Witam,
proszę o przetłumaczenie aktu urodzenia Mikołaja Luchowskiego s. Wawrzyńca i Julianny z alegaty zawartej pod linkiem
urodzony chyba 30.11.1810 (nie jestem pewien co do dnia ) w Wielkiej Woli
http://www.szukajwarchiwach.pl/49/446/0 ... 0hnAzNodVw
Z góry dziękuję
akt urodzenia z Alegaty z Czerniewic - ok
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
akt urodzenia z Alegaty z Czerniewic - ok
Ostatnio zmieniony śr 22 lut 2017, 09:10 przez Mariok, łącznie zmieniany 1 raz.
Mariusz
Poszukuję rodzin
Kaczmarek vel Karczmarczyk, Magiera, Lawendowski, Stępnik, Ostałowski, Idzikowski, Jezierski, Włostowski, Męcina par. Krzemienica; Płocki, Luch, Susik, Bala Reszka par. Żelechlinek; Gromek, Wolny, Słodki par. Wysokienice
Poszukuję rodzin
Kaczmarek vel Karczmarczyk, Magiera, Lawendowski, Stępnik, Ostałowski, Idzikowski, Jezierski, Włostowski, Męcina par. Krzemienica; Płocki, Luch, Susik, Bala Reszka par. Żelechlinek; Gromek, Wolny, Słodki par. Wysokienice
-
Dobkowski_Adam

- Kontakt:
Wielka Wola.
Roku Pańskiego Tysiąc Osiemsetnego Dziesiątego, dnia drugiego Grudnia ja Antoni Kamieński proboszcz czerniewicki ochrzciłem dziecię płci męskiej imieniem Mikołaj syna pracowitych Wawrzyńca i Julianny Luchowskich prawowitych małżonków urodzone dnia trzydziestego listopada o godzinie czwartej od rana. Rodzice chrzestni: uczciwy Józef Skokowski pisarz we dworze w Wielkiej Woli i Urszula Luchowska panna, oboje z Woli. Dla lepszej wiary tego zapisu podpisuję ręką własną i przykładam kościelną pieczęć.
Dano w Czerniewicach 2. sierpnia roku Pańskiego 1834
Jan Uchański proboszcz czerniewicki
Locus Sigilli
Roku Pańskiego Tysiąc Osiemsetnego Dziesiątego, dnia drugiego Grudnia ja Antoni Kamieński proboszcz czerniewicki ochrzciłem dziecię płci męskiej imieniem Mikołaj syna pracowitych Wawrzyńca i Julianny Luchowskich prawowitych małżonków urodzone dnia trzydziestego listopada o godzinie czwartej od rana. Rodzice chrzestni: uczciwy Józef Skokowski pisarz we dworze w Wielkiej Woli i Urszula Luchowska panna, oboje z Woli. Dla lepszej wiary tego zapisu podpisuję ręką własną i przykładam kościelną pieczęć.
Dano w Czerniewicach 2. sierpnia roku Pańskiego 1834
Jan Uchański proboszcz czerniewicki
Locus Sigilli
Pozdrawiam,
Adam Dobkowski
Adam Dobkowski