Poprawiłem.Chrzanowski_Stanisław pisze:Czy ktoś wie co stało się ze skanami AP Kielce/Kielce/Borkowice ?
Obecnie są tylko do 1822 (były do1873) i dodatkowo jest w Borkowicach Bliżyn![]()
Dzięki za zwrócenie uwagi.
pozdrowienia
Leszek
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen

Poprawiłem.Chrzanowski_Stanisław pisze:Czy ktoś wie co stało się ze skanami AP Kielce/Kielce/Borkowice ?
Obecnie są tylko do 1822 (były do1873) i dodatkowo jest w Borkowicach Bliżyn![]()

Może Pani wie gdzie znaleźć brakującą księgę z 1823r. ?marzec_jadwiga pisze:Witam
AP Kielce-AP Sandomierz - Malice Kościelne
pod rokiem 1810 wstawiona jest brakująca księga z 1818r.
Jadwiga

Panie Jarku szukam aktu ślubu moich pra.. Antoniego Witerskiego i Marianny Poznańskiej, oraz urodzenia ich pierwszego dziecka - córki Karoliny. Oba te wydarzenia musiały mieć miejsce właśnie w 1823r. Miejsca nie znam, na podstawie zapisu zapowiedzi par. Goźlice w 1823r., podejrzewam jakiś dwór na ziemi sandomierskiej. W rachubę wchodzi też Opatów, ale urodzenie Karoliny nie zostało tam odnotowane, a do ślubów z 1823r. jeszcze nie dotarłem.karolciu pisze:Panie Stanisławie
Proszę o informację kogo Pan szuka. Mam dostęp do tej księgi, ale w odrobinę okrojonej wersji. Jest ona poukładana miejscowościami, więc prosze o info jaka miejscowość i kto. postaram sie pomóc.
Pozdrawiam
Jarek Baran
Może to jest odpowiedź:Chrzanowski_Stanisław pisze:Panie Jarku szukam aktu ślubu moich pra.. Antoniego Witerskiego i Marianny Poznańskiej, oraz urodzenia ich pierwszego dziecka - córki Karoliny. Oba te wydarzenia musiały mieć miejsce właśnie w 1823r. Miejsca nie znam, na podstawie zapisu zapowiedzi par. Goźlice w 1823r., podejrzewam jakiś dwór na ziemi sandomierskiej. W rachubę wchodzi też Opatów, ale urodzenie Karoliny nie zostało tam odnotowane, a do ślubów z 1823r. jeszcze nie dotarłem.karolciu pisze:Panie Stanisławie
Proszę o informację kogo Pan szuka. Mam dostęp do tej księgi, ale w odrobinę okrojonej wersji. Jest ona poukładana miejscowościami, więc prosze o info jaka miejscowość i kto. postaram sie pomóc.
Pozdrawiam
Jarek Baran
Pozdrawiam
S.Chrzanowski

To również jest córka "mojego" Antoniego (zmarła w 1842 par.Szewna). Poszukiwana Karolina była pierwszym dzieckiem (zmarła 1825 par.Łoniów).sowa73 pisze:Może to jest odpowiedź:Chrzanowski_Stanisław pisze:Panie Jarku szukam aktu ślubu moich pra.. Antoniego Witerskiego i Marianny Poznańskiej, oraz urodzenia ich pierwszego dziecka - córki Karoliny. Oba te wydarzenia musiały mieć miejsce właśnie w 1823r. Miejsca nie znam, na podstawie zapisu zapowiedzi par. Goźlice w 1823r., podejrzewam jakiś dwór na ziemi sandomierskiej. W rachubę wchodzi też Opatów, ale urodzenie Karoliny nie zostało tam odnotowane, a do ślubów z 1823r. jeszcze nie dotarłem.karolciu pisze:Panie Stanisławie
Pozdrawiam
Jarek Baran
Pozdrawiam
S.Chrzanowski
Katarzyna Karolina Witerski ur. 1838 akt nr 4 Szewna parafia Ostrówek, córka Antoniego i Antoniny Poznańskiej