Parafia Jawornik k/ Myślenic
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
-
Smoktadeusz

- Podziękował: 1 time
Parafia Jawornik k/ Myślenic
czy jest ktoś z tej parafii, lub okolic i mógłby pomóc w odszukaniu aktów?
Rafał
Rafał
-
Smoktadeusz

Re: Parafia Jawornik k/ Myślenic
W parafii Jawornik nie mam nikogo. A kogo szukasz? Ja interesuję się par. Trzemeśnia, Droginia, Myślenice. Jestem z MyślenicSmoktadeusz pisze:czy jest ktoś z tej parafii, lub okolic i mógłby pomóc w odszukaniu aktów?
Rafał
Gienia Jaśkowiec
Witam,
Rafał skoro nie chcesz mnie fatygować, bo rzeczywiście zdrowie mam kiepskie i zaniechałam jeżdżenia do Archiwum, to napisz do MTG /Małop. Tow. Geneal./, tam emeryci renciści są z Krakowa, ogromni pasjonaci genealogii i na pewno któryś, oddelegowany przez prezesa Szybkę, z radością znajdzie ci te akty z parafii Jawornik.
Gienia
Rafał skoro nie chcesz mnie fatygować, bo rzeczywiście zdrowie mam kiepskie i zaniechałam jeżdżenia do Archiwum, to napisz do MTG /Małop. Tow. Geneal./, tam emeryci renciści są z Krakowa, ogromni pasjonaci genealogii i na pewno któryś, oddelegowany przez prezesa Szybkę, z radością znajdzie ci te akty z parafii Jawornik.
Gienia
-
Smoktadeusz

interesują mnie akty z lat 1890-1920, a tego w archiwum diecezjalnym nie ma, stąd moje pytanie. A do Jawornika dla mnie to wyprawa, więc miałem nadzieję, jak wielu, że może ktoś ma bliżej lub ma znajomych stamtąd.
A Pani to z tych Jaśkowców od Andrzeja, dyrektora szkoły w Trzemeśni?
A Pani to z tych Jaśkowców od Andrzeja, dyrektora szkoły w Trzemeśni?
Witam,
księgi USC za lata 1890 - ?, są w archiwum państwowym, myślę, że na ul. Grodzkiej lub ul Siennej w Krakowie. Ale czy wszystkie: U, M i Z to tego nie wiem. Jawornik należy pod USC Myślenice.
Nie pytałam p. Andrzeja z którego rodu pochodzi. Ja pochodzę z rodu Walentego, który jest najliczniejszy, ale są jeszcze trzy rody.
Więc w marcu może pojadę jeśli z MTG nikt nie zaoferuje pomocy.
Gienia
księgi USC za lata 1890 - ?, są w archiwum państwowym, myślę, że na ul. Grodzkiej lub ul Siennej w Krakowie. Ale czy wszystkie: U, M i Z to tego nie wiem. Jawornik należy pod USC Myślenice.
Nie pytałam p. Andrzeja z którego rodu pochodzi. Ja pochodzę z rodu Walentego, który jest najliczniejszy, ale są jeszcze trzy rody.
Więc w marcu może pojadę jeśli z MTG nikt nie zaoferuje pomocy.
Gienia