Witam,
proszę o przetłumaczenie odpisu aktu urodzenia - Krzysztof Nagórka s. Benedykta i Marianny w 1819 roku w Lisnej.
https://goo.gl/photos/JZA1tFnZDZU6rsDq6
Z góry dziękuje
Alegata z Rawy Maz. - ok
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
Alegata z Rawy Maz. - ok
Ostatnio zmieniony wt 28 mar 2017, 08:47 przez Mariok, łącznie zmieniany 1 raz.
Mariusz
Poszukuję rodzin
Kaczmarek vel Karczmarczyk, Magiera, Lawendowski, Stępnik, Ostałowski, Idzikowski, Jezierski, Włostowski, Męcina par. Krzemienica; Płocki, Luch, Susik, Bala Reszka par. Żelechlinek; Gromek, Wolny, Słodki par. Wysokienice
Poszukuję rodzin
Kaczmarek vel Karczmarczyk, Magiera, Lawendowski, Stępnik, Ostałowski, Idzikowski, Jezierski, Włostowski, Męcina par. Krzemienica; Płocki, Luch, Susik, Bala Reszka par. Żelechlinek; Gromek, Wolny, Słodki par. Wysokienice
-
Gawroński_Zbigniew

Wieś Lisna [?]
RP. 1819 14 września, ja, Ignacy Dąbrowski, proboszcz Jenczaliński ochrzciłem dziecię płci męskiej imieniem Krzysztof, syna Benedykta Nagórki i Marianny z… [Kamosów?]*, prawnie poślubionych. Chrzestnymi zostali Mikołaj Sas i Teresa Szcześniak.
*- Moim zdaniem Kamosów (ten Kamosa), ale pierwsza litera niepewna.
RP. 1819 14 września, ja, Ignacy Dąbrowski, proboszcz Jenczaliński ochrzciłem dziecię płci męskiej imieniem Krzysztof, syna Benedykta Nagórki i Marianny z… [Kamosów?]*, prawnie poślubionych. Chrzestnymi zostali Mikołaj Sas i Teresa Szcześniak.
*- Moim zdaniem Kamosów (ten Kamosa), ale pierwsza litera niepewna.
Zbigniew
przeglądając indeksy, matka będzie pewnie z Tarnasów.
Dziękuję ślicznie
Dziękuję ślicznie
Mariusz
Poszukuję rodzin
Poszukuję rodzin