Młynów, woj. wołyńskie
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
Młynów, woj. wołyńskie
"Akt Ur. z powiatu Dubno, par. Młynów, ślub w Łodzi"
Witajcie,
Mam prośbę, może ktoś z bardziej doświadczonych podpowie.
Moja prababcia urodziła się w 1893 w Dobratynie, par. Młynów, Woj. Wołyńskie. Aktu urodzenia brak, parafii po rzeziach wołyńskich dawno nie ma, jak wynika z tego co znalazłem w internecie.
Znalazłem akt ślubu z 1927 roku w USC, ale nie mam za bardzo pomysłu gdzie dalej szukać aktu urodzenia...
W USC nie będzie, bo za stary. Koperta dowodowa, zmakulowana. Pierwopisu księgi w parafii nie ma, zniszczona w trakcie II WŚ. W Archiwum diecezjalnym w Łodzi trafiłem jedynie na raptularz. Załączników do aktu małżeństwa brak.
Czy jest szansa, że gdzieś trafię na ten akt, gdzieś można jeszcze szukać?
Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszystkie sugestie,
Marcin
Witajcie,
Mam prośbę, może ktoś z bardziej doświadczonych podpowie.
Moja prababcia urodziła się w 1893 w Dobratynie, par. Młynów, Woj. Wołyńskie. Aktu urodzenia brak, parafii po rzeziach wołyńskich dawno nie ma, jak wynika z tego co znalazłem w internecie.
Znalazłem akt ślubu z 1927 roku w USC, ale nie mam za bardzo pomysłu gdzie dalej szukać aktu urodzenia...
W USC nie będzie, bo za stary. Koperta dowodowa, zmakulowana. Pierwopisu księgi w parafii nie ma, zniszczona w trakcie II WŚ. W Archiwum diecezjalnym w Łodzi trafiłem jedynie na raptularz. Załączników do aktu małżeństwa brak.
Czy jest szansa, że gdzieś trafię na ten akt, gdzieś można jeszcze szukać?
Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszystkie sugestie,
Marcin
-
Marcin.Rybicki

- Otrzymał podziękowania: 1 time
Witam
Jestem również pod wrażeniem że sa metryki ślubów jak wspomniał Marcin po rzezi wołyńskiej brak jest dokumentów ja szukałam aktu ur1911, 1913 1915 r niestety nie ma. Być może zachowały się metryki ślubów z parafii Młynów
Spróbuję i ja napisać do Archiwum w Równem. Czy mogę prosić o adres do archiwum?
Pozdr Agnieszka.
Jestem również pod wrażeniem że sa metryki ślubów jak wspomniał Marcin po rzezi wołyńskiej brak jest dokumentów ja szukałam aktu ur1911, 1913 1915 r niestety nie ma. Być może zachowały się metryki ślubów z parafii Młynów
Spróbuję i ja napisać do Archiwum w Równem. Czy mogę prosić o adres do archiwum?
Pozdr Agnieszka.
Znalazłem takie namiary:
Address: 26-a Stepan Bandera Str.
Rivne, 33014 (building 1)
8 Kavkazka St. Rivne, 33013 (building 2)
Tel. +380(362) 23-42-61
Web: rv.archives.gov.ua
Napisałem im maila. Jakiś czas temu trafiłem już tam, i wysłałem maila pod inny adres, któego tutaj nie widzę, i od czerwca cisza, może teraz ponowienie na główny adres coś da,
Pozdrawiam,
Marcin
Address: 26-a Stepan Bandera Str.
Rivne, 33014 (building 1)
8 Kavkazka St. Rivne, 33013 (building 2)
Tel. +380(362) 23-42-61
Web: rv.archives.gov.ua
Napisałem im maila. Jakiś czas temu trafiłem już tam, i wysłałem maila pod inny adres, któego tutaj nie widzę, i od czerwca cisza, może teraz ponowienie na główny adres coś da,
Pozdrawiam,
Marcin
-
Marcin.Rybicki

-
Marcin.Rybicki

Dostałem z USC Warszawa, z III Wydziału Rejestracji Stanu Cywilnego i Ksiąg Zabużańskich tom 2 zbiorczego katalogu ksiąg metrykalnych przechowywanych w ukraińskich archiwach państwowych (wydawnictwo Państwowej Służby Archiwalnej Ukrainy z 2012). Parafia w Młynowie figuruje na stronie 350.
Po Ukraińsku co prawda, ale przez telefon dostałem bardzo dokładne instrukcje od pracownika USC co gdzie jest
Po Ukraińsku co prawda, ale przez telefon dostałem bardzo dokładne instrukcje od pracownika USC co gdzie jest
Jakby ktoś kiedyś szukał, to dostałem odpowiedź. Całość wyglądała tak:
26.06.2016 - napisałem maila na adres daro(at)icc.rv.ua - brak odpowiedzi *
15.12.2016 - przesłałem maila z czerwca na adres archive_rv(at)arch.gov.ua *
04.01.2017 - przesłałem na ten sam adres ten katalog ksiąg o którym piszę w poście wyżej
16.01.2017 - dostałem odpowiedź, że z prośba o wpłatę 15 USD jako koszt kwerendy i kopii dokumentu, z numerem konta, itp.
Zleciłem przelew (koszt 25 PLN + koszt tych 15 USD), dziś wysłałem potwierdzenie - zobaczymy ile potrwa przesłanie mi dokumentów.
Pozdrawiam,
Marcin
* Moderacja adresu e-mail (m.j.n) Proszę nie podawać jawnie e-mail w wątkach na Forum – > Regulamin
26.06.2016 - napisałem maila na adres daro(at)icc.rv.ua - brak odpowiedzi *
15.12.2016 - przesłałem maila z czerwca na adres archive_rv(at)arch.gov.ua *
04.01.2017 - przesłałem na ten sam adres ten katalog ksiąg o którym piszę w poście wyżej
16.01.2017 - dostałem odpowiedź, że z prośba o wpłatę 15 USD jako koszt kwerendy i kopii dokumentu, z numerem konta, itp.
Zleciłem przelew (koszt 25 PLN + koszt tych 15 USD), dziś wysłałem potwierdzenie - zobaczymy ile potrwa przesłanie mi dokumentów.
Pozdrawiam,
Marcin
* Moderacja adresu e-mail (m.j.n) Proszę nie podawać jawnie e-mail w wątkach na Forum – > Regulamin
Mała aktualizacja do tematu.
02.03.2017 - dostałem mailem jedno zdanie: "Proszę podać adres". Odesłałem im oba, i mailowy i tradycyjny, nie wiedząc o jaki chodzi (na dodatkowe pytania nie odpowiedzieli)
20.04.2017 - W skrzynce znalazłem odpowiedź z archiwum i interesujący mnie skan
Więc mimo że trochę to trwało, udało się
Powodzenia życzę wszystkim,
Marcin
02.03.2017 - dostałem mailem jedno zdanie: "Proszę podać adres". Odesłałem im oba, i mailowy i tradycyjny, nie wiedząc o jaki chodzi (na dodatkowe pytania nie odpowiedzieli)
20.04.2017 - W skrzynce znalazłem odpowiedź z archiwum i interesujący mnie skan
Więc mimo że trochę to trwało, udało się
Powodzenia życzę wszystkim,
Marcin
Pozdrawiam,
Marcin
Marcin