Toruń, Świecie - Gdzie szukać ksiąg metrykalnych
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
- dorocik133

Toruń, Świecie - Gdzie szukać ksiąg metrykalnych
"Gdzie szukać ksiąg metrykalnych (Toruń, Świecie)"
Witam!
Interesują mnie księgi metrykalne z Torunia (urodzenie 1852) i Świecia (urodzenie 1844) na nazwisko Legis. To ostatnie jest zindeksowane, ale nie ma podanego miejsca przechowywania ksiąg. Baza Pradziad też nic nie podaje. Będę wdzięczna za pomoc.
Witam!
Interesują mnie księgi metrykalne z Torunia (urodzenie 1852) i Świecia (urodzenie 1844) na nazwisko Legis. To ostatnie jest zindeksowane, ale nie ma podanego miejsca przechowywania ksiąg. Baza Pradziad też nic nie podaje. Będę wdzięczna za pomoc.
Pozdrawiam
Dorota
Dorota
Gdzie szukać ksiąg metrykalnych (Toruń, Świecie)
Witaj księgi z Torunia sa w archwum diecezjalnym w Torunia natomiast ze Swiecia sa w archiwum diecezjalnym w Peplinie Jadwiga
- dorocik133

-
tobiaszboksik

Jeżeli chodzi o Świecie to w AD księgi z tych lat są w opłakanym stanie, może archiwum Państwowe w Bydgoszczy ma lepsze
Jarek
PS a konkretnie o jaki chodzi
Jarek
PS a konkretnie o jaki chodzi
- dorocik133

Witam!
Jeżeli chodzi o Świecie to interesuje mnie akt urodzenia nr 124 z 1844 r. na nazwisko Franz Legis.
Jeżeli chodzi o Świecie to interesuje mnie akt urodzenia nr 124 z 1844 r. na nazwisko Franz Legis.
Pozdrawiam
Dorota
Dorota
-
Rebell_Cieniewska_Grażyna

- Podziękował: 7 times
- Otrzymał podziękowania: 5 times
Chyba nie jest tak źle z tymi księgami skoro udało się indeksującemu przeczytać imię ojca Carl i nazwisko panieńskie matki Zalewska.
Doroto - zadzwoń do AD w Pelplinie i poproś o skan - dostaniesz a opłata jest symboliczna a przynajmniej tak było kilka lat temu gdy korzystałam z tych skanów.
Powodzenia Grażyna
Doroto - zadzwoń do AD w Pelplinie i poproś o skan - dostaniesz a opłata jest symboliczna a przynajmniej tak było kilka lat temu gdy korzystałam z tych skanów.
Powodzenia Grażyna
Moje nazwiska - Rebell, Cieniewski, Oleśniewicz, Łojko, Piotrowski.
Moje miejscowości - Subkowy, Nowogródek (na Kresach), Berest/Piorunka, okolice Częstochowy, Palikije.
Moje miejscowości - Subkowy, Nowogródek (na Kresach), Berest/Piorunka, okolice Częstochowy, Palikije.
- dorocik133

Dziękuję Grażynko za podpowiedź,tak zrobię.
Pozdrawiam
Dorota
Dorota