Archiwum Diecezjalne w Płocku
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Maciej_Majewski1975
Prośba o pomoc w uzyskaniu kopi metryki
Potrzebuję pomocy w uzyskaniu kopi metryki urodzenia mojego pra dziadka Józefa Majewskiego ur 1867 we wsi HUTA powiatu Lipnowskiego Parafia Skępe .Wg Inwentarze Ksiąg Metrykalnych Ks.Dariusza Majewskiego księgi urodzonych w latach 1851-1869 są w Archiwum Diecezji wPłocku.
-
slawek_krakow

Prośba o pomoc w uzyskaniu kopi metryki
Podłącze się do tematu. Interesuje mnie akt małżeństwa pomiędzy Konstantym Cytackim a Zofią Tarczyńską. Parafia Duninów, rok 1888. Będę wdzięczny za foto tegoż aktu, bądź chociażby najważniejsze informacje. Z góry dziękuję.
- Bea

Sławek - 1888 Duninów powinien być również w Archiwum Państwowym w Płocku, a to znacznie upraszcza sprawę, bo skan można zamówić via email.
http://baza.archiwa.gov.pl/sezam/pradzi ... =Dunin%F3w
http://baza.archiwa.gov.pl/sezam/pradzi ... =Dunin%F3w
-
Ireneusz1987
Witam serdecznie
Mam wielką prośbę, gdyby ktoś odwiedzający AD Płock zechciał przesłać mi zdjęcie/skan/kserokopie aktu małżeństwa z parafii Żałe:
Akt powinien być z Listopada 1811, Godfryd Lau (ur.1785/1786) z Kleszczyna kolo Żałe (rodzice: Fryderyk Lau i Anna Klamrow) oo Marianna Gutkowska.
Proszę o pomoc, ponieważ jestem ze Szczecina i troszkę mam daleko do Płocka Smile
z góry dziękuję i pozdrawiam
Ireneusz Chmurzyński
Mam wielką prośbę, gdyby ktoś odwiedzający AD Płock zechciał przesłać mi zdjęcie/skan/kserokopie aktu małżeństwa z parafii Żałe:
Akt powinien być z Listopada 1811, Godfryd Lau (ur.1785/1786) z Kleszczyna kolo Żałe (rodzice: Fryderyk Lau i Anna Klamrow) oo Marianna Gutkowska.
Proszę o pomoc, ponieważ jestem ze Szczecina i troszkę mam daleko do Płocka Smile
z góry dziękuję i pozdrawiam
Ireneusz Chmurzyński
Bardzo będę wdzięczna za zdjęcie niżej wymienionych aktów, albo chociaż za informację o rodzicach nowożeńców (mam sumariusz, ale tam oczywiście takich informacji brak):
Parafia Zielona (Mławska):
1. JAN KRAWCZYK i KATARZYNA ZIELSKA, ślub 1792.10.29, folio 15
2. JAN BOGACZ i JADWIGA SZELUGÓWNA, ślub 1790.10.26, folio 12
Parafia Zielona (Mławska):
1. JAN KRAWCZYK i KATARZYNA ZIELSKA, ślub 1792.10.29, folio 15
2. JAN BOGACZ i JADWIGA SZELUGÓWNA, ślub 1790.10.26, folio 12
Beksa, Brdak, Dobies(z), Manista, Potorski, Prątnicki (Północne Mazowsze z przyległościami).
Szukam aktu ślubu: Jan Olszewski + Paulina Kaczyńska i aktu ur. ich córki Anastazji Olszewskiej ok. 1881 r.
Pozdrawiam - Asia
Szukam aktu ślubu: Jan Olszewski + Paulina Kaczyńska i aktu ur. ich córki Anastazji Olszewskiej ok. 1881 r.
Pozdrawiam - Asia
Bardzo proszę o pomoc.
Nie mogę pojechać do Płocka, a już od kilku miesięcy staram się o uzyskanie aktu ślubu pradziadka. Podobno akt jest spisany po łacinie, a nazwisko powinno być Kluczewski zamiast Klaczewski.
1812 6 Franciszek Klaczewski Marianna Pietrzak Szelków
Pozdrawiam
Joasia
Nie mogę pojechać do Płocka, a już od kilku miesięcy staram się o uzyskanie aktu ślubu pradziadka. Podobno akt jest spisany po łacinie, a nazwisko powinno być Kluczewski zamiast Klaczewski.
1812 6 Franciszek Klaczewski Marianna Pietrzak Szelków
Pozdrawiam
Joasia
Pozdrawiam
Joanna
Nazwiska, które mnie interesują: Kluczewski, Sienicki/Siennicki, Weiss/Wajs, Linke, Schuttke, Cieślak
Joanna
Nazwiska, które mnie interesują: Kluczewski, Sienicki/Siennicki, Weiss/Wajs, Linke, Schuttke, Cieślak
Dzień dobry,
Co prawda ten temat jest mocno oblegany, ale widać są ludzie, którzy są w stanie pomóc.
Może ktoś będzie w AD i przy okazji będzie mógł sprawdzić dla mnie jeden akt.
Chodzi o akt małżeństwa z parafii Radzanów (139/0 Akta metrykalne parafii rzymskokatolickiej w Radzanowie nad Wkrą), a dokładnie:
Józef Ostrowski i Marianna Jędrzejczak.
Mam akt zapowiedzi z 29.11.1808r. , więc ślub ich miał miejsce zapewne w grudniu 1808r., nie później niż w styczniu 1809r.
Jeżeli ktokolwiek jest w stanie pomóc, byłbym ogromnie wdzięczny.
Co prawda ten temat jest mocno oblegany, ale widać są ludzie, którzy są w stanie pomóc.
Chodzi o akt małżeństwa z parafii Radzanów (139/0 Akta metrykalne parafii rzymskokatolickiej w Radzanowie nad Wkrą), a dokładnie:
Józef Ostrowski i Marianna Jędrzejczak.
Mam akt zapowiedzi z 29.11.1808r. , więc ślub ich miał miejsce zapewne w grudniu 1808r., nie później niż w styczniu 1809r.
Jeżeli ktokolwiek jest w stanie pomóc, byłbym ogromnie wdzięczny.
Pozdrawiam,
Karol.
Karol.
- Myszor_Oskar

