Posiadam:Księga Pochowanych Żołnierzy Polskich Poległych II

Mam listę, wykaz i pomogę w odszukaniu osób z tej listy, tego wykazu

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

KarwalskaJustyna

Sympatyk
Adept

Post autor: KarwalskaJustyna »

Dzień dobry,
uprzejmie proszę o sprawdzenie nazwiska Bociąga, a zwłaszcza Franciszek Bociąga.

Pozdrawiam
Justyna
Pozdrawiam
Justyna
agnes.gt28

Sympatyk

Post autor: agnes.gt28 »

Proszę o sprawdzenie nazwiska Gilarski, imiona: Antoni, Michał, Franciszek,

Z góry dziękuję
Agnieszka Gałuszka
skafanka

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: skafanka »

krzysztof_kot pisze:Proszę o sprawdzenie Macieja Krzemieniewskiego
Naziwsko Krzemieniewski nei wystepuje w książce. Odnalazłam tylko jedną osobę o nazwisku Krzemieniecki

Krzemieniecki brak imienia, szeregowy 16 pulku piechoty, zmarl 16 marca 1945r. w kolobrzegu, 17 Cmentarz Wojenny KOłobrzeg
KarwalskaJustyna pisze:Dzień dobry,
uprzejmie proszę o sprawdzenie nazwiska Bociąga, a zwłaszcza Franciszek Bociąga.

Pozdrawiam
Justyna
Nazwisko nie wystepuje w książce, sprawdziłam również Bociag.
agnes.gt28 pisze:Proszę o sprawdzenie nazwiska Gilarski, imiona: Antoni, Michał, Franciszek,

Z góry dziękuję
Agnieszka Gałuszka
Nazwisko Gilarski nei występuje w książce.
Człapiński_Nikodem

Post autor: Człapiński_Nikodem »

Witam . Bardzo proszę o sprawdzenie, czy w książce występuje Karol Człapiński. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.
KarwalskaJustyna

Sympatyk
Adept

Post autor: KarwalskaJustyna »

Dziekuje za sprawdzenie.
Pozdrawiam
Justyna
skafanka

Sympatyk
Kontakt:

Człapiński_Nikodem pisze:Witam . Bardzo proszę o sprawdzenie, czy w książce występuje Karol Człapiński. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.
Niestety podane nazwisko nie pojawia sie w ksiazkach
Kasia83

Sympatyk

Re: Posiadam:Księga Pochowanych Zołnierzy Polskich Poległych

Post autor: Kasia83 »

Dzień dobry,
bardzo proszę o sprawdzenie nazwisko - Piotr Dołęgowski (wiezień obozu Ostaszków, zamordowany w 1940 r.)

pozdrawiam,
Kasia
marta0604

Sympatyk

Post autor: marta0604 »

Bardzo proszę o sprawdzenie Feliks Brudziński, ur. 08.03.1912, a poległy prawdopodobnie 09.05.1946 Bonn Duisdorf Niemcy.

pozdrawiam

Marta
Kasia83

Sympatyk

Dzień dobry,
dostałam powiadomienie o odpowiedzi na moją wczorajszą wiadomość ale niestety nigdzie jej nie widzę. Proszę o powtórne jej przesłanie na forum lub jako wiadomość prywatną

dziękuję,
Kasia
skafanka

Sympatyk
Kontakt:

Dzień dobry,

Książki zostawiłam wczoraj w pracy i dopiero we wtorek będę miała do nich dostęp i właśnie we wtorek w godzinach południowych dodam tutaj informacje. Przepraszam za utrudnienia.

Kasia83- nie odpowiedziałam na wiadomość, zapewne wiadmość email pojawiła się dlatego, że kolejna osoba dodała posta pod tematem :) Tak jak napisałam powyżej we wtorek poszukam nazwisk w książkach :)
Kasia83

Sympatyk

a tak ;)
zorientowałam się już po fakcie.
Dziękuję :)
skafanka

Sympatyk
Kontakt:

marta0604 pisze:Bardzo proszę o sprawdzenie Feliks Brudziński, ur. 08.03.1912, a poległy prawdopodobnie 09.05.1946 Bonn Duisdorf Niemcy.

pozdrawiam

Marta
Nie znalazlam żadnej osoby o nazwisku Brudziński. W książce wystepuje tylko BrOdziński Feliks ale dane się nei zgadzają.

Brodziński Feliks syn jana ur 1924r. szeregowy 7 pułku piechoty, zmarł 11 marca 1945 roku w Wałczu, 29 Cmentarz Wojenny Walcz Bukowina.

Mozliwe, że informacje mogą znajdować się w czesci III Żołnierze polskich sił zbrojnych na zachodzie ale neistety do tej pory nigdzie nei mogę zakupić tej książki.
Kasia83 pisze:Dzień dobry,
bardzo proszę o sprawdzenie nazwisko - Piotr Dołęgowski (wiezień obozu Ostaszków, zamordowany w 1940 r.)

pozdrawiam,
Kasia
W książkach odnalazłam tylko Józefów Dołęgowskich
Józef Dołęgowski ur.1877, powstaniec, zmarł 1944 roku w Warszawie, 1 Cmentarz wojenny Powstańców, Warszawa Wola
Józef Dołęgowski ps. Lesniewski, podchorąży Zw. Syndykal.(brak rozwiniecia skrotu) zmarł 28 sierpnia 1944 roku w Warszawie

Niestety wciąż brakuje mi kilku tomów i nigdzie nei mogę ich zakupić. Mozliwe, że tam znajdują sie informację. Jesli dotrę do reszty książek będę przesyłaął prywatne wiadomości z aktualizacją informacji do osób które prosily tu o pomoc.
marta0604

Sympatyk

Post autor: marta0604 »

skafanka pisze:
marta0604 pisze:Bardzo proszę o sprawdzenie Feliks Brudziński, ur. 08.03.1912, a poległy prawdopodobnie 09.05.1946 Bonn Duisdorf Niemcy.

pozdrawiam

Marta
Nie znalazlam żadnej osoby o nazwisku Brudziński. W książce wystepuje tylko BrOdziński Feliks ale dane się nei zgadzają.

Brodziński Feliks syn jana ur 1924r. szeregowy 7 pułku piechoty, zmarł 11 marca 1945 roku w Wałczu, 29 Cmentarz Wojenny Walcz Bukowina.

Mozliwe, że informacje mogą znajdować się w czesci III Żołnierze polskich sił zbrojnych na zachodzie ale neistety do tej pory nigdzie nei mogę zakupić tej książki.

Bardzo dziękuję za odpowiedź, dane się nie zgadzają, to fakt, ale jeśli by Pani miała na uwadze to imię i nazwisko, to bardzo proszę dać znać.

Pozdrawiam
Kasia83

Sympatyk

Dziękuję serdecznie za odpowiedź i będę czekała na ewentualne kolejne wiadomości.

Pozdrawiam,
Katarzyna Gajoszek
Bogumiłakonop

Sympatyk

Post autor: Bogumiłakonop »

Witam,
Bardzo proszę o sprawdzenie - Jadwiga Spychała ur. 02.10.1895 r. Karol Spychała ur . 02.10.1897 r. ,
zginęli w Bydgoszczy około roku 1941.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam,
ODPOWIEDZ

Wróć do „Posiadam listę, wykaz”