Nazwisko: Kosiorek
Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
Najstarszy ANTENANT to Kosiorek Jakub - 1765 - 1814 (dostepna jedynie metryka zgonu) urodzony i zmarł Ruś koło Wizny powiat Łomzyński, potem Białostocki - synowie: Wawrzyniec (ur 1772 Ruś) i Antoni (ur 1782 Ruś)
Osoby z okolic Wizny i samej Wizny zapraszam do wspolpracy - moga wiele dopowiedziec bo rodzina Kosiorek z Wizny (prawdopodobnie wspolny przodek byl z Wizny) jest liczna w rejestrach w XIX i XX wieku
Osoby z okolic Wizny i samej Wizny zapraszam do wspolpracy - moga wiele dopowiedziec bo rodzina Kosiorek z Wizny (prawdopodobnie wspolny przodek byl z Wizny) jest liczna w rejestrach w XIX i XX wieku
-
Gość
najstarszy ANTENANT to JAKUB KOSIOREK ur 1765 Ruś - zm 1814 Ruś koło Wizny (dane metrykalne)
synowie to WAWRZYNIEC ur 1772 i ANTONI ur 1782 w Rusi
prawdopodobne korzenie sa od wspolnego przodka z Wizny (liczniejsza rodzina Wiznienska) - osoby chcace nawiazac wspolprace z Wizny zapraszam
synowie to WAWRZYNIEC ur 1772 i ANTONI ur 1782 w Rusi
prawdopodobne korzenie sa od wspolnego przodka z Wizny (liczniejsza rodzina Wiznienska) - osoby chcace nawiazac wspolprace z Wizny zapraszam
Od ostatniego wpisu mam sporo nowych danych. Obecny początek gałęzi Kosiorków w moim drzewie to: Łukasz Kosiorek (1766- 1834 Mdzewo) i Agnieszka Krajewska (1782-1842 Mdzewo). Ich dzieci : Jan (1809- 1884 Mdzewo) żonaty z Weroniką Tetkowską, Ewa Kosiorek (1823 Mdzewo)żona Jana Tomczaka,Marianna 1823, Stanisław (1812- 1820), Maciej, Katarzyna 1820 żona Jana Sobieskiego, Antoni 1814, Mateusz 1817. Mam sporo wywodów z dalszych lat. Szukam obecnie danych o przodkach Jana i Agnieszki Krajewskiej (jej rodzicami byli prawdopodobnie Antoni i Antonia). Zainteresowanych współpracą zapraszam tyburski@wp.pl
-
Wojciechowska_marta

Witam,EwaMiz pisze:Mam w drzewie Kosiorków z Mokobód.
Najstarsi z nich to Leonard zm. 1834, i jego brat Marcin zm. przed 1810, znany z akt dotyczących wdowy i dzieci.
Pozdrawiam
Ewa
Czy chodzi o Leonarda - męża Rozalii Zielińskiej? To mój 5xpra, jestem z linii jego syna Józefa i dalej wnuka Jana Tomasza
Chętnie dowiem się czegoś więcej o bracie Leonarda - Marcinie
Pozdrawiam.
Joanna
- Jarosław_Młynik

Re: Nazwisko: Kosiorek
Nazwisko Kosiorek występuje w okolicach Sokołowa Podlaskiego. Szczegółów nie pamiętam ale w dzieciństwie słyszałem to nazwisko wielokrotnie.
Pozdrawiam
Jarosław Młynik
Pozdrawiam
Jarosław Młynik
-
Monika_Gierczak

A mnie Pan Kosiorek uczył historii w SP 253 w Warszawie
Lat temu trzydzieści!
Pozdrawiam,
Monika
Pozdrawiam,
Monika
Nazwisko Kosiorek jest również bardzo popularne w okolicach Łowicza (głównie par. Łowicz Kolegiata i miejscowość Popów). Mnie jak coś interesują 'Kosiorki' właśnie z tych rejonów.
pozdrawiam
Tomasz
pozdrawiam
Tomasz
-
Gajzler_Michał

- Kontakt:
@tomes
Władysław to syn Józefa i Ewy z Kukiełków. Jego biogram jest zawarty w książce o poniższych danych bibliograficznych:
Gumiński Tadeusz, Maturzyści i maturzystki gimnazjów oraz liceów łowickich: straty wojenne 1939-1945, Mazowiecki Ośrodek Badań Naukowych, 1980
Jeśli masz bliższe informacje o tych osobach, to proszę o wiadomość prywatną.Gajzler_Michał pisze:Na moim drzewie genealogicznym są dwie osoby o tym nazwisku:
1) Władysław Kosiorek (1902-1939) urodzony w Popowie, pow. łowicki, mąż Marii Kozłowskiej, ojciec Danuty.
2) Franciszek Kosiorek ze Świeryża, mąż Józefy Czapnik z Łowicza.
Władysław to syn Józefa i Ewy z Kukiełków. Jego biogram jest zawarty w książce o poniższych danych bibliograficznych:
Gumiński Tadeusz, Maturzyści i maturzystki gimnazjów oraz liceów łowickich: straty wojenne 1939-1945, Mazowiecki Ośrodek Badań Naukowych, 1980
Witam, niestety nie mam ich w drzewie. Mam innych Kosiorków, głównie z Popowa.
pozdrawiam
Tomasz
pozdrawiam
Tomasz
W moim drzewie najstarszy jest Maciej Kosiorek urodzony ok. 1759 a zmarły w 1819 w Popowie ale parafia Liw. W tej też parafii mieszkały jego dzieci i wnuki.
Pozdrawiam
Ewa
Pozdrawiam
Ewa
Witam.
W moim drzewie posiadam "prawie" cały Ród Kosiorków, którzy pochodzą ze Mdzewa w parafii Dąbrowa. W XVIII i XIX wieku była to liczna rodzina, a ich potomkowie nadal mieszkają we Mdzewie. Mam m.in Łukasza ur. 8.10.1757 roku syn Adama i Rozalii.W najbliższym czasie planuje zindeskować urodzenia z parafii Dąbrowa z XVIII. Zainteresowanych proszę o kontakt mail. janw1@onet.pl
Pozdrawiam
Janek
W moim drzewie posiadam "prawie" cały Ród Kosiorków, którzy pochodzą ze Mdzewa w parafii Dąbrowa. W XVIII i XIX wieku była to liczna rodzina, a ich potomkowie nadal mieszkają we Mdzewie. Mam m.in Łukasza ur. 8.10.1757 roku syn Adama i Rozalii.W najbliższym czasie planuje zindeskować urodzenia z parafii Dąbrowa z XVIII. Zainteresowanych proszę o kontakt mail. janw1@onet.pl
Pozdrawiam
Janek