Archiwa w Kielcach digitalizacja i indeksacja

Tematy - indeksacja i digitalizacja metryk, projekty PTG

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Awatar użytkownika
Brozek_Oskar

Członek PTG
Mistrz

Post autor: Brozek_Oskar »

Księgi z Wrocieryża z AP Kielce są sfotografowane, ale zapewne czekają na kogoś kto je zindeksuje.

Pozdrawiam,
Oskar Brożek
Szukam Domaszewicz, Łosowski, Leszczyłowski, Łomanowski, Betlewicz, Pawłowski i Nowicki z terenów dawnego województwa Nowogródzkiego, konkretniej okolic Lachowicz, Zubielewicz, Baranowicz, Nieświeża, Klecka, Krzywoszyna, Niedźwiedzicy, Słucka
GrzeS

Sympatyk
Mistrz

Post autor: GrzeS »

Dzień dobry,

Chciałem zapytać, czy z zasobu AP Kielce były fotografowane księgi parafii Sławno w pow. opoczyńskim (zespół 585) lub jest to w określonych czasowo planach?

Pozdrawiam,
Grzegorz Skoczek
marcin.grabda

Post autor: marcin.grabda »

Dzień dobry,

Poszukuję aktów z parafii Ostrowce (obecnie gmina Nowy Korczyn). Czy ktoś dysponuje informacją dlaczego nigdzie nie mogę znaleźć danych z tej parafii?

Pozdrawiam,
Marcin Grabda
shuty

Sympatyk

Post autor: shuty »

marcin.grabda pisze:Dzień dobry,

Poszukuję aktów z parafii Ostrowce (obecnie gmina Nowy Korczyn). Czy ktoś dysponuje informacją dlaczego nigdzie nie mogę znaleźć danych z tej parafii?

Pozdrawiam,
Marcin Grabda
Znajdziesz je na stronie metryki.genbaza.pl
W katalogu AD Kielce. Niestety skany koncza sie w połowie XIX w.
Pozdrawiam
Paweł
Główka_Marcin
Nowicjusz

Post autor: Główka_Marcin »

Witam,

Jestem ze Stalowej Woli, rozpoczynam prace, nad genealogią swojej rodziny. Materiały które będę wstanie uzyskać od okolicznych parafii:, Turbia, Zaleszany, Zbydniów, Wola Rzeczycka, (bo chyba ich nie ma ich w bazie), mogę indeksować i przesyłać pliki do dodania. Czy jest ktoś na tym terenie kto zajmuje się już indeksowaniem tych ksiąg.
Na początku chciałbym uzupełnić indeksy dotyczące parafii Wrzawy, są zaindeksowanie w podstawowej wersji, proszę o kontakt do osób nadzorujących okolice Sandomierza

Pozdrawiam Marcin Główka
Reguła_Marcin

Sympatyk

Post autor: Reguła_Marcin »

Czy ma ktoś z Państwa wiedzę czy w AP Kielce są może księgi parafialne ze Smogorzowa (gm. Rusinów, pow. przysuski) sprzed 1810 roku?
W bazie Pradziad nie ma ich wspomnianych ale może w indeksach drukowanych są wymienione...

Pozdrawiam
Marcin
przemko20161

Sympatyk

Post autor: przemko20161 »

poszukaj w szukajwarchiwach.pl tam aktualizowali bazę 12.01.2017 r

Przemek
Awatar użytkownika
Łucja

Sympatyk

Post autor: Łucja »

Główka_Marcin pisze:Witam,

Jestem ze Stalowej Woli, rozpoczynam prace, nad genealogią swojej rodziny. Materiały które będę wstanie uzyskać od okolicznych parafii:, Turbia, Zaleszany, Zbydniów, Wola Rzeczycka, (bo chyba ich nie ma ich w bazie), mogę indeksować i przesyłać pliki do dodania. Czy jest ktoś na tym terenie kto zajmuje się już indeksowaniem tych ksiąg.
Na początku chciałbym uzupełnić indeksy dotyczące parafii Wrzawy, są zaindeksowanie w podstawowej wersji, proszę o kontakt do osób nadzorujących okolice Sandomierza

Pozdrawiam Marcin Główka

Teren znajduje się także w regestrach na "lubelskiej" stronie:
http://regestry.lubgens.eu/news.php
Koniecznie zajrzyj co tam jest z okolicy, z dekanatu Gorzyce jest Pniów i Radomyśl, z dekanatu Nisko - Racławice, a z dekanatu Pysznica jest Pysznica.
Nawet jak Ty znasz, to nie szkodzi powiadomić innych, że lubgens zajmuje się również tymi rejonami.
Cała ta okolica, szeroko pojęte okolice Sanu, na płn. i płd. od Sanu oraz na wsch. od Wisły, to również moje okolice poszukiwawcze (na razie parafie Pniów i Grębów wydają się najbardziej liczne, różne rodziny i problemy).

