski »

Bardzo dziękuję za odpowiedzi. Chodzi mi o cmentarz w mieście Łuków. Poprawiłem już w tytule.
Pozdrawiam serdecznie
Marcin
Awatar użytkownika
Bea

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Bea »

W Łukowie można uzyskać informację o grobie przez telefon. Zarządca cmentarza ma bazę danych. Być może będzie wiedział kiedy grób został zlikwidowany. Nie ma co gdybać, tylko trzeba zadzwonić.
Beata

mapki parafii warszawskich w latach 1826-1939: link
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję zasobów, informacji”