Witam,
proszę o przetłumaczenie aktu (5 od góry),
Maciej s. Bartłomieja i Jadwigi Matysiaków
ur. 20-06-1762 r? Bobrek
https://familysearch.org/ark:/61903/3:1 ... cc=1407440
Akt urodzenia Stromiec_4 - ok
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
Akt urodzenia Stromiec_4 - ok
Ostatnio zmieniony wt 21 mar 2017, 08:24 przez Mariok, łącznie zmieniany 1 raz.
Mariusz
Poszukuję rodzin
Kaczmarek vel Karczmarczyk, Magiera, Lawendowski, Stępnik, Ostałowski, Idzikowski, Jezierski, Włostowski, Męcina par. Krzemienica; Płocki, Luch, Susik, Bala Reszka par. Żelechlinek; Gromek, Wolny, Słodki par. Wysokienice
Poszukuję rodzin
Kaczmarek vel Karczmarczyk, Magiera, Lawendowski, Stępnik, Ostałowski, Idzikowski, Jezierski, Włostowski, Męcina par. Krzemienica; Płocki, Luch, Susik, Bala Reszka par. Żelechlinek; Gromek, Wolny, Słodki par. Wysokienice
-
Gawroński_Zbigniew

Bobrek, dnia 19 lutego RP.1764. Ja Walenty Żabicki, proboszcz ochrzciłem dziecię imieniem Maciej - pracowitych Bartłomieja i Jadwigi Matysiaków, prawnie poślubionych. Chrzestnymi zostali uczciwy Jakub Pawlikowski kunsztu krawieckiego - podróżny i pracowita Re[g]ina Skulimowska z Sanktuarium.*
* - Już kilak razy spotkałem się z tym określeniem w różnych aktach i za każdym razem nie potrafię przetłumaczyć.
* - Już kilak razy spotkałem się z tym określeniem w różnych aktach i za każdym razem nie potrafię przetłumaczyć.
Zbigniew
Dziękuję ślicznie.
co do "Sanktuarium" - w tej parafii jest to bardzo częste - nie wiem czemu
co do "Sanktuarium" - w tej parafii jest to bardzo częste - nie wiem czemu
Mariusz
Poszukuję rodzin
Poszukuję rodzin