Nazwisko: Kuś

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen

Awatar użytkownika
aniaosin

Sympatyk
Mistrz
Kontakt:

Post autor: aniaosin »

Jedna z moich pra..to Marianna Bogacz z domu Kuś urodzona 1793 Podleśna Wola -par. Miechów Jej ojciec zapisany był jako Kusowicz Jan ur1756 Biskupice.par Miechow, ajego zas ojciec to Sebastian Kusowicz ur 1728 rowniez Biskupice ..Sebastian byl synem Wojciecha .
Pozdrawiam Ania Bernat
par.swietokrzyskie:Łopuszno,Przedbórz,Skotniki,Czermno,Ręczno,małopol.Miechów,Koniusza,Czaple W.,Proszowice,podkarp:Jeżowe,Kamień,Bieliny,Łętownia maz.Jasienica,Jelonki,Czermno,Złorotia
gienia

Sympatyk

Post autor: gienia »

Witam.
Nazwisko Kus , Kuś i Bogacz występuje w parafii Wiśniowa, gmina Wiśniowa. Wiśniowa należała pod Dobczyce, woj małopolskie. Najstarsza Kuś jaką mam w drzewie, to Regina Kuś c. Andrzeja, żona Błażeja Sambor zam. Wiśniowa nr 103.
W 1816 roku urodziła im się Agnieszka Sambor. Sambor nazwisko nie z tych okolic.
Gienia.
calkisia

Post autor: calkisia »

Poszukuję informacji o moim biologicznym dziadku nazywał się Henryk Kuś, ożenił się z moją babcią Haliną Kołodziej i mieszkali w Józefowie koło Otwocka (mazowieckie) moja mama Maria urodziła się w listopadzie 1945 roku po 2-3 latach Henryk się ulotnił.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”