Posiadam:Księga Pochowanych Żołnierzy Polskich Poległych II
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Dzień dobry,Krzewicki_Paweł pisze:Proszę o sprawdzenie
Tadeusz Nowak 1924-05-29
Pozdrawiam Serdecznie
Paweł
w książce znajduje się tylko jeden Tadeusz Nowak. Przeglądnęłam wszystkie osoby o nazwisku Nowak ale nie znalazłam nikogo o tej dacie urodzenia.
Nowak Tadeusz syn. Jana ur. 1923 r. Nakło woj. Kielce, szeregowy. 1 pulk samochodowy zmarł 27.07.1945r. w Warszawie, 1 Kwatera Wojenna Warszawa Powązki
Niestety w książce nie występuje żaden Władysław Żurawski. Jest tylko jedna osoba, która o podanym nazwisku znalazła się w niemieckiej niewoli. W książkach czasami pojawiają się błędy więc poniżej wypisałam dwie osoby, które ewentualnie można by było dopasować.Zurawski_Henryk pisze:Proszę o sprawdzenie
Żurawski Władysław
Do niewoli niemieckiej dostał się we wrześniu 1939 roku pod Bydgoszczą.
Żurawski Leon ur.28.06.1904 r. S.(Stalag) I A Stablack, Prusy, zmarł 28 grudnia 1939r., Cmentarz Furmanowo, Niemcy
Żurawski brak imienia ps."Socha", kan. zmarł 9 wrzesnia 1944 roku w Warszawie na ul.Gorskiej
-
Krzewicki_Paweł

- Kontakt:
Dziękuje serdecznie to dla mnie wspaniała wiadomość.skafanka pisze:Dzień dobry,Krzewicki_Paweł pisze:Proszę o sprawdzenie
Tadeusz Nowak 1924-05-29
Pozdrawiam Serdecznie
Paweł
w książce znajduje się tylko jeden Tadeusz Nowak. Przeglądnęłam wszystkie osoby o nazwisku Nowak ale nie znalazłam nikogo o tej dacie urodzenia.
Nowak Tadeusz syn. Jana ur. 1923 r. Nakło woj. Kielce, szeregowy. 1 pulk samochodowy zmarł 27.07.1945r. w Warszawie, 1 Kwatera Wojenna Warszawa Powązki
Pozdrawiam
Paweł Krzewicki
--------------------
www.krzewicki.com.pl
Krzewicki, Siermantowski, Kielian,Nowak, Lisiakiewicz
--------------------
www.krzewicki.com.pl
-
Krzewicki_Paweł

