Archiwum Państwowe w Toruniu Oddział we Włocławku

Pomogę lub potrzebuję pomocy w Archiwum ; Archiwa .. gdzie szukać zasoby (inwentarze) Archiwów w Internecie

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

maliszewo

Sympatyk

Post autor: maliszewo »

Mam dwie kartki summariusza parafii Działyń - zaślubionych. Mogłabym je wstawić na stronę, ale nie wiem jak to technicznie wykonać
Awatar użytkownika
Czyżewski_Bartłomiej

Członek PTG
Ekspert

Post autor: Czyżewski_Bartłomiej »

nieaktualne
Ostatnio zmieniony sob 01 paź 2011, 16:19 przez Czyżewski_Bartłomiej, łącznie zmieniany 2 razy.
Stepnowska_Teresa
Kontakt:

AP Wloclawek

Post autor: Stepnowska_Teresa »

Witam !

Czy moglabym prosic Pana o pomoc w odnalezieniu aktu zgonu Michala Duchinskiego ? Z posiadanych przeze mnie dokumentow wynika, ze urodzil sie on okolo 1841r. Podejrzewam wiec, ze mogl on umrzec na przelomie XIX / XX wieku we wsi Niegibalice, gdyz ta jest podana jako ostatnie miejsce jego zamieszkania. Wiem, ze zona jego byla Apolonia z Jaworskich, urodzona ~ 1836r. w miejscowosci Kaweczyn (?) - Kreis Nieszawa. Zarowno Michal Duchinski jak i jego syn - Wiktor (ur. w 1871 we wsi Lowiczek, zm. w 1930 w Gorki Dabskie) - byli kowalami. Wykonywanie tego zawodu zwiazane bylo z ciaglym ich przemieszczaniem sie / zmiana miejsca zamieszkania. To utrudnia mi w tej chwili poszukiwanie aktow metrykalnych, gdyz nie moge opierac sie na jednej parafii, bo dokumenty sa porozrzucane po calym terenie. Do tego dochodza rozne wersje zapisu nazwiska : Duchinski, Duchenski, Duszynski itd.

Pozdrawiam Pana serdecznie -
Teresa
Awatar użytkownika
Irek_Bartkowski

Sympatyk
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Irek_Bartkowski »

Witam Cię Włocławek
Proszę o sprawdzenie akt ur.Agnieszki Kapuścińskiej 1788r córki Tomasza i Konstancji w miejscowości Sitno parafia Działyń.
Może tam będzie ich więcej.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Irek Bartkowski
Poszukuję zgonu Katarzyna Sałkowska vel Bartkowska,Lata 1854-1878 diecezja płocka.
Zając_Anna

Sympatyk

Post autor: Zając_Anna »

Pani/Panie genealogiaWłocławek,
Jeśli jest jeszcze możliwość bardzo prosimy o sprawdzenie czy w AP we Włocławku znajdują się jakieś akty dotyczące:
Domiceli Kaniewskiej ur. ok. 1867 zm ok. 1956 w Grabkowie (córka Tomasza)
oraz
Mateusza Janiszewskiego ur ok. 1863 zm 1954 w Grabkowie
Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na jakieś wieści

Anna i Romana Zając
Podajemy namiary na nasz email blue_cove@op.pl
genealogiaWłocławek

Sympatyk

Post autor: genealogiaWłocławek »

@genealog66 - skorowidz jest po łacinie, ale rzeczywiście jest w roku 1788 ten akt urodzenia.

@Pani Anno- akt urodzenia Domicelli jest w Grabkowie w 1867, natomiast nie ma Mateusza w 1863.

Co do szerszych poszukiwań, to obecnie nie jestem w stanie podejmować się takowych. Pozdrawiam państwo serdecznie.
Awatar użytkownika
cichocka.karolak

Sympatyk

Post autor: cichocka.karolak »

Pani/Panie genealogia Włocławek-bardzo proszę jeżeli jest możliwe- czy w AP Włocławek znajdują się AKTA-chodzi o nazwiska Czerniak-/Czerniaki/-wywodzący się z Kolebek k/Sompolna, okolic-lata-XVIII-XX-XXI WIEK.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
cichocka.karolak

Sympatyk

Pani/Panie jeszcze uprzejmie proszę, jeżeli jest możliwość o sprawdzenie, czy są AKT-ślubu-dla :Józef Latkowski ur.1858r. w Sławęcin-parafii ślesińskiej, który to zawarł małżeństwo z Joanną Pomorską ur.29.11.1867r w Sompolnie.
Awatar użytkownika
cichocka.karolak

Sympatyk

Pani/Panie jeszcze uprzejmie proszę, jeżeli jest możliwość o sprawdzenie, czy są AKT-ślubu-dla :Józef Latkowski ur.1858r. w Sławęcin-parafii ślesińskiej, który to zawarł małżeństwo z Joanną Pomorską ur.29.11.1867r w Sompolnie.
Awatar użytkownika
cichocka.karolak

Sympatyk

Jeszcze raz Pani/Panie uprzejmie proszę -czy w AP-Włocławek jest AKT -ślubu dla Józef Cichocki-ur.1885r.w Sompolnie, który to zawarł zw.małżeński z Józefą Kubiak-ur.03-02-1888r-w Kolonii Wierzbińskiej / Sompolna.Dziękuję i pozdrawiam.
genealogiaWłocławek

Sympatyk

Witam Panią - akta parafii Sompolno należy szukać w AP w Poznaniu. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
cichocka.karolak

Sympatyk

Czy owe w/w AKTA, tak jak AKTA- z AP-Włocławek, można prosić o odnalezienie w AP-Poznań ?
Awatar użytkownika
Diabołek81

Sympatyk

Post autor: Diabołek81 »

Witam
W Poznaniu znajdują się jedynie mikrofilmy.Księgi są w zasobie oddziału w Koninie.
Pozdrawiam Piotr
Szukam: Stanisława Białeckiego - 1772-1779 r ślub Ludwika Kowalskiego i Kunegundy Sowińskiej - przed 1800 r zgony Ludwika Kowalskiego,Józefa Bukalskiego i Kunegundy Kowalskiej - po 1828 r Urban i Anastazja Melińscy - zmarli przed 1810 r
Awatar użytkownika
cichocka.karolak

Sympatyk

Panie Piotrze-dziękuję pięknie za odpowiedż. Wobec powyższego, czy istnieje takowa możliwość odnalezienia w/w AKT - w zasobach oddziału w KONINIE?. Pozdrawiam-Halina
genealogiaWłocławek

Sympatyk

Witam,
ja niestety nie mogę pomóc Pani w tej kwestii. Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc w Archiwum”