Ruszków
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Ruszków
Witam! Czy ktos wie gdzie znajduja sie akta parafi Ruszkow przed 1890
Pozdrawiam Magda
Pozdrawiam Magda
-
Wojciechowska_Ewka

Ruszków
Witam,
też szukałam akt z Ruszkowa z przed 1890 - moim zdaniem mogą być tylko w parafii. W tej sprawie kontaktowałam się z Panią Kornelią Major i ona jest też tego zdania. Jeśli Ci bardzo zależy na tych dokumentach to skontaktuj się z księdzem proboszczem - naucza religii w zespole szkół w Sadowiu (gmina Sadowie). Akta z pewnością przetrwały IIWŚ bo w książce "Belina i jego ułani" cytowana jest kopia aktu Władysława Beliny Prażmowskiego ur. w 1888 roku w Ruszkowcu parafia Ruszków.
pozdrawiam
ewa
też szukałam akt z Ruszkowa z przed 1890 - moim zdaniem mogą być tylko w parafii. W tej sprawie kontaktowałam się z Panią Kornelią Major i ona jest też tego zdania. Jeśli Ci bardzo zależy na tych dokumentach to skontaktuj się z księdzem proboszczem - naucza religii w zespole szkół w Sadowiu (gmina Sadowie). Akta z pewnością przetrwały IIWŚ bo w książce "Belina i jego ułani" cytowana jest kopia aktu Władysława Beliny Prażmowskiego ur. w 1888 roku w Ruszkowcu parafia Ruszków.
pozdrawiam
ewa
-
Wojciechowska_Ewka

Ruszków
Magdo,
Proszę daj znać jak Ci poszło. Chętnie zindeksuję wszystkie roczniki.
pozdrawiam
ewa
Proszę daj znać jak Ci poszło. Chętnie zindeksuję wszystkie roczniki.
pozdrawiam
ewa
Ruszków
Witam! Powiem tak bylam u proboszcza i tak sa te akta przegladalam. Odbalazlam duzo. Ale to trzeba czasu. I tak myslalam ze w sieci to sobie poszukam kiedy bede chciala. Musze sie znow wybrac na spokojnie.
Ruszków
Witam
A co sądzisz o proboszczu jest chętny do pomocy czy był oschły jak niekiedy bywa?
Pozdrawiam Tomasz
A co sądzisz o proboszczu jest chętny do pomocy czy był oschły jak niekiedy bywa?
Pozdrawiam Tomasz
Ruszków
Tak. Tzn ja tu mieszkam. Potrzebujesz pomocy?
-
Wojciechowska_Ewka

Ruszków
Super
wysłałam na pw
pozdrawiam
ewa
wysłałam na pw
pozdrawiam
ewa
-
Chrzanowski_Stanisław

Re: Ruszków
Witam,Karolcia pisze:Witam! Powiem tak bylam u proboszcza i tak sa te akta przegladalam. Odbalazlam duzo. Ale to trzeba czasu. I tak myslalam ze w sieci to sobie poszukam kiedy bede chciala. Musze sie znow wybrac na spokojnie.
czy może przeglądała Pani lata 1870-1890 ?
Interesuje mnie występowanie nazwiska Witerski.
Pozdrawiam
S.Chrzanowski
Witam! Przegladalam ale ten okres jast tak pisany ze bardzo cieKo roszczytać. Ale znalazlam swoja rodzine. Gdy bede nastepnym razem zwrocę uwage na to nazwisko.
-
Chrzanowski_Stanisław

Witam,
z góry dziękuję. Głównie szukam pary pradziadków Wincentego Witerskiego i Kunegundy z d. Węder.
Ślad po nich gine ok 1870, a na krótko pojawili się w sąsiedniej parafi Wrzechświęte w 1876.
Pozdrawiam
S.Chrzanowski
z góry dziękuję. Głównie szukam pary pradziadków Wincentego Witerskiego i Kunegundy z d. Węder.
Ślad po nich gine ok 1870, a na krótko pojawili się w sąsiedniej parafi Wrzechświęte w 1876.
Pozdrawiam
S.Chrzanowski
Dobrze. Sprawdze. Zapislam sobie dane. Pozdrawiam
Witam
Bardzo Ci dziękuję za zaoferowanie pomocy. Nie będę Ciebię zajmował swoimi sprawami ponieważ mieszkam w okolicach Nowej Słupi więc też mam niedaleko. Z Ruszkowa pochodzi mój pradziadek Jan Nogal 1887 (Nagal) syn Antoniego i Anny z Podgajnych.
Pozdrawiam Tomasz
Bardzo Ci dziękuję za zaoferowanie pomocy. Nie będę Ciebię zajmował swoimi sprawami ponieważ mieszkam w okolicach Nowej Słupi więc też mam niedaleko. Z Ruszkowa pochodzi mój pradziadek Jan Nogal 1887 (Nagal) syn Antoniego i Anny z Podgajnych.
Pozdrawiam Tomasz
To tez jest moj prapradziadek.Czyli jestesmy rodzina! Ja jestem od strony ich corki Jozefy. A Ty?
Czy można gdzieś znaleźć akta z Ruszkowa z roku 1908? W genbazie widzę urodzenia do 1903 a szukam osoby urodzonej w 1908...
Izabela