Trębiccy vel Trąbińscy

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Idziak_M

Trębiccy vel Trąbińscy

Post autor: Idziak_M »

Poszukuję potomków dwóch braci Ignacego ur.1878 w m.Moczydła oraz Felixa ur.1888 również w m.Moczydła. W aktach urodzenia obaj figurują pod nazwiskiem Trąbiński, ale z późniejszych dokumentów wiem, że Ignacy posługiwał się nazwiskiem Trębicki. Z ustnych przekazów wiem, że jeden z nich przeniósł się po I wojnie w okolice Częstochowy i tam założył rodzinę niestety nie wiem który z braci wyjechał.
Rodzina mieszkała i dalej mieszka w ziemi mińskiej.

a nóż ktoś przeczyta i uda się złapać jakiś punkt odniesienia...
Pozdrawiam serdecznie
Ł.Trębicki
Wladyslaw_Moskal

Sympatyk

Trębiccy vel Trąbińscy

Post autor: Wladyslaw_Moskal »

Moze warto zadzwonic;

Bronisław Trębicki
Wopistów
TEL 34 3609060
Częstochowa

"- z późniejszych dokumentów wiem, że Ignacy posługiwał się nazwiskiem Trębicki"...
"Z ustnych przekazów wiem, że jeden z nich przeniósł się po I wojnie w okolice Częstochowy".
Wyglada, ze podany telefon nalezy do potomka Ignacego.

Lukasz, złap za telefon i dzwon...

Pozdrawiam - Wladyslaw
Idziak_M

Trębiccy vel Trąbińscy

Post autor: Idziak_M »

Udało mi się, jakiś czas temu, przez portal społecznościowy NK skontaktować z synem Pana Bronisława. Niestety nie jest to interesująca mnie gałąź rodziny Trębickich. Niemniej Władysławie dziękuje za podpowiedź, również pozdrawiam - łukasz
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”