Archiwum parafii p.w.Św. Jana Chrzciciela w Parczewie
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
włodzimiest

Dzień dobry,
czy jest na Forum osoba z Parczewa, która mogłaby w tej parafii zrobić 1 foto aktu ślubu? Mam dokładne dane [rok, nr aktu]
Włodek
czy jest na Forum osoba z Parczewa, która mogłaby w tej parafii zrobić 1 foto aktu ślubu? Mam dokładne dane [rok, nr aktu]
Włodek
Cytuję z FB (sprzed dwóch dni) odpowiedź osoby która niedawno tam była :
"Pani powiedziała, że można zajrzeć, ale tylko za zgodą księdza prałata, przyszedł on i powiedział, że nie może tak wpuszczać do ksiąg, że są w złym stanie itd, ale powiedział, że jeśli wiadomo o kogo chodzi i w jakim mniej więcej czasie, można zlecić odnalezienie tego aktu Pani z kancelarii ( oczywiście za nie wielką opłatą) "
"Pani powiedziała, że można zajrzeć, ale tylko za zgodą księdza prałata, przyszedł on i powiedział, że nie może tak wpuszczać do ksiąg, że są w złym stanie itd, ale powiedział, że jeśli wiadomo o kogo chodzi i w jakim mniej więcej czasie, można zlecić odnalezienie tego aktu Pani z kancelarii ( oczywiście za nie wielką opłatą) "
Grzegorz
-
włodzimiest

dziękuję Grzegorzu za wpis, ale znam, znam tamte realia...
Powiem tak: akt mam, spisany ręcznie, ale wiem, że spisywany z problemami przy odczytywaniu oryginału, więc, dla porównania i ew. korekty foto jest mi niezbędne; prośbę swą nadal podtrzymuję...
Włodek
Powiem tak: akt mam, spisany ręcznie, ale wiem, że spisywany z problemami przy odczytywaniu oryginału, więc, dla porównania i ew. korekty foto jest mi niezbędne; prośbę swą nadal podtrzymuję...
Włodek
Sprawdż Lubelskie TG są tam zamieszczone skany aków urodzeń od 1895 - 1908,ślubów 1890-1910r oraz zgony.
Stenia
Stenia
-
włodzimiest

Re: Archiwum parafii p.w.Św. Jana Chrzciciela w Parczewie
Bardzo prosimy o nie wprowadzanie w błąd. Strona z przytoczonymi rocznikami indeksów wraz z linkami do aktów zamieszczonych w serwisie szukajwarchiwach.pl nie należy do Lubelskiego Towarzystwa Genealogicznego lecz jest podstroną portalu niezrzeszonych w żadne towarzystwo genealogów amatorów.Stenia pisze:Sprawdż Lubelskie TG są tam zamieszczone skany aków urodzeń od 1895 - 1908,ślubów 1890-1910r oraz zgony.
Stenia
Grzegorz
-
Massalski_Marcin

Witam.
Rok temu zadzwoniłem do parafii w Parczewie z prośbą o znalezienie dwóch aktów chrztów z 1864 i 1868 roku. Po tygodniu otrzymałem list, w których zawarte były dwa skany tych dokumentów. W kancelarii pracuje bardzo miła Pani, która chętnie poszuka interesujących aktów. Z niecierpliwościa czekam na skany ksiąg z tej parafii, które mogą pojawić się już pod koniec tego roku na portalu ksiegimetrykalne.pl
Pozdrawiam
Rok temu zadzwoniłem do parafii w Parczewie z prośbą o znalezienie dwóch aktów chrztów z 1864 i 1868 roku. Po tygodniu otrzymałem list, w których zawarte były dwa skany tych dokumentów. W kancelarii pracuje bardzo miła Pani, która chętnie poszuka interesujących aktów. Z niecierpliwościa czekam na skany ksiąg z tej parafii, które mogą pojawić się już pod koniec tego roku na portalu ksiegimetrykalne.pl
Pozdrawiam
-
włodzimiest

Dziękuję Marcinie za optymistyczne informacje - do końca roku już blisko?
Gdyby jednak ktoś wcześniej odwiedzał tę parafię, proszę o kontakt...
Pozdrawiam
Włodek
Gdyby jednak ktoś wcześniej odwiedzał tę parafię, proszę o kontakt...
Pozdrawiam
Włodek