Łucja
Awatar użytkownika
jakozak

Sympatyk
Adept

Św. Paweł Sandomierz

Post autor: jakozak »

Czy są może plany sfotografowania najstarszych ksiąg parafii Św. Pawła w Sandomierzu? Sprzed 1810 roku?
Pozdrowienia. Jola Kozak
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
Awatar użytkownika
Krzysztof_Fornalski

Sympatyk
Nowicjusz
Kontakt:

Św. Paweł Sandomierz

Post autor: Krzysztof_Fornalski »

Zauważyłem, że dla już zdygitalizowanych akt parafii sandomierskiej NNMP (Katedra) doszło do omyłki i brak jest zdjęcia/skanu jednej strony. Chodzi o akta ślubów z 1842 roku - brakuje ostatniej strony zawierającej akty nr 25 i 26. Akurat poszukuję aktu nr 25 (Paweł Kuczyński i Filipina Samulska) - czy jest szansa na uzupełnienie tego braku w plikach na GenBazie? Ewentualnie czy można prosić kogoś o przysługę i spisanie przy okazji danych z tego aktu (chodzi o rodziców i miejsce ur. Pawła Kuczyńskiego)?

Pozdrawiam,
KF
Krzysztof Wojciech Fornalski
z racji tego, iż nie często tu zaglądam, podaję szybki kontakt: krzysztof.fornalski (małpka@) gmail.com
Awatar użytkownika
Grzegorz_Maciag

Sympatyk

Św. Paweł Sandomierz

Post autor: Grzegorz_Maciag »

Witam serdecznie,
W zdygitalizowanych stronach Ksiąg Metrykalnych Kunowa brakuje dokładnie tej, której potrzebuję (ślub 1857 a.32) Jan Piwnik/Katarzyna Pikus ... czy są gdzieś dostępne duplikaty tych ksiąg parafialnych? Ponoć w Archiwum Diecezji Kielce może nimi dysponować... Czy gdyby się to okazało faktem, Ktoś z Szanownych byłby uprzejmy zrobić fotokopię zapisu?
Dobrasiewicz_Karol

Sympatyk

Brak aktu w zdigitalizowanych ksiegach

Post autor: Dobrasiewicz_Karol »

Witam,

Poszukuję aktu 123- Zającówna Agnieszka - rok 1844 - par. Goźlice - http://metryki.genealodzy.pl/metryka.ph ... 861&y=2332, brakuje w tej księdze jednak zdjęcia dwóch kart. Proszę o pomoc.
Awatar użytkownika
jarymi

Sympatyk
Nowicjusz

Brak aktu w zdigitalizowanych ksiegach

Post autor: jarymi »

Wygląda na to, że jest to pomyłka. Skan strony 44-45, jest umieszczony 2 x - proszę na to zwrócić uwagę. Proponuję zwrócić się może na PW do administratora metryk http://genealodzy.pl/PNphpBB2-profile-m ... 1151.phtml
Pozdrawiam Ryszard Jankielewicz

W kręgu moich zainteresowań nazwiska: Biedrzycki , Sobolewski, (okolice Brzezin, Piotrkowa, Częstochowy) Mirosław (Lubelskie) , Stożek (Myślenice, Kraków), Jankielewicz, Stabeusz, Garbacz (Warszawa, Wilno, Kowno)
Awatar użytkownika
Krzysiek_Imiołek

Zarząd PTG
Tytan

Re: Brak aktu w zdigitalizowanych ksiegach

Post autor: Krzysiek_Imiołek »

jarymi pisze:Wygląda na to, że jest to pomyłka. Skan strony 44-45, jest umieszczony 2 x - proszę na to zwrócić uwagę.
Jeden skan oznaczony jest nr akt a drugi jako SkU, więc nie jest to pomyłka.
Ostatnio zmieniony czw 04 maja 2017, 21:47 przez Krzysiek_Imiołek, łącznie zmieniany 1 raz.
Krzysiek

Nazwiska w kręgu poszukiwań: Dąbrowski, Błotnicki, Tazbir, Baron, Jasiński, Imiołek, Siejka,
Dobrasiewicz_Karol

Sympatyk

Re: Brak aktu w zdigitalizowanych ksiegach

Post autor: Dobrasiewicz_Karol »

Ja mam to zrobić czy Krzysiek_Imiołek - zajmiesz się już tym??
ODPOWIEDZ

Wróć do „Indeksacja metryk - projekty PTG”