Cmentarz parafialny w Brwinowie k. Warszawy

Informacje o cmentarzach. Pomoc w wykonaniu lub uzyskaniu zdjęcia grobu ; w tym Informacje o Cmentarzach, Nekrologi, wyszukiwarki grobów..., linki

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

krystyna_skawinska

Sympatyk

Cmentarz parafialny w Brwinowie k. Warszawy

Post autor: krystyna_skawinska »

Witam Wszystkich,

Cmentarz parafialny w Brwinowie niestety nie jest zinwentaryzowany i określenie lokalizacji grobów nie jest łatwe. Dzięki pomocy pracownika tamtejszego zakł. pogrzebowego mam zaznaczone na mapce groby Skawińskich (jest ich podobno 5-6, znajdują się obok siebie.)

Może ktoś mieszka w pobliżu lub odwiedza wspomniany cmentarz i mógłby zrobić zdjęcia. Mapkę i objaśnienie prześlę na PW.

Będę ogromnie wdzięczna.

Serdecznie pozdrawiam
Krystyna
Awatar użytkownika
Krystyna.waw

Sympatyk
Nowicjusz
Podziękował: 11 times
Otrzymał podziękowania: 1 time

Post autor: Krystyna.waw »

Gdyby nie było tu nikogo z Brwinowa, to może napisz do firmy, która opiekuje się tamtejszymi grobami. Zdjęcia robią dla klientów, więc może przy okazji i Tobie by pomogli
Krystyna
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
Awatar użytkownika
M.Lipka

Sympatyk

Post autor: M.Lipka »

Krystyno, będę w sobotę na cmentarzu w Brwinowie. Napisz na PW.
Pozdrawiam
Maciek
krystyna_skawinska

Sympatyk

Dziękuję Maćku,
Wysyłam dokładną informację na PW.

Pozdrawiam
Krystyna
taraxacum

Sympatyk

Post autor: taraxacum »

Hej a u kogo można uzyskać informacje o danych grobu na tym cmentarzu. Pochowana jest tam siostra mojego pradziadka.

Marcin
krystyna_skawinska

Sympatyk

Do Marcina,

To jest cmentarz parafialny, nie jest zinwentaryzowany. Ksiądz proponował wędrówkę od grobu do grobu - " w końcu Pani trafi" (!), potem odesłał mnie do grabarza (!), ale zadzwoniłam do Zakładu pogrzebowego w Brwinowie. Oni dość dobrze orientują się w lokalizacji grobów. Natomiast prawa do grobu - nie wiem, ale pewnie trzeba pytać/ustalić w Parafii.

Krystyna
Sieniawski

Sympatyk

Post autor: Sieniawski »

http://mbc.cyfrowemazowsze.pl/dlibra/do ... ublication
strona 14 (wg książki) i 63 (wg pdf-u).

Ja zaś na tym samym cmentarzu poszukuje grobu Heleny Chomskiej pochowanej tam w 1904 - może ktoś widział.
Patryk S.
----------
Awatar użytkownika
M.Lipka

Sympatyk

Post autor: M.Lipka »

Do Marcina:
Podaj imię i nazwisko poszukiwanej osoby - nie obiecuję że odnajdę, ale przy odrobinie szczęścia może trafię na ten grób:)

Do Patryka:
Niestety bez przybliżonej lokalizacji nie uda mi się odnaleźć grobu... Mogę spróbować na starej części cmentarza, niestety niektóre nagrobki są zniszczone przez czas i napisy są nieczytelne...

Do poszukujących grobu na tym cmentarzu:
Cmentarz jest dość rozległy, część starych grobów została przez rodziny zastąpiona nowymi nagrobkami. Często się zdarza, że iinformacje o osobie/osobach wcześniej pochowanych jest zamieszczana małymi literami na dole tablicy. Przez to poszukiwanie jest dosyć trudne.
Pozdrawiam
Maciek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Cmentarze”