Dobry wieczór,
Chciałbym prosić o przetłumaczenie (o ile się da) czterech wpisów dot. rodziny Szpingerów z Sypniewa:
https://postimg.org/image/o11qneuv1/
To są zdjęcia z mikrofilmów (można je powiększać), więc mogą być trochę niewyraźne, ale może bardziej doświadczonym poszukiwaczom uda się mi pomóc.
Z góry bardzo dziękuję.
Wpisy dot. Szpingerów - Sypniewo - ok
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
Wpisy dot. Szpingerów - Sypniewo - ok
Ostatnio zmieniony ndz 15 sty 2017, 17:23 przez Shalom, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam,
Michał
Michał
- Bartek_M

- Podziękował: 1 time
- Otrzymał podziękowania: 15 times
- Kontakt:
Wpisy dot. Szpingerów - Sypniewo
1) 5 III pochowałem Konstantyna, wieku 10 miesięcy, s. Macieja [...] borowego i Marcjanny Szpinger małżonków, zmarł 2 bm.
2) 27 bm. pochowałem Mar[...]nnę córkę Antoniego i Elżbiety Spinger Promiński, zmarła 24 bm., lat 1.
2) 27 bm. pochowałem Mar[...]nnę córkę Antoniego i Elżbiety Spinger Promiński, zmarła 24 bm., lat 1.
Bartek
Bardzo dziękuję za przetłumaczenie tych dwóch wpisów. Dasz radę zerknąć na kolejne dwa, czy jakość zdjęcia jest za niska?
Pozdrawiam,
Michał
Michał
- Bartek_M

- Kontakt:
3) 3 VIII pochowałem dziecię imieniem [...], s. Macieja i Marcjanny Spinger Borzychów, który zmarł 2 bm. w wieku 2 miesięcy.
4) 25 bm. pochowałem Adama s. Macieja Borzycha i Marcjanny Spinger, zmarł na epilepsję w wieku 2 miesięcy.
4) 25 bm. pochowałem Adama s. Macieja Borzycha i Marcjanny Spinger, zmarł na epilepsję w wieku 2 miesięcy.
Bartek
- Bartek_M

- Kontakt:
A na przyszłość radzę wklejać zdjęcia obszerniejszych fragmentów stron. Ma to wpływ na jakość przekładu.