Kuleta

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

katarzynakowalskasznajder

Kuleta

Post autor: katarzynakowalskasznajder »

Witam serdecznie. To dopiero początek poszukiwań rodziny mojego dziadka, także proszę o wyrozumiałość

Moj dziadek Jan Kuleta ur. 15 lipca 1926 r. w Orzechowie (kujawsko - pomorskie). Rodzice to Walentyna i Antoni.

Czy ktoś mógłby mi doradzić w jaki sposób mogę dowiedzieć się, czy dziadek miał rodzeństwo? dodam, iż jestem w trakcie wyciągania aktu urodzenia dziadka, ale tam nie znajdę informacji o rodzeństwie.

Pozdrawiam.
Kasia
Awatar użytkownika
Krystyna.waw

Sympatyk
Nowicjusz
Podziękował: 6 times

Post autor: Krystyna.waw »

Wszystkie metryki są jeszcze w USC i (jeżeli dzieci były chrzczone) w parafii.
Jeżeli rodzina się nie przeprowadzała i w którymś z tych miejsc trafisz na życzliwą osobę, to ci powie, czy w w okolicach 1926 rodziły się jakieś dzieci Kuleta.

Do ustalenia starszych przodków potrzebny ci będzie akt ślubu Antoniego Kulety i Walentyny Iksińskiej.
To ci się może przydać
http://www.geneteka.genealodzy.pl/index ... e&lang=pol
Krystyna
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.

Dziekuje za pomoc, niestety na tej stronie nie moge znalezc potrzebnych mi dokumentow. Cos mi sie wydaje, ze to szukanie igly w stogu siana, no ale bede dzialac! Znalazlam numer do parafii, jak ktos odbierze w koncu telefon moze uda mi sie czegos dowiedziec.
Arek_Bereza

Sympatyk
Ekspert
Otrzymał podziękowania: 2 times

Post autor: Arek_Bereza »

I nie znajdziesz ich w internecie, bo to dokumenty, które mają mniej niż 100 lat. Krystyna ma rację, dzwoń do miejscowego usc, pytaj o urodzenia rodzeństwa i ślub. Na razie zostaw parafię. A Walentyna była chyba z domu Majewska. Pojawia się też nazwisko Prokurska. To info z myheritage, masz tam profil ? oraz pewnie znana Ci Martyna Kowalska
Pozdrawiam
Arek

Tak tak. Martyna to moja bratanica. Walentyna byla z domu Majewska, pozniej wyszla za ojca mojego dziadka Antoniego Kuletę, ten zostal zamordowany i wyszla za Prokurskiego. Dzieki wielkie za pomoc.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”