Witajcie
mam gorącą prośbę o przetłumaczenie tego dokumentu. Po roku poszukiwań wydaje się że został odnalezioy mój pra pra. Bardzo proszę o pomoc. Proszę o zwrócenie uwagi na nazwisko. Dlaczego po pierwszej literze nazwiska wpisana jest kolejna duża litera.
https://images83.fotosik.pl/320/991d4c3b73a51a38.jpg
Pozdrawiam Paweł karliński
Gorąca prośba o tłumaczenie i rozwianie wątpliwości
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Gawroński_Zbigniew

Dziękuję
Zgadzają się imiona Franciszka , Andrzej, Zofia Zgadza się parafia. I myślę że rok również. Co do nazwiska mam watpliwości otóż w innej parafii nazywają się Andrzej Karliński Zofia i Franciszka urodzona w parafii Jazgarzewskiej. Wszystkie pózniejsze dokumenty mówią o karlińskich. Czy mogli zmienić nazwisko czy to pomyłka pisarza w Jazgarzewie i stąd duże S I duże K. Co o tym sądzicie.
Paweł
Zgadzają się imiona Franciszka , Andrzej, Zofia Zgadza się parafia. I myślę że rok również. Co do nazwiska mam watpliwości otóż w innej parafii nazywają się Andrzej Karliński Zofia i Franciszka urodzona w parafii Jazgarzewskiej. Wszystkie pózniejsze dokumenty mówią o karlińskich. Czy mogli zmienić nazwisko czy to pomyłka pisarza w Jazgarzewie i stąd duże S I duże K. Co o tym sądzicie.
Paweł
- kwroblewska

Re: Gorąca prośba o tłumaczenie i rozwianie wątpliwości
W akcie zapisano BaraKowsKi, SKarzensKi- ktos kto pisał taką miał manierę pisania.Sclavi pisze: Dlaczego po pierwszej literze nazwiska wpisana jest kolejna duża litera.
https://images83.fotosik.pl/320/991d4c3b73a51a38.jpg
Pozdrawiam Paweł karliński
___
Krystyna
Re: Gorąca prośba o tłumaczenie i rozwianie wątpliwości
Dziękuję za pomoc.
Czy w dokumencie jest coś jeszcze co mogło by pomóc w poszukiwaniach miejsca ślubu andrzeja i zofii. Kim byli. Jaki stan reprezentowali.?
Paweł
Czy w dokumencie jest coś jeszcze co mogło by pomóc w poszukiwaniach miejsca ślubu andrzeja i zofii. Kim byli. Jaki stan reprezentowali.?
Paweł