Witam,
proszę o przetłumaczenie alegat
https://goo.gl/photos/9kiTunCNqQFWEp1o8
1793 - Niewierszyn , parafia Dąbrowa. Wojciech syn Walentego i Marianny Łączkowskich
https://goo.gl/photos/oHhYbUzbx6HDYmRZ6
1791 - u. Konstancja c. Marcina? Badek i Agnieszki, Żywocin parafia Wolbórz
z góry dziękuję
algata z Wolborza - ok
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
algata z Wolborza - ok
Ostatnio zmieniony pt 24 lut 2017, 21:54 przez Mariok, łącznie zmieniany 1 raz.
Mariusz
Poszukuję rodzin
Kaczmarek vel Karczmarczyk, Magiera, Lawendowski, Stępnik, Ostałowski, Idzikowski, Jezierski, Włostowski, Męcina par. Krzemienica; Płocki, Luch, Susik, Bala Reszka par. Żelechlinek; Gromek, Wolny, Słodki par. Wysokienice
Poszukuję rodzin
Kaczmarek vel Karczmarczyk, Magiera, Lawendowski, Stępnik, Ostałowski, Idzikowski, Jezierski, Włostowski, Męcina par. Krzemienica; Płocki, Luch, Susik, Bala Reszka par. Żelechlinek; Gromek, Wolny, Słodki par. Wysokienice
-
Gawroński_Zbigniew

Tylko treść:
Wieś Niewierszyn
Roku Pańskiego 1793, dnia 14 kwietnia, ja, Józef Kawiecki, proboszcz miejsca ochrzciłem dziecię imieniem Wojciech, syna pracowitych Walentego i Marianny Łączkowskich - prawowitych małżonków. Chrzestnymi zostali Mikołaj Ma…cha [?][?Małocha] i Marianna Nowakowa.
:wystawione: 18 października 1818 roku.
i drugi akt, też tylko treść:
Wieś Żywocin
Roku Pańskiego 1791, dnia 17 lutego, ja, Dominik Wiedziński … [?] ochrzciłem dziecię imieniem Konstancja, wczoraj urodzone z pracowitych Marcina Badka (Badek) - ojca i Agnieszki - matki, prawowitych małżonków. Chrzestnymi zostali sławetny Paweł Burdziński obywatel Wolbromia i pracowita Katarzyna Rzeźnikowa z Żywocina.
:wystawione: 28 października 1818.
Wieś Niewierszyn
Roku Pańskiego 1793, dnia 14 kwietnia, ja, Józef Kawiecki, proboszcz miejsca ochrzciłem dziecię imieniem Wojciech, syna pracowitych Walentego i Marianny Łączkowskich - prawowitych małżonków. Chrzestnymi zostali Mikołaj Ma…cha [?][?Małocha] i Marianna Nowakowa.
:wystawione: 18 października 1818 roku.
i drugi akt, też tylko treść:
Wieś Żywocin
Roku Pańskiego 1791, dnia 17 lutego, ja, Dominik Wiedziński … [?] ochrzciłem dziecię imieniem Konstancja, wczoraj urodzone z pracowitych Marcina Badka (Badek) - ojca i Agnieszki - matki, prawowitych małżonków. Chrzestnymi zostali sławetny Paweł Burdziński obywatel Wolbromia i pracowita Katarzyna Rzeźnikowa z Żywocina.
:wystawione: 28 października 1818.
Zbigniew