Szukanie fotografii

Pomoc w odczytaniu starych fotografii.. Galerie zdjęć; Jak zrobić zdjęcie dokumentów: Księgi metrykalne, mikrofilmy ; Poradnik.., sprzęt fotograficzny...

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

podkaz1

Sympatyk

Szukanie fotografii

Post autor: podkaz1 »

Czy można jeszcze znaleźć , a jeśli tak to gdzie szukać zdjęć osób, które zmarły w latach 30 i w czasie II wojny światowej?

Pozdrawiam Kazimierz
Beksa

Sympatyk
Nowicjusz

Szukanie fotografii

Post autor: Beksa »

U rodziny? Jeśli wiadomo, gdzie się te osoby uczyły lub pracowały - to w publikacjach związanych z daną instytucją, w kronikach szkolnych, kronikach Ochotniczej Straży Pożarnej itp. Może gdzieś się zachowały zdjęcia grupowe z I Komunii?
Beksa, Brdak, Dobies(z), Manista, Potorski, Prątnicki (Północne Mazowsze z przyległościami).
Szukam aktu ślubu: Jan Olszewski + Paulina Kaczyńska i aktu ur. ich córki Anastazji Olszewskiej ok. 1881 r.
Pozdrawiam - Asia
Lubryczyński_Ireneusz

Sympatyk

Szukanie fotografii

Post autor: Lubryczyński_Ireneusz »

Może to zabrzmi dziwnie ale ja spróbowałem zapytać najbliższych sąsiadów (zamieszkujących dany teren od wielu pokoleń), którzy mieszkają we wsi z której wywodzili się moi przodkowie i .... o dziwo udało mi się uzyskać kilka ciekawych fotografii. Dodać należy że często sąsiedzi Ci moga być z nami spokrewnieni. Zyczę powodzenia. pozdrawiam Irek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Fotografie, Galerie zdjęć, Jak fotografować dokumenty”