Ptkanów
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Metryki z parafii św. Idziego w Ptkanowie [ Ptkanów ]
Witaj.
Pod tym linkiem przeczytasz o metrykach z parafii św. Idziego w Ptkanowie [ Ptkanów ]:
http://genealodzy.pl/modules.php?op=mod ... arget=_top
Roman.
Pod tym linkiem przeczytasz o metrykach z parafii św. Idziego w Ptkanowie [ Ptkanów ]:
http://genealodzy.pl/modules.php?op=mod ... arget=_top
Roman.
- Krystyna.waw

- Podziękował: 6 times
- Tomasz_Lenczewski

- Otrzymał podziękowania: 1 time
- Kontakt:
Kościół jest w Ptkanowie i takiej miejscowości w istocie nie ma w sensie wioski. Plebania ma już numer 29 i tam sa przechowywane akta metrykalne, które przed laty przeglądałem. To urocze miejsce z kos kołem obronnym z czasów średniowiecza, zapomniane przez ludzi do którego warto dojechać latem jednośladem. To jedna z conajmniej dwóch miejscowości w powie Iw opatowskim, gdzie kościół leży w innej miejscowości niż plebania, choć sa koło siebie. Pozdrawiam Tomasz
Witam ponownie.
Pod linkiem, który Ci podałem, znajduje się informacja mówiąca, że w parafii św. Idziego w Ptkanowie [ Ptkanów ] w archiwum parafialnym znajdują się metryki urodzin, małżeństw i zgonów od roku 1811.
Jest tam też informacja, która mówi, że „Jeśli kogoś interesuje, to księga urodzeń za lata 1696-1794 znajduje się w Archiwum Kapituły Kolegiackiej i Katedralnej w Sandomierzu (patrz katalog prof. Feliksa Kiryka).”.
Tak więc masz informacje gdzie znajdują się metryki:
• urodzin od roku 1696 do roku 1794 oraz od roku 1811 i dalsze lata,
• małżeństw od roku 1811 i dalsze lata,
• zgonów od roku 1811 i dalsze lata.
Roman.
Pod linkiem, który Ci podałem, znajduje się informacja mówiąca, że w parafii św. Idziego w Ptkanowie [ Ptkanów ] w archiwum parafialnym znajdują się metryki urodzin, małżeństw i zgonów od roku 1811.
Jest tam też informacja, która mówi, że „Jeśli kogoś interesuje, to księga urodzeń za lata 1696-1794 znajduje się w Archiwum Kapituły Kolegiackiej i Katedralnej w Sandomierzu (patrz katalog prof. Feliksa Kiryka).”.
Tak więc masz informacje gdzie znajdują się metryki:
• urodzin od roku 1696 do roku 1794 oraz od roku 1811 i dalsze lata,
• małżeństw od roku 1811 i dalsze lata,
• zgonów od roku 1811 i dalsze lata.
Roman.
-
NowakMarcin

-
uladziemid

-
NowakMarcin

-
NowakMarcin

Panie Marcinie,
Bardzo proszę o pomoc. Poszukuję w parafii mojego praprapradziadka i jego rodziny. Mieszkali w parafii Ptkanów do roku 1853, najprawdopodobniej w Przeuszynie. Chodzi o Antoniego Musiała(nazwisko pojawia się również w postaci Muszyński oraz Musielski) oraz jego żonę Franciszkę ze Ściborów. Antoni urodził się około 1825 roku, dzieci Antoniego i Franciszki rodziły się najprawdopodobniej w latach 40 i początek 50(do 1853). Czy mógłbym prosić o sprawdzenie? W genetece jest akt zgonu Michała Muszyńskiego, z którego wynika że powinien urodzić się około 1847 roku. Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Blisko 10 lat zajęło mi znalezienie skąd przybyli do parafii Bidziny.
Pozdrawiam Serdecznie,
Łukasz Niewęgłowski
Bardzo proszę o pomoc. Poszukuję w parafii mojego praprapradziadka i jego rodziny. Mieszkali w parafii Ptkanów do roku 1853, najprawdopodobniej w Przeuszynie. Chodzi o Antoniego Musiała(nazwisko pojawia się również w postaci Muszyński oraz Musielski) oraz jego żonę Franciszkę ze Ściborów. Antoni urodził się około 1825 roku, dzieci Antoniego i Franciszki rodziły się najprawdopodobniej w latach 40 i początek 50(do 1853). Czy mógłbym prosić o sprawdzenie? W genetece jest akt zgonu Michała Muszyńskiego, z którego wynika że powinien urodzić się około 1847 roku. Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Blisko 10 lat zajęło mi znalezienie skąd przybyli do parafii Bidziny.
Pozdrawiam Serdecznie,
Łukasz Niewęgłowski