- Kontakt:
Czy mogę mieć jeszcze prośbę o sprawdzenie czy występują nazwiska Krzewicki i Lisiakiewicz ?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Paweł Krzewicki
--------------------
www.krzewicki.com.pl
--------------------
www.krzewicki.com.pl
Krzewicki Jerzy ur.15.02.1917r. w Rudniku, żołnierz AK, zmarł w 1944r. 42 mogiła indywidualna Rudnik, Cmentarz ParafialnyKrzewicki_Paweł pisze:Czy mogę mieć jeszcze prośbę o sprawdzenie czy występują nazwiska Krzewicki i Lisiakiewicz ?
Pozdrawiam
Krzewicki Stanislaw syn Michała, ur.1924 r. , szeregowy 33 pułk piechoty, zmarł 26.04.1945r. Kreba, 12 Cmentarz Wojenny Zgorzelec
Nie odnalazłam nikogo o nazwisku Lisiakiewicz
Może coś więcej wiadomo: Feliks/Felix Brudziński ur. 08.03.1912 r.skafanka pisze:Nie znalazlam żadnej osoby o nazwisku Brudziński. W książce wystepuje tylko BrOdziński Feliks ale dane się nei zgadzają.marta0604 pisze:Bardzo proszę o sprawdzenie Feliks Brudziński, ur. 08.03.1912, a poległy prawdopodobnie 09.05.1946 Bonn Duisdorf Niemcy.
pozdrawiam
Marta
Brodziński Feliks syn jana ur 1924r. szeregowy 7 pułku piechoty, zmarł 11 marca 1945 roku w Wałczu, 29 Cmentarz Wojenny Walcz Bukowina.
Mozliwe, że informacje mogą znajdować się w czesci III Żołnierze polskich sił zbrojnych na zachodzie ale neistety do tej pory nigdzie nei mogę zakupić tej książki.
[
Niestety wciąż brakuje mi kilku tomów i nigdzie nei mogę ich zakupić. Mozliwe, że tam znajdują sie informację. Jesli dotrę do reszty książek będę przesyłaął prywatne wiadomości z aktualizacją informacji do osób które prosily tu o pomoc.
pozdrawiam
Niestety jeszcze nei udalo mi się dostać innych tomów. Cały czas poszukuje po antykwariatach i bibliotekach.marta0604 pisze:Może coś więcej wiadomo: Feliks/Felix Brudziński ur. 08.03.1912 r.skafanka pisze:Nie znalazlam żadnej osoby o nazwisku Brudziński. W książce wystepuje tylko BrOdziński Feliks ale dane się nei zgadzają.marta0604 pisze:Bardzo proszę o sprawdzenie Feliks Brudziński, ur. 08.03.1912, a poległy prawdopodobnie 09.05.1946 Bonn Duisdorf Niemcy.
pozdrawiam
Marta
Brodziński Feliks syn jana ur 1924r. szeregowy 7 pułku piechoty, zmarł 11 marca 1945 roku w Wałczu, 29 Cmentarz Wojenny Walcz Bukowina.
Mozliwe, że informacje mogą znajdować się w czesci III Żołnierze polskich sił zbrojnych na zachodzie ale neistety do tej pory nigdzie nei mogę zakupić tej książki.
[
Niestety wciąż brakuje mi kilku tomów i nigdzie nei mogę ich zakupić. Mozliwe, że tam znajdują sie informację. Jesli dotrę do reszty książek będę przesyłaął prywatne wiadomości z aktualizacją informacji do osób które prosily tu o pomoc.
pozdrawiam
Kałafatiuk Tomasz por., Obóz Kozielsk ZSRR, zmarł 1940r., Cmentarz wojenny Las Katyńskibkalafat pisze:Proszę o sprawdzenie nazwisk:
Kałafatiuk , Kalafatiuk lub Kalafatnik
pisane przez Ł lub L
Kałafatiuk Władysław syn Karola, urodzony 04.09.1904 r. por., 78 pulku piechoty,Obóz Kozielsk ZSRR, zmarł 1940r., Cmentarz wojenny Las Katyński
-
Lombarski_Jacek

- Kontakt:
Re: Posiadam:Księga Pochowanych Zołnierzy Polskich Poległych
W tomie I księgi pochowanych - Kampania Wrześniowa (osobne forum) występująZofia_Brzeska pisze:Proszę o sprawdzenie:
Wiktor Nowak, syn Albina, ur. 1922
Pozdrawiam
Zofia Brzeska
NOWAK Wiktor, strz. 55 pp,
+ 9.09.1939 r. w Szwarocinie, 38-KW
Rybno.
NOWAK Wit, *1918r., strz. 360 pp,
+ 25.09.1939 r. w Chrzanowie, 1-CW Stare
Babice.
Pozdrawiam Jacek L
-
Mazowiecka
Proszę o sprawdzenie
Jan Mazowiecki
pozdrawiam
Jan Mazowiecki
pozdrawiam
dzien dobry,Mazowiecka pisze:Proszę o sprawdzenie
Jan Mazowiecki
pozdrawiam
W książce odnalazlam tylko Mazowieckiego Tadeusza ur. 3 pazdziernika 1907r., podporucznik 68 pulku piechoty, Obóz Kozielsk ZSRR
-
Mazowiecka
Dziękuję bardzo,
pozdrawiam.
pozdrawiam.
Proszę o sprawdzenie:
Antoni Kulba lub Kulpa syn Jakuba
Józef Góreczny syn Jana
pozdrawiam serdecznie
Antoni Kulba lub Kulpa syn Jakuba