Familysearch - Polska, dostęp do ksiąg 1600-1950
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
- Skrzypek_Wojciech

Uściślę pytanie: chodzi mi o scan 583 czy na nim są informacje o rodzicach Teresy
Page Number 84
GS Film number 1956223
Digital Folder Number 004645709
Image Number 00583
Page Number 84
GS Film number 1956223
Digital Folder Number 004645709
Image Number 00583
wszystko na temat nazwiska Skrzypek (Jarosław, Wrocław, Korzenica, Łączki Brzeskie,Przecław, Wylów, Skarżysko Kamienna, Bohumin, Błonie k.Mielca)
Skan dotyczy aktu chrztu, w którym (jak to zwykle bywa) nie podaje się rodziców matki dziecka.
Ostatnio zmieniony pt 10 mar 2017, 19:24 przez RoPson, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam Robert.
- Skrzypek_Wojciech

Przeglądając inne skany z lat trzydziestych 1800 roku były już zapisywane informacje o rodzicach - rodziców dziecka. Miałem nadzieję że i w tym przypadku będzie taka informacja.
Dzięki za pomoc
Może się mylę ale skan dotyczy chrztu Zofii Tobiasz,
Dzięki za pomoc
wszystko na temat nazwiska Skrzypek (Jarosław, Wrocław, Korzenica, Łączki Brzeskie,Przecław, Wylów, Skarżysko Kamienna, Bohumin, Błonie k.Mielca)
- Skrzypek_Wojciech

-
barb_ara.cz

Ja nie wiem, jak można tak źle odczytywać nazwiska...Skrzypek_Wojciech pisze:Przeglądając inne skany z lat trzydziestych 1800 roku były już zapisywane informacje o rodzicach - rodziców dziecka. Miałem nadzieję że i w tym przypadku będzie taka informacja.
Dzięki za pomoc
Zofia - rodzice to Franciszek Tabisz i Teresa Skrzypek
W zaborze austriackim zapisywano dane rodziców i dane dziadków dziecka...
Jeśli chcesz skan - napisz na priwa.
- Skrzypek_Wojciech

-
barb_ara.cz

- Banaś_Robert

Witam
Czy ostatnio w czytelni warszawskiej ktoś z państwa próbował przeglądać na komputerze filmy zastrzeżone?
These images are viewable: To signed-in members of supporting organizations.
Zauważyłem, że dwa stanowiska, które tam są mają dostęp do bazy bez logowania, ale można przeglądać tylko filmy ogólnodostępne. Miła pani, gdy zwróciłem jej uwagę, że oglądanie filmów zastrzeżonych wymaga zalogowania powiedziała, że nie jest to możliwe, bo coś się "u nich" popsuło. Nie było żadnej reakcji z jej strony na moją informację, że dostęp wymaga logowania.
Robert
Czy ostatnio w czytelni warszawskiej ktoś z państwa próbował przeglądać na komputerze filmy zastrzeżone?
These images are viewable: To signed-in members of supporting organizations.
Zauważyłem, że dwa stanowiska, które tam są mają dostęp do bazy bez logowania, ale można przeglądać tylko filmy ogólnodostępne. Miła pani, gdy zwróciłem jej uwagę, że oglądanie filmów zastrzeżonych wymaga zalogowania powiedziała, że nie jest to możliwe, bo coś się "u nich" popsuło. Nie było żadnej reakcji z jej strony na moją informację, że dostęp wymaga logowania.
Robert
Nazwiska, których szukam: Banaś, Krasnowski, Ankiewicz, Bileński
Dzień dobry,
Ostatnio miałem okazję kilka razy być na Wolskiej (np. ostatnia środa). Loguję się własnym loginem/pass do familysearch i mam dostęp do tego wszystkiego co jest tam dostępne w wersji elektronicznej.
Ewentualnie można poprosić o zalogowanie się z wykorzystaniem loginu np. Pana Dariusza jeśli jest na miejscu.
pzdr,
Tadeusz
Ostatnio miałem okazję kilka razy być na Wolskiej (np. ostatnia środa). Loguję się własnym loginem/pass do familysearch i mam dostęp do tego wszystkiego co jest tam dostępne w wersji elektronicznej.
Ewentualnie można poprosić o zalogowanie się z wykorzystaniem loginu np. Pana Dariusza jeśli jest na miejscu.
pzdr,
Tadeusz
Tadeusz
www.meFuxe.pl
www.meFuxe.pl
- Banaś_Robert

Odnośnie aktów z dopiskiem: "These images are viewable: To signed-in members of supporting organizations" - raz jedna osoba z obsługi zalogowała się swoimi danymi członka kościoła i mogłem przeglądać. Gdy innym razem był obecny tam ktoś inny - stwierdził, że nie wie, jak to zrobić. Zadzwonił gdzieś przez komórkę i przekazał ją mnie. Miła Pani w rozmowie telefonicznej powiedziała mi, że co prawda tam jest napisane, że akta można przeglądać, ale i tak muszę je zamówić, bo "oni nie powinni ich udostępniać".
To dziwne, bo wszędzie można się spotkać z informacją, że na komputerach w CHR są darmowe dostępy do różnych serwisów genealogicznych i zasobów. Wygląda na to, że w Warszawie jest inaczej.
To dziwne, bo wszędzie można się spotkać z informacją, że na komputerach w CHR są darmowe dostępy do różnych serwisów genealogicznych i zasobów. Wygląda na to, że w Warszawie jest inaczej.
Pozdrawiam,
Michał
Michał
-
Gadecki.Bogusław

Witam,
Mormoni zrobili jakąś aktualizację
księgi rzymskokatolickie diecezji Radom ,
dokładnie co zaktualizowali to już znawcy tych parafii ocenią sami ,
https://familysearch.org/search/collection/1407440
pozdrawiam
Bogdan