Cieślik

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Cieślik_Mariya

Cieślik

Post autor: Cieślik_Mariya »

mój dziadek Wacław (albo Wladislaw) Cieślik urodził się w 1910 albo w 1911 roku, w rodzinie Michała i Władisławy (nazwisko panienskie Kwiatkowska) Cieślików z Pierzchnic.
Według informacji, którą mam, Michał Cieślik pracował inżynierem na odlewniczym zakładzie w Warszawie, być może na zakładzie, który wchodził do syndykatu "Briansk - Warszawa". Rodzina miała ośmioro dzieci: Zofia Cieślik (urodziła się w 1899 lub 1900 roku), Ludwik Cieślik (urodził się w 1902 lub 1903), Apolonia Cieślik (urodziła się w 1904 lub 1905), Аnton Cieślik (rok urodzenia - niewiadomy) , Wacław (albo Wladislaw) Cieślik (urodził się w 1910 albo 1911 roku), Jadwiga Cieślik (urodziła się w 1913 lub 1914 roku), Каtarzyna Cieślik (rok urodzenia - niewiadomy), Napoleon-Ryszard Cieślik (urodził się w 1917 roku).
Z 1912 czy 1913 roku rodzina żyła w Ekaterynoslave na Ukrainie. Po 1920 roku Ludwik, Каtarzyna i Napoleon-Ryszard potraf wrócić do Polski, być może do Krakowa. Zofia, Apolonia, Аnton, Wacław i Jadwiga pozostały w Ukrainie.
Szukam kontakty potomków Ludwika, Каtarzyny i Napoleona-Ryszarda Cieślik a także rodziny braci i sióstr mojego pradziada Michałа Cieślikа, który urodził się w 1874 roku w rodzinie Andrzeja Cieślika i Agnieszki Barchan z Pierzchnica.
Awatar użytkownika
Krystyna.waw

Sympatyk
Nowicjusz
Podziękował: 6 times

Post autor: Krystyna.waw »

Krystyna
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
Cieślik_Mariya

Post autor: Cieślik_Mariya »

Witam, szukałam, tam są tylko zapisy o urodzeniu Michałа Cieślikа, jego braci i sióstr i jego żony Władisławy. Informacji o ich dzieciach na tej stronie internetowej, niestety, nie ma.

Pozdrawiam
Mariya
Gashlug

Sympatyk

Post autor: Gashlug »

Prawdopodobnie metryki osób, których szukasz podlegają jeszcze ochronie danych osobowych. Za to doskonałym narzędziem do szukania obecnie żyjących osób jest chociażby Facebook, czyli największa ogólnodostępna baza danych osobowych :)
Pozdrawiam
Grzegorz
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”