Archiwum Diecezjalne w Płocku...
Nie jestem pewien, czy ten dokument mieści się już w ramach zasobu ADP, ale zapytam: poszukuję aktu małżeństwa Jana Kowalewskiego i Leokadii Zaleskiej, parafia Biała [Stara] (albo ew. Proboszczewice), najpewniej jakoś w latach 1914-1916 (do 1913 są chyba zindeksowane na Genetece, w 1917 rodzi się najstarszy syn). Oczywiście wystarczyłby mi sam wypis, skan/zdjęcie całkowicie opcjonalne (choć mile widziane).
Archiwum Diecezjalne w Płocku...
Czy w archiwum jest możliwość zlecenia wykonania odpłatnej reprodukcji aktu? Potrzebuję konkretnego skanu (znana parafia, rok i numer aktu).
Pozdrawiam
Marcin
Pozdrawiam
Marcin
Pozdrawiam
Marcin
Marcin
-
Piotr_Romanowski

Re: Archiwum Diecezjalne w Płocku...
Jeśli chodzi o 1914 i 1915 są w AP a niebawem będą też w genetece. 1916 to jeszcze w USC Stara Biała.Myszor_Oskar pisze:Nie jestem pewien, czy ten dokument mieści się już w ramach zasobu ADP, ale zapytam: poszukuję aktu małżeństwa Jana Kowalewskiego i Leokadii Zaleskiej, parafia Biała [Stara] (albo ew. Proboszczewice), najpewniej jakoś w latach 1914-1916 (do 1913 są chyba zindeksowane na Genetece, w 1917 rodzi się najstarszy syn). Oczywiście wystarczyłby mi sam wypis, skan/zdjęcie całkowicie opcjonalne (choć mile widziane).
- Myszor_Oskar

Super, dzięki za wieści. Zatem będę zerkać na aktualizacje.
Uprzejmie prosze o pomoc bywalca Archiwum Diecezjalnego w Plocku.
Poszukuje Aktow metrykalnych z przed roku 1808 z Troszyn Polsk i(kolo Plocka) Nazwisko Dobaczewski i/ lub Krawczyk.
Bede wdzieczna za kazda informacje. Ostatni slad jaki posiadam to zgon Barbary Krawczyk z roku 1813.
Gosia
PS.Napisalam do AD ale nawet nie wiem czy otrzymano mojego e-maila.Moze ktos podpowie mi jak uzyskac metryki droga oficjalna.
Dziekuje
Poszukuje Aktow metrykalnych z przed roku 1808 z Troszyn Polsk i(kolo Plocka) Nazwisko Dobaczewski i/ lub Krawczyk.
Bede wdzieczna za kazda informacje. Ostatni slad jaki posiadam to zgon Barbary Krawczyk z roku 1813.
Gosia
PS.Napisalam do AD ale nawet nie wiem czy otrzymano mojego e-maila.Moze ktos podpowie mi jak uzyskac metryki droga oficjalna.
Dziekuje
AD Plock
Witam
Mam ogromną prosbe do kogos kto bedzie w AD Płock.Pisałam dwa razy i nie otrzymałam odpowiedzi nawet takiej czy jest jakaś mozliwosc.
Bardzo zalezy mi na akcie slubu moich pra .
Józef Maszkiewicz i Karolina Sugalska -Świedziebnia 1879 nr aktu 37.
Jezeli można prosic o zdjęcie będe bardzo wdzieczna.
Z góry dziękuje bardzo
Pozdrawiam cieplutko Grazyna
Mam ogromną prosbe do kogos kto bedzie w AD Płock.Pisałam dwa razy i nie otrzymałam odpowiedzi nawet takiej czy jest jakaś mozliwosc.
Bardzo zalezy mi na akcie slubu moich pra .
Józef Maszkiewicz i Karolina Sugalska -Świedziebnia 1879 nr aktu 37.
Jezeli można prosic o zdjęcie będe bardzo wdzieczna.
Z góry dziękuje bardzo
Pozdrawiam cieplutko Grazyna
- WaldemarChorążewicz

Witaj.
Wszystkie skany ksiąg USC Świedziebni
możesz sprawdzic i ściągnąc ze strony :
https://www.genealogiawarchiwach.pl/arc ... ?locale=pl
Powodzenia
Waldemar
Wszystkie skany ksiąg USC Świedziebni
możesz sprawdzic i ściągnąc ze strony :
https://www.genealogiawarchiwach.pl/arc ... ?locale=pl