parafia Wola Krzysztoporska
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
przemko20161

Witam
Poszukuję metryki ślubu z parafii Woli Krzysztoporskiej między Antonim Synowskim a Zofią z nazwiska nie znam ślub brali w Woli Krzysztoporskiej między 1917 - 1937 maksymalnie .
Czy ktoś z państwa może mi pomóc zdobyć ten akt byłbym bardzo wdzięczny
Dzwoniłem do Woli Krzysztoporskiej ale oni chcą btm podał datę ślubu a ja jej nie znam w tym problem
Za pomoc byłbym bardzo wdzięczny
Przemek
Poszukuję metryki ślubu z parafii Woli Krzysztoporskiej między Antonim Synowskim a Zofią z nazwiska nie znam ślub brali w Woli Krzysztoporskiej między 1917 - 1937 maksymalnie .
Czy ktoś z państwa może mi pomóc zdobyć ten akt byłbym bardzo wdzięczny
Dzwoniłem do Woli Krzysztoporskiej ale oni chcą btm podał datę ślubu a ja jej nie znam w tym problem
Za pomoc byłbym bardzo wdzięczny
Przemek
-
Haponiuk_Daniel

A w aktach urodzenia nie ma adnotacji o dacie zawarcia ślubu?
Pozdrawiam
Daniel
Pozdrawiam
Daniel
-
przemko20161

-
Arek_Bereza

- Otrzymał podziękowania: 2 times
No to dzwoń do USC w Woli Krzysztoporskiej i proś o odpis aktu zgonu, to będziesz znał datę urodzenia i miejsce. Chcą od Ciebie daty ślubu, bo podałeś zakres 20 lat (można się w tym czasie urodzić i ożenić a nawet umrzeć
)
Najlepiej zadzwoń, może przez telefon Ci podadzą miejsce i datę urodzenia
I raczej nie chodzi Ci o parafię w Woli Krzysztoporskiej, bo ona istnieje od 1946 r. Polecam do zapoznania http://parafiabogdanow.manifo.com/nowa-podstrona
Najlepiej zadzwoń, może przez telefon Ci podadzą miejsce i datę urodzenia
I raczej nie chodzi Ci o parafię w Woli Krzysztoporskiej, bo ona istnieje od 1946 r. Polecam do zapoznania http://parafiabogdanow.manifo.com/nowa-podstrona
-
przemko20161

dzwoniłem i podali mi że w 1928 r ur się Tadeusz Synowski a w 1964 r był członkiem OSP wParzniewicach
Może ktoś z was zna rodzinę Synowskich z Parzniewic ma ktoś z was z tą rodziną kontakt to moi krewni
Przemek
Może ktoś z was zna rodzinę Synowskich z Parzniewic ma ktoś z was z tą rodziną kontakt to moi krewni
Przemek
-
Arek_Bereza

- Otrzymał podziękowania: 2 times
Przepraszam, że nie ogarniam, ale kim jest Tadeusz Synowski ? Synem Antoniego ? Jeśli tak to ślub był przez 1928
Antoni umarł w 1963, jego akt zgonu jest w USC, w akcie zupełnym będzie i adres pod którym mieszkał i gdzie być może mieszka rodzina. Tadeusz był członkiem OSP to zadzwoń do OSP, nie ma lepszego kontaktu. W Parzniewicach mieszka 400 osób a to oznacza, że tam się wszyscy znają
Przemku porządkuj informacje i składaj powoli to co masz, bo chaos jakiś widzę. Jak pytasz o coś to napisz wszystko co wiesz, chyba, że to tajemnica.
Czego szukasz? szukasz tego aktu ślubu, szukasz aktu urodzenia, szukasz rodziny ?
Dzwoniłeś do USC o akt zgonu Antoniego z 1963 r. ?
Antoni umarł w 1963, jego akt zgonu jest w USC, w akcie zupełnym będzie i adres pod którym mieszkał i gdzie być może mieszka rodzina. Tadeusz był członkiem OSP to zadzwoń do OSP, nie ma lepszego kontaktu. W Parzniewicach mieszka 400 osób a to oznacza, że tam się wszyscy znają
Przemku porządkuj informacje i składaj powoli to co masz, bo chaos jakiś widzę. Jak pytasz o coś to napisz wszystko co wiesz, chyba, że to tajemnica.
Czego szukasz? szukasz tego aktu ślubu, szukasz aktu urodzenia, szukasz rodziny ?
Dzwoniłeś do USC o akt zgonu Antoniego z 1963 r. ?
-
przemko20161

Ten ślub musiał być w Bogdanowie ponieważ dopiero po II wojnie światowej wydzielono parafię w Woli Krzysztoporskiej również cmentarz powstał po drugiej wojnie światowej niedaleko Kościoła choć był jakiś mały wcześniej blisko Fabryki (lakierni), ale po przenosili groby na ten współczesny wiem to bo moja matka i jej rodzina wychodzą z tej parafii dokładnie ze wsi Wygoda.
Z metryk mogę jedynie pomóc tyle że są akta zgonu par. Bogdanów do 1945 w internecie na FamilySearch.
Pozdrawiam!
Mateusz Gieras
Z metryk mogę jedynie pomóc tyle że są akta zgonu par. Bogdanów do 1945 w internecie na FamilySearch.
Pozdrawiam!
Mateusz Gieras
-
przemko20161

Podsyłam link do akt par. Bogdanów są zgony do 1945 i małżeństwa do 1923 roku musi Pan wybrać tylko zakres lat i przejrzeć są też indeksy do 1910 roku to raz dwa Pan znajdzie czego szuka. Jeśli Pan będzie szukać w metrykach to proszę pamiętać że po każdym roku jest zrobiony indeks osób.
https://familysearch.org/search/image/i ... %3D2115410
Pozdrawiam!
Mateusz Gieras
https://familysearch.org/search/image/i ... %3D2115410
Pozdrawiam!
Mateusz Gieras
-
przemko20161