Gdzie szukać ksiąg z Geneteki? - prośba o pomoc
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Dzień dobry
A co w przypadku jak poniżej
http://geneteka.genealodzy.pl/index.php ... t&lang=pol
Ślub pomiędzy Adamem Karp i Katarzyną Paliwódką - jest rok i numer aktu ale dokumentu nie ma. Sprawdziłam w metrykach, tam również nie ma. Czy to oznacza, że trzeba się zwrócić z pisemną prośbą to Archiwum o udostępnienie akt?
Z góry dziękuję za pomoc
Aga
A co w przypadku jak poniżej
http://geneteka.genealodzy.pl/index.php ... t&lang=pol
Ślub pomiędzy Adamem Karp i Katarzyną Paliwódką - jest rok i numer aktu ale dokumentu nie ma. Sprawdziłam w metrykach, tam również nie ma. Czy to oznacza, że trzeba się zwrócić z pisemną prośbą to Archiwum o udostępnienie akt?
Z góry dziękuję za pomoc
Aga
-
Sroczyński_Włodzimierz

ano
jak wskazuje geneteka - dane pochodzą z akt przechowywanych w ADW-P
a jak wskazują bazy NDAPowskiej (w tym pradziad) - nie ma co liczyć na 1874 w zasobach państwowych
w przypadku drugiego wyniku (Kamieńczyk 1894) możemy liczyć na dwa źródła, oparte na dwóch egzemplarzach, w tym jedno (wtóropisy z AP) posiadające kopie cyfrowe prezentowane w serwisie PTG metryki.genealodzy.pl
jak wskazuje geneteka - dane pochodzą z akt przechowywanych w ADW-P
a jak wskazują bazy NDAPowskiej (w tym pradziad) - nie ma co liczyć na 1874 w zasobach państwowych
w przypadku drugiego wyniku (Kamieńczyk 1894) możemy liczyć na dwa źródła, oparte na dwóch egzemplarzach, w tym jedno (wtóropisy z AP) posiadające kopie cyfrowe prezentowane w serwisie PTG metryki.genealodzy.pl
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
-
Sławiński_Jacek

Korytnica (świętokrzyskie) indeksacja
Witam
Proszę o kontakt osobę, która indeksuje Korytnicę. Interesuje mnie czy jest to Korytnica z gminy Sobków.
Pozdrawiam
Jacek
Proszę o kontakt osobę, która indeksuje Korytnicę. Interesuje mnie czy jest to Korytnica z gminy Sobków.
Pozdrawiam
Jacek
-
Kazimierowski
Indeksacja - Krośniewice
Witam serdecznie
Przepraszam jeśli zakładam wątek w złym temacie, ale proszę o pomoc w skontaktowaniu się z osobami które zajmują się lub zajmowały indeksacją i skanowaniem aktów z parafii w Krośniewicach k/Kutna (woj. Łódzkie)
Przepraszam jeśli zakładam wątek w złym temacie, ale proszę o pomoc w skontaktowaniu się z osobami które zajmują się lub zajmowały indeksacją i skanowaniem aktów z parafii w Krośniewicach k/Kutna (woj. Łódzkie)
Akt nr 9 Franciszki Olszewskiej z 1878 r - gdzie znaleźć?
Witam,
w bazie geneteka znalazłam informacje o akcie zgonu mojej praprababki.
rok 1878 akt 9 Franciszka Olszewska parafia Lipniki wieś Czarnia [Uwagi: domo Kozłowska]
Gdzie mogę go znaleźć?
Pozdrawia.
Anna
w bazie geneteka znalazłam informacje o akcie zgonu mojej praprababki.
rok 1878 akt 9 Franciszka Olszewska parafia Lipniki wieś Czarnia [Uwagi: domo Kozłowska]
Gdzie mogę go znaleźć?
Pozdrawia.
Anna
- kwroblewska

Jak podaje autor indeksu - Archiwum Parafialne czyli w parafii Lipniki tak to odczytuję [kwadrat z litera Z zawiera informacje]
____
Krystyna
____
Krystyna
Dziękuję za podpowiedź. Czyli to oznacza, że w sieci tego nigdzie nie znajdę?
-
Kałuża_Lidia
Niepełne dane
Witam,
Jestem zielona w tematach indeksacji, ale mam pytanie. Przykładowo metryki z parafii XYZ zostały już przez kogoś zindeksowane, ale w wersji bardzo podstawowej, tj. imię i nazwisko oraz nr aktu i rok. Brakuje imion rodziców i ciężko coś w ten sposób odnaleźć, zwłaszcza, że nie ma skanów. Gdzie są skany, z których była robiona indeksacja? Można je gdzieś zdobyć, żeby więcej wyszukać?
Jestem zielona w tematach indeksacji, ale mam pytanie. Przykładowo metryki z parafii XYZ zostały już przez kogoś zindeksowane, ale w wersji bardzo podstawowej, tj. imię i nazwisko oraz nr aktu i rok. Brakuje imion rodziców i ciężko coś w ten sposób odnaleźć, zwłaszcza, że nie ma skanów. Gdzie są skany, z których była robiona indeksacja? Można je gdzieś zdobyć, żeby więcej wyszukać?
-
Rebell_Cieniewska_Grażyna

Niepełne dane
Być może indeksacja była robiona dawno, wówczas wpisywano tylko tyle danych lub ktoś zrobił to w oparciu o zgodę warunkową proboszcza - że pełne dane nie będą upublicznione a może z sumariusza. Musisz sprawdzić miejsce przechowywania ksiąg - przy każdym wpisie jest odpowiednia ikonka, później sprawdzić być może skany są już gdzieś zdigitalizowane - szukaj w archiwach albo na family, jeżeli nie to już tylko archiwum państwowe, diecezjalne lub parafia.
Moje nazwiska - Rebell, Cieniewski, Oleśniewicz, Łojko, Piotrowski.
Moje miejscowości - Subkowy, Nowogródek (na Kresach), Berest/Piorunka, okolice Częstochowy, Palikije.
Moje miejscowości - Subkowy, Nowogródek (na Kresach), Berest/Piorunka, okolice Częstochowy, Palikije.
Zapytanie/prośba do osoby indeksującej księgi Górzno
W akcie zgonu 23/1905 zapisano zmarła lat 83 Bielicka Marianna z domu Ochlak (genetyka)Mam pytanie czy osoba/y indeksujące parafie Górzno kujawsko - pomorskie posiada skan lub zdjęcie dodam ze w genaologiawarchiwach brak skanu Chodzi mi o to czy wspomniane zostały jakieś inne osoby( mąż lub miejsce zamieszkania) chciałam dodać że w akcie małżeńskim mojego prapradziadka Antoniego Bielickiego wymieniona jest jest Marianna z domu Ochlach w akcie małżeńskim z roku 1856 z Górzna. za pomoc z góry dziękuję. Bożena Bielicka
Re: Korytnica (świętokrzyskie) indeksacja
Korytnicę gm. Sobków masz w GenBazie na GenpoluSławiński_Jacek pisze:Witam
Pozdrawiam
Jacek