Archiwum Państwowe w Kielcach

Pomogę lub potrzebuję pomocy w Archiwum ; Archiwa .. gdzie szukać zasoby (inwentarze) Archiwów w Internecie

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Staporek_Kamil

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Staporek_Kamil »

wchodzisz na familysearch - diecezja Radom - województwo Łódź - parafia Pawłów
Kamil Stąporek
Arek_Bereza

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Arek_Bereza »

Przepraszam za jakieś upośledzenie własne :) ale czy mogę prosić o linka ? Widzę co prawda, że mają Pawłów ale nie wiem jak dotrzeć on-line? I widzę, że chyba mają 1811-1884 a ja potrzebuję 1901
Staporek_Kamil

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Staporek_Kamil »

Kamil Stąporek
Arek_Bereza

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Arek_Bereza »

Super. Piękne dzięki. Mam akt, którego szukałem kilka miesięcy :)
Pozdrawiam serdecznie,
Arek
mina107

Sympatyk

Post autor: mina107 »

Witam serdecznie,
jeżeli ktoś będzie w najbliższym czasie w archiwum to bardzo poproszę o zdjęcie aktu zgonu z Ciepielowa z 1866 r nr aktu 101 dotyczy on Jana Wojcierowskiego.
Będę bardzo wdzięczna
Gosia
Magda_Rybak

Sympatyk

Post autor: Magda_Rybak »

Witam,
mam ogromną prośbę do osoby odwiedzającej AP w Kielcach. Poszukuję aktu urodzenia mojego przodka - Feliks Cichawa syn Konstancji Cichawa, urodz. 1868 r. (tak by wynikało z aktu zgonu) w parafii Lipsko byłe woj. radomskie. Prośba o fotkę lub chociaż informację o numerze aktu.
Z góry dziękuję
Magda
marzec_jadwiga

Sympatyk

Post autor: marzec_jadwiga »

Skany parafii Lipsko znajdziesz w metryki.genbaza.pl.
http://metryki.genbaza.pl/genbaza,list,173508,1

Jadwiga
Sławiński_Jacek

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Sławiński_Jacek »

Witam.

Mam prośbę do osób bywających w AP Kielce. Poszukuję informacji dotyczących Józefa Sławińskiego, który brał ślub w parafii św. Wojciecha w Kielcach w roku 1890. Był on wtedy wdowcem. Być może w alegatach z 1890 roku w tej parafii jest jego metryka urodzenia. Poszukuję potwierdzenia moich przypuszczeń o jego miejscu urodzenia.

http://www.szukajwarchiwach.pl/pradziad ... =15&page=2

Z góry dziękuję za jakiekolwiek informacje.

Pozdrawiam

Jacek
Awatar użytkownika
anowi1958

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: anowi1958 »

Będę w Archiwum w Kielcach, ale dopiero w październiku. Jeśli nikt wcześniej nie pomoże to proszę się przypomnieć koło 3 października.

Iwona
Negrar

prośba o pomoc

Post autor: Negrar »

Drodzy forumowicze, czy może ktoś wybiera się w najbliższym czasie do AP Kielce? Potrzebuję sprawdzenia kilku aktów metrykalnych, niestety nie są zeskanowane. Będę wdzięczna za pomoc.
Awatar użytkownika
Kostkowski

Sympatyk
Nowicjusz

Re: prośba o pomoc

Post autor: Kostkowski »

Negrar pisze:Drodzy forumowicze, czy może ktoś wybiera się w najbliższym czasie do AP Kielce? Potrzebuję sprawdzenia kilku aktów metrykalnych, niestety nie są zeskanowane. Będę wdzięczna za pomoc.
Jeśli do sprawdzenia jest niewiele możesz w ciemno zamawiać skan aktu nie podając precyzyjnie roku lecz domniemany przedział lat.
Poszukiwania do pół godziny są bezpłatne. Dostaniesz informację, że odnaleziono taki akt i po wpłaceniu kwoty 3 zł za stronę akt wyślą.
Zaznacz, czy chcesz wersję elektroniczną czy papierową i że odpowiedź ma być na email, żeby nie tworzyli papierologi.
Zaletą tego sposobu jest wysoka jakość skanu, a wadą to, że nie od ręki.
Z najlepszymi życzeniami wszelkiej pomyślności
Władysław Edward Kostkowski
Seba_Piotr

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Seba_Piotr »

Potrzebuję przeszukać metryki Parafii Słupia Jędrzejowska od roku 1868 do czasów współczesnych z tego co wiem do 1885 jest mikrofilm więc spisanie danych albo foto jak się da od 1885 jest papier więc foto. W zamian mogę poszukać danych w AP Katowice, albo zlecenie za rozsądną odpłatnością.

kontakt: piotrowskis(at)outlook.com

Nazwiska:
Cetera
Fruczek
Hebda
Juszczyk
Kołek
Koprowski/Koprowska
Kowalik
Malicki/Malicka
Marzec
Mordzyński/Mordzyńska
Mroczek
Pawłowski/Pawłowska
Potęga
Pytlarz
Sapa/Sapo???
Trzeszkowski/Trzeszkowska
Utracki/Utracka
Wiekiera
Zygała
Awatar użytkownika
Krzysztof_Fornalski

Sympatyk
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Krzysztof_Fornalski »

Zauważyłem, że dla już zdygitalizowanych akt parafii sandomierskiej NNMP (Katedra) doszło do omyłki i brak jest zdjęcia/skanu jednej strony. Chodzi o akta ślubów z 1842 roku - brakuje ostatniej strony zawierającej akty nr 25 i 26. Akurat poszukuję aktu nr 25 (Paweł Kuczyński i Filipina Samulska) - czy jest szansa na uzupełnienie tego braku w plikach na GenBazie? Ewentualnie czy można prosić kogoś o przysługę i spisanie przy okazji danych z tego aktu (chodzi o rodziców i miejsce ur. Pawła Kuczyńskiego) w AP Kielce?

Pozdrawiam,
KF
Krzysztof Wojciech Fornalski
z racji tego, iż nie często tu zaglądam, podaję szybki kontakt: krzysztof.fornalski (małpka@) gmail.com
Lukaszlac1983

Sympatyk

Post autor: Lukaszlac1983 »

Witam
Czy ktoś posiada sfotografowane księgi metrykalne z Parafii Ostrowce lat 1875-1915 żeby wrzucić na stronę genbaza.
Pozdrawiam
Łukasz Łacina
wieslaw1965

Sympatyk

Post autor: wieslaw1965 »

Witam.
Poszukuję metryki ślubu moich przodków z parafii Janików k/ Ożarowa pow. Opatów, woj. świętokrzyskie. Metryka ślubu dotyczy przodków: Jan Rolecki, ur. ok.1840r. Janików i Anna Delaros, ur. ok. 1846r., zamieszkiwali w Janikowie k/Ożarowa. Ślub zawarli prawdopodobnie w latach 1866 - 1868. Czy może mi ktoś sprawdzić AP Kielce, byłbym bardzo wdzięczny.
Wiesław
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc w Archiwum”