Nazwisko: Niesłuchowski

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: maria.j.nie, Galinski_Wojciech, adamgen

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=24454&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Galińska_Krystyna

Sympatyk

Post autor: Galińska_Krystyna »

Witam,
szukam również przodków o tym nazwisku. Konkretnie potomków Jana Niesłuchowskiego i Franciszki Bober ze wsi Koski parafia Łysakowo. Chodzi o ich dzieci urodzone pod koniec XVIIIw. A konkretnie o Domicellę lub Benignę. Domicella póżniej Zembrzuska małżonka Norberta urodziła syna Marcella w Kozdrojach w 1833 r. Marcel żeniąc się w 1856 r miał też w akcie wpisane imie matki Domicella. Natomiast Benigna poślubiła Norberta Zembrzuskiego w 1832 r. Oboje zmarli w 1852 r w Wydrzywilku /Drzerzgowo. Zachodzę w głowę, czy Domicella to Benigna dwojga imion, czy jest to pomyłka, czy jeszcze coś innego?
Wiem, że Pani zainteresowana jest miejscowością Sonsk, ale przecież rody się przemieeszczały, żeniąc się lub wychodząc za mąż. Może coś Pani będzie wiadome o tych Niesłuchowskich co mieszkali w Koskach.
Pozdrawiam
Krystyna
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”