Ostrowiec Świętokrzyski akta 1910-1915

Pomoc w poszukiwaniu zasobów i informacji o parafiach i miejscowościach

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Karolcia

Sympatyk

Post autor: Karolcia »

Witam Panie Kostkowski czyli przypuszczenia moje się sprawdziły. Przedział czasowy również. Wszechswięte cała przepatrzyłam i wiedzialamże tam nie ma.Ide zawsze a Pana rada,iż kazdy szczegół jest dokladny.
Pozdrawiam i dziękuje!
Magda.
Awatar użytkownika
Kostkowski

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Kostkowski »

Karolcia pisze:Witam Panie Kostkowski czyli przypuszczenia moje się sprawdziły. Przedział czasowy również. Wszechswięte cała przepatrzyłam i wiedziałam że tam nie ma. Idę zawsze a Pana rada,iż każdy szczegół jest dokładny.
Pozdrawiam i dziękuje!
Magda.
Jak już wszystko znalazłaś to co teraz będziesz szukać?
Czy swoje drzewo masz gdzieś dostępne do obejrzenia?
Czy może występują tam nazwiska:
Radłowski, Pardak, Spychaj, Lankof, Piwnik?
Z najlepszymi życzeniami wszelkiej pomyślności
Władysław Edward Kostkowski
Karolcia

Sympatyk

Post autor: Karolcia »

Drzewo jeszcze nie skończone. Musze poszukać jeazcze jednego prapra dziadka zgonu w Ruszkowie. Dopiero będę mieć wszystkich prapradziadkówe i babcie. Potem muszę parafie Ptkanów prześledzìić.Mojej babci rodzina pochodzi z Lipowej. Okolo roku 1920 wyjechala na Wołyn - Mańków. W lutym 1940 bylł osoba represjonowana. Sybir- Archangielsk i dalsza wędrówka. Tu jednak mam dużo wiadomośc. Babcia po 1990 zaczeła opowiadać ta historie. Natomiast poszukuje jej prapra dziadków właśnie z Lipowej. Akta dostepne sa od 1890- więc ciężko. W USC w Opatowie udzilli mi kilku informacji. Ja drzewo zaczełam od lutego tego roku więc jeszcze daleka droga.
Odnosnie tych nazwisk nie pojawiły sie do tej pory.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję parafii, miejscowości”